Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 05-26-2009, 04:46 AM
  #1291  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by RedEnzo
Gurau je lah......
fliz is offline  
Old 05-26-2009, 10:50 AM
  #1292  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Wah.... hari yang sungguh meriah. Ramai racer turun, dan 2 racer yg kelibatnya jarang nambak juga turut turun padang. Tak lain tak bukan Cik Gu anip dan Roy. Regulars seperti Zaidi, Jacx, Kamal dan juga yours truly turut meramaikan weekly race. Din mechanic juga tak ketinggalan menunjukkan kehebatan keretanya yang paling mantap dan pantas. Nampak gayanya SAS yg digunakannya memang terserlah prestasi. Oklah, maybe kalau ada rezeki next project will be SAS.....

Jacx telah mencuba spool axle. memang berkesan. Walau pun kereta sensitif dari biasa tapi kereta nampak laju dan as straight as an arrow perginya. Malangnya pada perlumbaan malam ini Jacx lebih banyak berada di pit.

Redenzo telah memasang knuckle depan -3 dan belakan -2 serta toe in 1 degree. Hasilnya kereta terlalu sensitif. Semasa pre race beliau membuat kesilapan dengan mencuci tayar depan dengan haraan kononnya supaya senang masuk korner. BIG MISTAKE..... Kereta oversteer dan sering sangkut di barrier. Cikgu Anip yang keretanya lebih laju dan konsisten telah memenangi perlumbaan dengan kelebihan 1 lap meninggalkan Redenzo.

Pada weekly race, seramai 6 pelumba berentap. Cik Gu Anip, Roy. Lubestar, Din, Jacx dan Redenzo. Kereta NSX hitam berjaya memitas semua kereta dan mendahului lap pertama dengan selasa. Di sebabkan kereta masih lagi sensitif, Redenzo tidak mahu mengambil risiko dan memandu dgn cara berhati-hati. Kereta NSX din mengikuti rapat dengan hanya ketinggal 1/2 lap sahaja. Mujurlah kereta din banyak kali sangkut walau pun telah mendengar nasihat Redenzo utk memotong front spoiler.

Akhirnya berkat kesabaran serta pemanduan secara selamat, Redenzo muncul juara buat julung kalinya. NSX hitam juga berjaya memecah lap rekod Fliz dengan catatan masa 8.28 s/lap. Beliau memenangi hadiah sepasang tayar atomic no 8.
RedEnzo is offline  
Old 05-26-2009, 05:38 PM
  #1293  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by RedEnzo
Wah.... hari yang sungguh meriah. Ramai racer turun, dan 2 racer yg kelibatnya jarang nambak juga turut turun padang. Tak lain tak bukan Cik Gu anip dan Roy. Regulars seperti Zaidi, Jacx, Kamal dan juga yours truly turut meramaikan weekly race. Din mechanic juga tak ketinggalan menunjukkan kehebatan keretanya yang paling mantap dan pantas. Nampak gayanya SAS yg digunakannya memang terserlah prestasi. Oklah, maybe kalau ada rezeki next project will be SAS.....

Jacx telah mencuba spool axle. memang berkesan. Walau pun kereta sensitif dari biasa tapi kereta nampak laju dan as straight as an arrow perginya. Malangnya pada perlumbaan malam ini Jacx lebih banyak berada di pit.

Redenzo telah memasang knuckle depan -3 dan belakan -2 serta toe in 1 degree. Hasilnya kereta terlalu sensitif. Semasa pre race beliau membuat kesilapan dengan mencuci tayar depan dengan haraan kononnya supaya senang masuk korner. BIG MISTAKE..... Kereta oversteer dan sering sangkut di barrier. Cikgu Anip yang keretanya lebih laju dan konsisten telah memenangi perlumbaan dengan kelebihan 1 lap meninggalkan Redenzo.

Pada weekly race, seramai 6 pelumba berentap. Cik Gu Anip, Roy. Lubestar, Din, Jacx dan Redenzo. Kereta NSX hitam berjaya memitas semua kereta dan mendahului lap pertama dengan selasa. Di sebabkan kereta masih lagi sensitif, Redenzo tidak mahu mengambil risiko dan memandu dgn cara berhati-hati. Kereta NSX din mengikuti rapat dengan hanya ketinggal 1/2 lap sahaja. Mujurlah kereta din banyak kali sangkut walau pun telah mendengar nasihat Redenzo utk memotong front spoiler.

