Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
SERPENT MALAYSIA - News, Support & Discussion Centre >

SERPENT MALAYSIA - News, Support & Discussion Centre

SERPENT MALAYSIA - News, Support & Discussion Centre

Old 03-31-2010, 05:45 AM
  #301  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Azizi's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,723
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by ABGDjr
alo kekawan...nak tanya cikit anti roll bar 720 yg houpnya leh guna kat 733 ker kalo sesape tau kasi tip cikit
tidak boleh bro...original part pun sudah ok.
Azizi is offline  
Old 03-31-2010, 06:18 AM
  #302  
Tech Regular
 
ABGDjr's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: BUMI MERDEKA
Posts: 255
Default

Originally Posted by Azizi
tidak boleh bro...original part pun sudah ok.
ok bro TQ patut lah keta macam buggy jer melompat2
hehehehe
ABGDjr is offline  
Old 04-04-2010, 06:10 PM
  #303  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Azizi's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,723
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by ABGDjr
ok bro TQ patut lah keta macam buggy jer melompat2
hehehehe
heeheee....lompat mcm Cobra 811...confirm leh lompat.
Azizi is offline  
Old 04-04-2010, 07:20 PM
  #304  
Tech Adept
 
stimpac's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: KL, Malaysia
Posts: 241
Thumbs up Serpent 733 still no.1



733 still no.1 in support race for 1/8 MNC last sunday..
ular ini masih lagi berbisa.. awas!.. MUHAHAHAHAHA!
stimpac is offline  
Old 04-04-2010, 08:16 PM
  #305  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Azizi's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,723
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by stimpac

733 still no.1 in support race for 1/8 MNC last sunday..
ular ini masih lagi berbisa.. awas!.. MUHAHAHAHAHA!
bro...sapa driver dia nie....tahniah
nk confirm MNC 1/8 ker RCAC 1/10.?
Azizi is offline  
Old 04-04-2010, 08:22 PM
  #306  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Azizi's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,723
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Cobra....akan join melompat.
Azizi is offline  
Old 04-04-2010, 09:21 PM
  #307  
Tech Master
iTrader: (9)
 
arsenal_70's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,913
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Originally Posted by stimpac


733 still no.1 in support race for 1/8 MNC last sunday..
ular ini masih lagi berbisa.. awas!.. MUHAHAHAHAHA!
ni bodyshell model ape ni
arsenal_70 is offline  
Old 04-04-2010, 09:42 PM
  #308  
Tech Adept
 
stimpac's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: KL, Malaysia
Posts: 241
Default

Originally Posted by Azizi
bro...sapa driver dia nie....tahniah
nk confirm MNC 1/8 ker RCAC 1/10.?
Bro Mizan yg bawak, ahad lepas MNC round 3 untuk 1/8, tapi 1/8 kureng org nak pit.. maka ada race open 1/10 untuk support 1/8..

Originally Posted by arsenal_70
ni bodyshell model ape ni
saya kureng arif pasal body 1/10 nie, tapi lawa kan? wing belakang pegang pakai skru plastik besar mcm 1/8 punye.. dapat sekali ngan body.
boleh tanye abg Mizan.. call dia ye..
stimpac is offline  
Old 04-04-2010, 11:00 PM
  #309  
Tech Elite
iTrader: (9)
 
Mie3R's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Johor Bahru, Malaysia
Posts: 4,202
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

klu tk silap aku tu bodyshell blitz yg baru. rs4 atau ifs
Mie3R is offline  
Old 04-04-2010, 11:52 PM
  #310  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
mizan hobby's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: malaysia
Posts: 638
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

ya betul rs4 blitz untuk race ni i test barang baru dari serpent
mizan hobby is offline  
Old 04-05-2010, 12:12 AM
  #311  
Tech Addict
iTrader: (7)
 
azza_phc's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: In Alam Fana Ini
Posts: 598
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Salam..barang baru? Barang apa tu..nak....!

Team Serpent tak nak join ke nanti race di Dungun tu..
azza_phc is offline  
Old 04-05-2010, 12:33 AM
  #312  
Tech Fanatic
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 751
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

boleh share tak setup yang TQ+Champion tuu...
my 733 handling still tak berapa puas lah...
running front one-way or solid axle dalam gambar tuu...

thanks...
ck960 is offline  
Old 04-05-2010, 02:47 AM
  #313  
Tech Regular
 
ABGDjr's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: BUMI MERDEKA
Posts: 255
Default

hehehe caya lah sifu, serpent 733 still no1 but always nice cool baby.....
en mizan ape brg bru yg boleh sy subat kat 733 sy..
kasi mantap-tap...

sifu yg ni model bru ke byk biru2..hehehe
serpent 733+tamiya 416x ye....tapi tetap cun

Last edited by ABGDjr; 04-05-2010 at 03:18 AM.
ABGDjr is offline  
Old 04-05-2010, 03:31 AM
  #314  
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 26
Default

Hi,

Anyone here can share their 733 setup for Ttiwangsa track ?

Thanks

Regards
Shaheedan
shahie is offline  
Old 04-05-2010, 04:09 AM
  #315  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
mizan hobby's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: malaysia
Posts: 638
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by azza_phc
Salam..barang baru? Barang apa tu..nak....!

Team Serpent tak nak join ke nanti race di Dungun tu..
kalau ada rezeki pegi
Originally Posted by ck960
boleh share tak setup yang TQ+Champion tuu...
my 733 handling still tak berapa puas lah...
running front one-way or solid axle dalam gambar tuu...

thanks...
lebih baik u call i lebih terang nak jawab ok
Originally Posted by ABGDjr
hehehe caya lah sifu, serpent 733 still no1 but always nice cool baby.....
en mizan ape brg bru yg boleh sy subat kat 733 sy..
kasi mantap-tap...

sifu yg ni model bru ke byk biru2..hehehe
serpent 733+tamiya 416x ye....tapi tetap cun
sama jea i buat seksi jea race itu hari i test barang2 baru lah i dah order lebih untuk 733 buat masa sekarang x de stock
Originally Posted by shahie
Hi,

Anyone here can share their 733 setup for Ttiwangsa track ?

Thanks

Regards
Shaheedan
u boleh call i
mizan hobby is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.