Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
SERPENT MALAYSIA - News, Support & Discussion Centre >

SERPENT MALAYSIA - News, Support & Discussion Centre

SERPENT MALAYSIA - News, Support & Discussion Centre

Old 05-18-2010, 01:48 AM
  #421  
Tech Initiate
 
meldon's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 35
Default my 2cents

Salam All,

Baru dapatkan S733 berberapa bulan lalu dan the result is S733 is the best car yang saya pernah drive (my persoanl point of view). Worth for your money, easy to maintain, easy to set up, cheap and reliable parts, and even Mizan pun x kedekut ilmu bila bantuan di perlukan.

Really admire this S733 car and the best ever RC dealer i have ever deal with "Mizan Hobby" of course Mizan.

Last edited by meldon; 05-18-2010 at 06:38 AM.
meldon is offline  
Old 05-18-2010, 05:20 AM
  #422  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
mizan hobby's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: malaysia
Posts: 638
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

terima kasihh kawan, boleh saya tahu siapa anda.
mizan hobby is offline  
Old 05-18-2010, 05:24 AM
  #423  
Tech Master
iTrader: (4)
 
epin_78's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: MELAKA, GOMBAK, KL..
Posts: 1,347
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by meldon
Salam All,

Baru dapatkan S733 berberapa bulan lalu dan the result is S733 is the best ever car yang saya pernah drive (masuk tahun ni dah 10 tahun berkecimpung dlm dunia nitro nih / dunia pedih mata....sebab kena asap nitro... ). Before this dah guna RRR (almost all version), G4 ( almost all version juga), S720, RR Evo, even yokomo GT4 (my old skool car). Not to make comparison ( siapalah saya ), cuma ingin suggestkan kepada potential GP racer, take S733. Worth for your money. S733 is easy to maintain, easy to set up, cheap and reliable parts, and even Mizan pun x kedekut ilmu bila bantuan di perlukan.

About non quality parts, i'm 100% disagree. As to me, it's about racer's self discipline. Ask yourself... berapa kerap anda melakukan pembersihan kepada keta rc anda? adakah sekadar di cuci dengan "air gun" ? Bagaimana apabila keta rc anda mengalami masalah ketika menggunakannya? adakah anda stop dan double check error atau masalah? atau teruskan saja? Ada yang midified sendiri keta rc...yang x bestnya guna "super glue"... Ramai yang inginkan kereta rc yang laju, tapi sudahkah anda check skill anda? Ramai mempunyai idea masing-masing ttg keta rc mereka, tapi sudahkan anda bertanya / menuntut ilmu dari yang lebih mahir? Atau hentam sajalah labu.....Ramai kawan-kawan racer quit hobby ni di sebabkan masalah ini - self discipline!.

Really admire this S733 car and the best ever RC dealer i have ever deal with "Mizan Hobby" of course Mizan.
SAMALAH KITER...
epin_78 is offline  
Old 05-18-2010, 08:09 AM
  #424  
Tech Adept
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 211
Default

Originally Posted by epin_78
SAMALAH KITER...
ye mmg same, kalo bro nak tau lebih lanjut bleh kol bro epin tuk setting2 yg lebih maut lg.....0126972453......
joe_hyreel is offline  
Old 05-18-2010, 08:16 AM
  #425  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,780
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by hms racing
Update :

Novarossi shipment arrived.

Contact your nearest dealer for more details.

HMS Racing
Enjoy your RC
ugpm!
ganymede is offline  
Old 05-18-2010, 12:29 PM
  #426  
Tech Regular
 
ABGDjr's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: BUMI MERDEKA
Posts: 255
Default

Originally Posted by meldon
Salam All,

Baru dapatkan S733 berberapa bulan lalu dan the result is S733 is the best car yang saya pernah drive (my persoanl point of view). Worth for your money, easy to maintain, easy to set up, cheap and reliable parts, and even Mizan pun x kedekut ilmu bila bantuan di perlukan.

Really admire this S733 car and the best ever RC dealer i have ever deal with "Mizan Hobby" of course Mizan.
hehehe!!! yg baru selalunya indahhh
ABGDjr is offline  
Old 05-18-2010, 05:34 PM
  #427  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (3)
 
xxafiquexx's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melawati, TT Bashing..
Posts: 1,621
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by ABGDjr
hehehe!!! yg baru selalunya indahhh
ktorang indah2 jer sampai skang.. yang penting tangan lah bro.. pakai kete pape pon, kalau tangan mcm hampeh xgune gak.. kalo tuka kit sejuta kali pon, tangan ttp xder improvement baik xpayah.. btol tak?? bro.. wa ingat lu salah thread kot.. huehehe..~