Akhirnya berkat kesabaran serta pemanduan secara selamat, Redenzo muncul juara buat julung kalinya. NSX hitam juga berjaya memecah lap rekod Fliz dengan catatan masa 8.28 s/lap. Beliau memenangi hadiah sepasang tayar atomic no 8.
tahniah REdenzo....2 lah tgn orang lama...otai...tetap mantop dan latihan y konsisten...so..."Redenzo menang tayar"
ts4nkit is offline  
Old 05-26-2009, 05:40 PM
  #1294  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up GJ !!!

Salam...

Wah Bro RedEnzo makin mantap nampaknya !!! Skill tu ada cuma perlu diasah semula...

p/s : Perserta GP-2 makin mantap !! Cayalah !!!



Originally Posted by RedEnzo
Wah.... hari yang sungguh meriah. Ramai racer turun, dan 2 racer yg kelibatnya jarang nambak juga turut turun padang. Tak lain tak bukan Cik Gu anip dan Roy. Regulars seperti Zaidi, Jacx, Kamal dan juga yours truly turut meramaikan weekly race. Din mechanic juga tak ketinggalan menunjukkan kehebatan keretanya yang paling mantap dan pantas. Nampak gayanya SAS yg digunakannya memang terserlah prestasi. Oklah, maybe kalau ada rezeki next project will be SAS.....

Jacx telah mencuba spool axle. memang berkesan. Walau pun kereta sensitif dari biasa tapi kereta nampak laju dan as straight as an arrow perginya. Malangnya pada perlumbaan malam ini Jacx lebih banyak berada di pit.

Redenzo telah memasang knuckle depan -3 dan belakan -2 serta toe in 1 degree. Hasilnya kereta terlalu sensitif. Semasa pre race beliau membuat kesilapan dengan mencuci tayar depan dengan haraan kononnya supaya senang masuk korner. BIG MISTAKE..... Kereta oversteer dan sering sangkut di barrier. Cikgu Anip yang keretanya lebih laju dan konsisten telah memenangi perlumbaan dengan kelebihan 1 lap meninggalkan Redenzo.

Pada weekly race, seramai 6 pelumba berentap. Cik Gu Anip, Roy. Lubestar, Din, Jacx dan Redenzo. Kereta NSX hitam berjaya memitas semua kereta dan mendahului lap pertama dengan selasa. Di sebabkan kereta masih lagi sensitif, Redenzo tidak mahu mengambil risiko dan memandu dgn cara berhati-hati. Kereta NSX din mengikuti rapat dengan hanya ketinggal 1/2 lap sahaja. Mujurlah kereta din banyak kali sangkut walau pun telah mendengar nasihat Redenzo utk memotong front spoiler.

Akhirnya berkat kesabaran serta pemanduan secara selamat, Redenzo muncul juara buat julung kalinya. NSX hitam juga berjaya memecah lap rekod Fliz dengan catatan masa 8.28 s/lap. Beliau memenangi hadiah sepasang tayar atomic no 8.
 
Old 05-26-2009, 06:01 PM
  #1295  
Tech Adept
 
royrock's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 134
Default CADANGAN GP RACE

salam semua...tahniah bro enzo kerana telah berjaya mendapat tune dan berjaya menang weekly race semalam,hehe....selamat pagi semua!!!

aku ade satu cadangan untuk GP race kita ni, tapi cadangan ni just cadangan yang datangnya daripada rookie rc cam aku je...aku cuma nak cadangkan supaya race GP kita ni dibuat best 5 of 7 series....bcoz:

1) Komitmen- paham-paham je la, bukan semua orang dapat meluangkan masa, kengkadang ade meeting, ade bende urgent, family matters dan sebagainya...bro hairy...bro zainy...btul tak??

2) Keta- kang tetiba plak keta rosak plak...masuk bengkel nissan la, bengkel ferrari la...erm....jadi tak seronok la plak..hehe,..aku dgr citer bebudak geng bukit semua skang kuat merajuk....hehe keta tak laju dah merajuk taknak main...(cam aku la kot)...hahaha

3) Penganjur- bleh la pengajur buat persediaan yang secukupnya dan merancang race yang lebih mencabar dengan kehadiran marshal2 seperti gadis litar...hehehe

4) Kehadiran otai2- kalu otai2 datang lagi meriah....bleh kongsi ilmu...dan sebagainya, tup tup takut otai2 ade bende urgent..dah tak bley datang..erm...rasa kehilangan la sket...tu je..

