Go Back  R/C Tech Forums > Members List
Reload this Page >

boborc's Profile

boborc boborc is offline

Tech Addict

Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 8 of 8
  1. nikos2002
    12-10-2014 02:04 PM - permalink
    We are working on next generation of VTX8, but probably wont be ready til the outdoor season....
  2. nikos2002
    12-04-2014 07:23 AM - permalink
    Electronics are strange things - we have a lot of people running it with out issue as well. We tested the software for about 6 months with a variety of different level drivers.... as long as a61 works for you. Like I said, on the VTX8 biggest different between a61 and a64 is the error detection program. On the VTX10 series - there was updates plus the error detection.
  3. boborc
    12-04-2014 04:27 AM - permalink
    No if you remember I bought a brand new viper vf445 and still got the same error after 10 seconds on the track. (it happens with 3 different motors,4 different sensor wires, 2 different batteries and a new set of bullet connecters on motor and battery)Viper drivers are the one's that told me A64 doesn't play well in some esc's. There a several people who have had the same problem, they just run a61 with No problems
  4. nikos2002
    12-03-2014 05:02 PM - permalink
    do you only get the error code when using a certain motor with that esc? biggest difference between a61 and a64 is the protection software. This protects the esc from outside shorts that could damage the unit (single biggest failure reason found with VTX8). If it keeps happening with that one motor - it could be something in that motor. Also we have seen a loose connection (or dirty connection) on the battery side cause a arch that the esc measures as a short. It is possible that one unit is more sensitive to the measurement than others, but shouldn't have the same issue with different motors.
  5. Graveyard
    08-03-2014 07:05 PM - permalink
    I purchased two smc 7200 70c lipos and it completely corrected all my problems.
    I went to a long day race day last weekend with absolutely no issues.
  6. nikos2002
    06-10-2014 10:37 AM - permalink
    boborc - if the lights are alternating, its the motor error detection. If they were flashing together it was the motor/esc temp cut off. Make sure the cut off temperature is 60-90* higher than the outside temperature you are looking to achieve. As the protection settings read temperatures off the inside of the motor and esc. Example I would guess maybe your protection setting is maybe 200 area, based on what you put in the letter. This can cause the system to stutter because its warning you that your closing in on the temp cut off setting. Its just a layer of protection in the system. Nick/Viper
  7. boborc
    10-22-2012 07:13 PM - permalink
    Sorry sold on HT 20 minutes ago
  8. heritagedave
    10-22-2012 05:14 PM - permalink
    Hi,
    I'll buy your tire truer for $150 shipped - Thank you

About Me

  • About boborc
    Location
    Planet Earth

Statistics

Total Posts
Visitor Messages
General Information
  • Last Activity: 02-03-2019 12:28 PM
  • Join Date: 01-24-2009
  • Referrals: 0

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service