Last edited by xxafiquexx; 05-18-2010 at 06:47 PM.
xxafiquexx is offline  
Old 05-19-2010, 08:33 AM
  #428  
Tech Elite
iTrader: (4)
 
Shuhakimi's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2,445
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

cool bro......ada jer yg tak senang hati......aduuuuh!
Shuhakimi is offline  
Old 05-19-2010, 08:47 AM
  #429  
Tech Adept
 
HarryATG's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Earth
Posts: 130
Default

Originally Posted by Shuhakimi
cool bro......ada jer yg tak senang hati......aduuuuh!
Biasa la tu bang....nak buat camna dah menjadi tradisi org kita......
HarryATG is offline  
Old 05-19-2010, 01:40 PM
  #430  
Tech Regular
 
ABGDjr's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: BUMI MERDEKA
Posts: 255
Default

Originally Posted by xxafiquexx
ktorang indah2 jer sampai skang.. yang penting tangan lah bro.. pakai kete pape pon, kalau tangan mcm hampeh xgune gak.. kalo tuka kit sejuta kali pon, tangan ttp xder improvement baik xpayah.. btol tak?? bro.. wa ingat lu salah thread kot.. huehehe..~
alamak semacam je bunyi....marah ke mat...jgn la emosi elex laaa,x de niat ape2 pun just lawat thread kawan2 salah ke?...yg baru pasti lah indah kan!!!nak pulak sentuhan sifu mizan pd kit pasti nyaman jer....semua ni kan hobby x kisah kit ape pun semua ok... rasa2 duit lebih belilah sejuta kit pun duit kita,suka kita lah...ape pun mau happy ok...... tul jugak kan yg ade tangan je ....alamak salah thread laaaaa coli...ops soli la ya huehehe...

Last edited by ABGDjr; 05-19-2010 at 05:12 PM.
ABGDjr is offline  
Old 05-19-2010, 05:33 PM
  #431  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (3)
 
xxafiquexx's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melawati, TT Bashing..
Posts: 1,621
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by ABGDjr
alamak semacam je bunyi....marah ke mat...jgn la emosi elex laaa,x de niat ape2 pun just lawat thread kawan2 salah ke?...yg baru pasti lah indah kan!!!nak pulak sentuhan sifu mizan pd kit pasti nyaman jer....semua ni kan hobby x kisah kit ape pun semua ok... rasa2 duit lebih belilah sejuta kit pun duit kita,suka kita lah...ape pun mau happy ok...... tul jugak kan yg ade tangan je ....alamak salah thread laaaaa coli...ops soli la ya huehehe...
bg sy, xkire baru atau lame.. indah jer.. so jgn lah ader yg suke nk menkondem brand org lain..

beli lah kalo nk beli berjuta kit pon.. xder sape kesah pon.. tp org akan kesah bile kite jadi mulot longkang.. hehe.. btol tak?
xxafiquexx is offline  
Old 05-19-2010, 05:35 PM
  #432  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (3)
 
xxafiquexx's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melawati, TT Bashing..
Posts: 1,621
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Shuhakimi
cool bro......ada jer yg tak senang hati......aduuuuh!
Originally Posted by HarryATG
Biasa la tu bang....nak buat camna dah menjadi tradisi org kita......
bro shu - org yg xsenang hati tu mmg jiwe die xtenteram kot.. haha.. ader lah tu yg die xdapat..

bro harry - ni bukan tradisi.. tp tabiat buruk segelintir manusie.. ntah bile nk berubah xtaw lah..
xxafiquexx is offline  
Old 05-19-2010, 05:38 PM
  #433  
Tech Elite
iTrader: (9)
 
Mie3R's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Johor Bahru, Malaysia
Posts: 4,202
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

tkde hal la bro...peace
Mie3R is offline  
Old 05-19-2010, 05:43 PM
  #434  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (3)
 
xxafiquexx's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Melawati, TT Bashing..
Posts: 1,621
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Mie3R
tkde hal la bro...peace
yup.. peace n cheers..
xxafiquexx is offline  
Old 05-19-2010, 06:37 PM
  #435  
Tech Regular
 
ABGDjr's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: BUMI MERDEKA
Posts: 255
Default

Originally Posted by xxafiquexx
bg sy, xkire baru atau lame.. indah jer.. so jgn lah ader yg suke nk menkondem brand org lain..

beli lah kalo nk beli berjuta kit pon.. xder sape kesah pon.. tp org akan kesah bile kite jadi mulot longkang.. hehe.. btol tak?
hehe biar mulut longkang jgn hati macam longkang sape yg mengkondemkan brand....lu ni jiwa kacau ke mat longkang
salah ke taip yg baru selalunya indah ade akai p k laananti cek kat dewan bahasa...salah ayat ke....
ABGDjr is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.