5) Cabaran sihat- kalu semua orang ade,...kalu menang baru la gentle..hehehe...takde la JD asyik menang 2 kali race kt bangi time ketiadaaan aku,,hehehe(JD jgn marah aaa)...

6) Sebab aku kene pegi Sabah- huhuhu...

hanya sekadar cadangan dari hamba yang baru berRC ini....sape setuju angkat tangan????bro2 dari klang???bro2 dari bangi???
royrock is offline  
Old 05-26-2009, 06:12 PM
  #1296  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by royrock
salam semua...tahniah bro enzo kerana telah berjaya mendapat tune dan berjaya menang weekly race semalam,hehe....selamat pagi semua!!!

aku ade satu cadangan untuk GP race kita ni, tapi cadangan ni just cadangan yang datangnya daripada rookie rc cam aku je...aku cuma nak cadangkan supaya race GP kita ni dibuat best 5 of 7 series....bcoz:

1) Komitmen- paham-paham je la, bukan semua orang dapat meluangkan masa, kengkadang ade meeting, ade bende urgent, family matters dan sebagainya...bro hairy...bro zainy...btul tak??

2) Keta- kang tetiba plak keta rosak plak...masuk bengkel nissan la, bengkel ferrari la...erm....jadi tak seronok la plak..hehe,..aku dgr citer bebudak geng bukit semua skang kuat merajuk....hehe keta tak laju dah merajuk taknak main...(cam aku la kot)...hahaha

3) Penganjur- bleh la pengajur buat persediaan yang secukupnya dan merancang race yang lebih mencabar dengan kehadiran marshal2 seperti gadis litar...hehehe

4) Kehadiran otai2- kalu otai2 datang lagi meriah....bleh kongsi ilmu...dan sebagainya, tup tup takut otai2 ade bende urgent..dah tak bley datang..erm...rasa kehilangan la sket...tu je..

5) Cabaran sihat- kalu semua orang ade,...kalu menang baru la gentle..hehehe...takde la JD asyik menang 2 kali race kt bangi time ketiadaaan aku,,hehehe(JD jgn marah aaa)...

6) Sebab aku kene pegi Sabah- huhuhu...

hanya sekadar cadangan dari hamba yang baru berRC ini....sape setuju angkat tangan????bro2 dari klang???bro2 dari bangi???
yg no.1 tu aku setuju bebanyak..hehehhe...yg pasal merajuk...rajuk...rujuk..rojak tu msti abg:c ry:
ts4nkit is offline  
Old 05-26-2009, 06:30 PM
  #1297  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default Laporan @ MRCH

"Race Reunion - Merapatkan Lagi Silaturrahim"



26 Mei 2009 - Bangi, Seperti konsert reunion AF malam tadi menyaksikan kesemua pelumba-pelumba MRCH turun bermesra dan mencuba setting terbaik bagi jentera masing-masing.Artis-artis seperti Cikgu Anip, Roy, LubeStar, Just Jack 2.4, Bro RedEnzo, AyexKamal dan Mr Din menyumbangkan kepakaran masing-masing dalam perlumbaan Weekly Race yang tertunda pada minggu lepas.Lagu-lagu seperti "Jangan Ada Dengki", "Marilah Race Bersama", "Lama Tak Jumpa", "Kenapa Kete Aku Problem Lagi", "JanganLah Merajuk" turut didendangkan semasa perlumbaan ( dalam hati masing2 ).

Weekly Race yang telah diadakan memang memberi cabaran kepada pelumba-pelumba MRCH kerana kesemua jentera-jentera mereka telah dinaiktaraf dan sehingga lewat malam masih ada yang cuba meningkatkan lagi tahap jentera mereka.Bagi Bro RedEnzo resepi yang dicari-cari masih belum dirasai, namun itu tidak melemahkan semangat beliau untuk menjadi JUARA WEEKLY RACE dan memenangi sponsor taya NOTSOGOODYEAR - Tahniah! kepada Bro RedEnzo yang juga Best Lap Official 8.28s. Petak kedua jatuh kepada mechanic handalan kita Mr Din yang kali ini kurang repair kereta dan fokus kepada perlumbaan. Bagi tempat ketiga Cikgu Anip dengan jentera bintik-bintik orennya selesa menamatkan perlumbaan walaupun telah lama tidak turun track.Bagi yang lain-lain Weekly Race kali ini diharap tidak menjatuhkan semangat dan harapan mereka untuk GP2 malah akan cuba berusaha mencari kelemahan dan memperbaiki.


Bro RedEnzo Juara Weekly Race - Mungkin Kereta Hitam Buat Pelumba Lain Xnampak


Cikgu Anip & Jack Merajuk sebab Kalah..Hehehehe Xnak pandag Kamera


Reunion - Tanda Keakraban Pelumba ( Dalam Hati Xtahu )


Antara pelumba-pelumba awal sampai & xsabar


Persoalan Jack mengenai Front Axle telah terjawab melalui senyuman yang diberikan - macam pegang tahi hidung je ko nie Jack Kakhakahakhakha

Tahniah Kepada Semua! Nantikan Suprise @ MRCH pada JUN Nanti.

Sekian laporan dari MRCH, Go Mini-Z!

p/s: Bro RedEnzo dah upgrade FET dengan jayanya.
fliz is offline  
Old 05-26-2009, 06:31 PM
  #1298  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by royrock
salam semua...tahniah bro enzo kerana telah berjaya mendapat tune dan berjaya menang weekly race semalam,hehe....selamat pagi semua!!!

aku ade satu cadangan untuk GP race kita ni, tapi cadangan ni just cadangan yang datangnya daripada rookie rc cam aku je...aku cuma nak cadangkan supaya race GP kita ni dibuat best 5 of 7 series....bcoz:

1) Komitmen- paham-paham je la, bukan semua orang dapat meluangkan masa, kengkadang ade meeting, ade bende urgent, family matters dan sebagainya...bro hairy...bro zainy...btul tak??

2) Keta- kang tetiba plak keta rosak plak...masuk bengkel nissan la, bengkel ferrari la...erm....jadi tak seronok la plak..hehe,..aku dgr citer bebudak geng bukit semua skang kuat merajuk....hehe keta tak laju dah merajuk taknak main...(cam aku la kot)...hahaha

3) Penganjur- bleh la pengajur buat persediaan yang secukupnya dan merancang race yang lebih mencabar dengan kehadiran marshal2 seperti gadis litar...hehehe

4) Kehadiran otai2- kalu otai2 datang lagi meriah....bleh kongsi ilmu...dan sebagainya, tup tup takut otai2 ade bende urgent..dah tak bley datang..erm...rasa kehilangan la sket...tu je..

5) Cabaran sihat- kalu semua orang ade,...kalu menang baru la gentle..hehehe...takde la JD asyik menang 2 kali race kt bangi time ketiadaaan aku,,hehehe(JD jgn marah aaa)...

6) Sebab aku kene pegi Sabah- huhuhu...

hanya sekadar cadangan dari hamba yang baru berRC ini....sape setuju angkat tangan????bro2 dari klang???bro2 dari bangi???
Cadangan ini perlu dihalusi oleh semua dan pastikan ia ADIL & SAKSAMA
fliz is offline  
Old 05-26-2009, 06:49 PM
  #1299  
Tech Adept
 
Parkteh_69's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bandar Baru Bangi
Posts: 202
Default

Originally Posted by royrock
salam semua...tahniah bro enzo kerana telah berjaya mendapat tune dan berjaya menang weekly race semalam,hehe....selamat pagi semua!!!

aku ade satu cadangan untuk GP race kita ni, tapi cadangan ni just cadangan yang datangnya daripada rookie rc cam aku je...aku cuma nak cadangkan supaya race GP kita ni dibuat best 5 of 7 series....bcoz:

1) Komitmen- paham-paham je la, bukan semua orang dapat meluangkan masa, kengkadang ade meeting, ade bende urgent, family matters dan sebagainya...bro hairy...bro zainy...btul tak??

2) Keta- kang tetiba plak keta rosak plak...masuk bengkel nissan la, bengkel ferrari la...erm....jadi tak seronok la plak..hehe,..aku dgr citer bebudak geng bukit semua skang kuat merajuk....hehe keta tak laju dah merajuk taknak main...(cam aku la kot)...hahaha

3) Penganjur- bleh la pengajur buat persediaan yang secukupnya dan merancang race yang lebih mencabar dengan kehadiran marshal2 seperti gadis litar...hehehe

4) Kehadiran otai2- kalu otai2 datang lagi meriah....bleh kongsi ilmu...dan sebagainya, tup tup takut otai2 ade bende urgent..dah tak bley datang..erm...rasa kehilangan la sket...tu je..

5) Cabaran sihat- kalu semua orang ade,...kalu menang baru la gentle..hehehe...takde la JD asyik menang 2 kali race kt bangi time ketiadaaan aku,,hehehe(JD jgn marah aaa)...

6) Sebab aku kene pegi Sabah- huhuhu...

hanya sekadar cadangan dari hamba yang baru berRC ini....sape setuju angkat tangan????bro2 dari klang???bro2 dari bangi???
ambo setuju bangat loo dengan cadangan tuan ambo nie. undian kedua. ialah kita hanya merancang tuhan yang menentukan...
Parkteh_69 is offline  
Old 05-26-2009, 06:52 PM
  #1300  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by fliz
"Race Reunion - Merapatkan Lagi Silaturrahim"



26 Mei 2009 - Bangi, Seperti konsert reunion AF malam tadi menyaksikan kesemua pelumba-pelumba MRCH turun bermesra dan mencuba setting terbaik bagi jentera masing-masing.Artis-artis seperti Cikgu Anip, Roy, LubeStar, Just Jack 2.4, Bro RedEnzo, AyexKamal dan Mr Din menyumbangkan kepakaran masing-masing dalam perlumbaan Weekly Race yang tertunda pada minggu lepas.Lagu-lagu seperti "Jangan Ada Dengki", "Marilah Race Bersama", "Lama Tak Jumpa", "Kenapa Kete Aku Problem Lagi", "JanganLah Merajuk" turut didendangkan semasa perlumbaan ( dalam hati masing2 ).

Weekly Race yang telah diadakan memang memberi cabaran kepada pelumba-pelumba MRCH kerana kesemua jentera-jentera mereka telah dinaiktaraf dan sehingga lewat malam masih ada yang cuba meningkatkan lagi tahap jentera mereka.Bagi Bro RedEnzo resepi yang dicari-cari masih belum dirasai, namun itu tidak melemahkan semangat beliau untuk menjadi JUARA WEEKLY RACE dan memenangi sponsor taya NOTSOGOODYEAR - Tahniah! kepada Bro RedEnzo yang juga Best Lap Official 8.28s. Petak kedua jatuh kepada mechanic handalan kita Mr Din yang kali ini kurang repair kereta dan fokus kepada perlumbaan. Bagi tempat ketiga Cikgu Anip dengan jentera bintik-bintik orennya selesa menamatkan perlumbaan walaupun telah lama tidak turun track.Bagi yang lain-lain Weekly Race kali ini diharap tidak menjatuhkan semangat dan harapan mereka untuk GP2 malah akan cuba berusaha mencari kelemahan dan memperbaiki.


Bro RedEnzo Juara Weekly Race - Mungkin Kereta Hitam Buat Pelumba Lain Xnampak


Cikgu Anip & Jack Merajuk sebab Kalah..Hehehehe Xnak pandag Kamera


Reunion - Tanda Keakraban Pelumba ( Dalam Hati Xtahu )


Antara pelumba-pelumba awal sampai & xsabar


Persoalan Jack mengenai Front Axle telah terjawab melalui senyuman yang diberikan - macam pegang tahi hidung je ko nie Jack Kakhakahakhakha

Tahniah Kepada Semua! Nantikan Suprise @ MRCH pada JUN Nanti.

Sekian laporan dari MRCH, Go Mini-Z!

p/s: Bro RedEnzo dah upgrade FET dengan jayanya.
...just jack masih d lamun kehairanan...'nape keta aku asyik jd keta potong je'...2 kali diff pecah, semlm alum swing shaft patah plak..hairan...hairan... aku rasa just jack bukan pakai motor mini-z ar...satu persoalan...adakah just jack pakai brushless motor .
...jun...jun...jun...jun....xsabo menantikan apa kah yg akan terjadi kpd MRCH
ts4nkit is offline  
Old 05-26-2009, 06:56 PM
  #1301  
Tech Apprentice
 
lubestars's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: PJ
Posts: 79
Default

Originally Posted by royrock
salam semua...tahniah bro enzo kerana telah berjaya mendapat tune dan berjaya menang weekly race semalam,hehe....selamat pagi semua!!!

aku ade satu cadangan untuk GP race kita ni, tapi cadangan ni just cadangan yang datangnya daripada rookie rc cam aku je...aku cuma nak cadangkan supaya race GP kita ni dibuat best 5 of 7 series....bcoz:

1) Komitmen- paham-paham je la, bukan semua orang dapat meluangkan masa, kengkadang ade meeting, ade bende urgent, family matters dan sebagainya...bro hairy...bro zainy...btul tak??

2) Keta- kang tetiba plak keta rosak plak...masuk bengkel nissan la, bengkel ferrari la...erm....jadi tak seronok la plak..hehe,..aku dgr citer bebudak geng bukit semua skang kuat merajuk....hehe keta tak laju dah merajuk taknak main...(cam aku la kot)...hahaha

3) Penganjur- bleh la pengajur buat persediaan yang secukupnya dan merancang race yang lebih mencabar dengan kehadiran marshal2 seperti gadis litar...hehehe

4) Kehadiran otai2- kalu otai2 datang lagi meriah....bleh kongsi ilmu...dan sebagainya, tup tup takut otai2 ade bende urgent..dah tak bley datang..erm...rasa kehilangan la sket...tu je..

5) Cabaran sihat- kalu semua orang ade,...kalu menang baru la gentle..hehehe...takde la JD asyik menang 2 kali race kt bangi time ketiadaaan aku,,hehehe(JD jgn marah aaa)...

6) Sebab aku kene pegi Sabah- huhuhu...

hanya sekadar cadangan dari hamba yang baru berRC ini....sape setuju angkat tangan????bro2 dari klang???bro2 dari bangi???
aku stujuuuuuuuuuuuuu
lubestars is offline  
Old 05-26-2009, 06:58 PM
  #1302  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Diharap usul 5 out of 7 ini dibawa ke thread GP untuk perbincangan yang lebih lancar. TQ
fliz is offline  
Old 05-26-2009, 07:23 PM
  #1303  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default ini adalah cadangan aku plak......(bile mase aku merajuk)...

korang memang laa....aku tak merajuk....aku stress...coz yang aku pelik tintanium pon tak tahan...adeh....ok...back to topik...

ok...1st of all...cewah...speaking plak aku nie.....

memandangkan bende yang dibincangkan agak berat dan perlu di perhalusi....so aku nak bagi cadangan......bleh????...

1. take best 5 of 7 GP.....2 wajib di IRC...2 wajib di MRCH dan 1 wajib di Open Track.

2. fee untuk masuk GP di naikan ke RM50 per entry. sebab mungkin ader sesetngh GP racer kureng...so penganjur dapat tarik nafas lega bile fee dari RM30 ke RM50...ini kerana....cost nak cover GP...macam baju+sewa track+minuman+bil api dan air+pitstop+makan(if fee RM50)+Hamper+thorphy....semuer ini kene ambik kira......(jgn sampai aku buat kakilasen plak....)...

3. tentang pengiraan mata. mohon di pertetapkan. contoh macam F1GP or GT GP jepun. pengiraan mata hanya sampai no 8 sahaja.kalau tak silap. contoh bile sesetgh GP yang berlangsung...may be ader 8 racer...may be ader 6 racer dan may be ader 20 racer...kuiter tak tau kan...so pertetapkan lah...

sekian...itu cadangan saye...

kalau boleh perbincangkan.....
akulesapelagi is offline  
Old 05-26-2009, 07:30 PM
  #1304  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by fliz
Diharap usul 5 out of 7 ini dibawa ke thread GP untuk perbincangan yang lebih lancar. TQ
...btoi...btoi...jom ke thread GP
ts4nkit is offline  
Old 05-26-2009, 07:43 PM
  #1305  
Tech Apprentice
 
lubestars's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: PJ
Posts: 79
Default Nie Pulak Cadang Aku

menurut FIA yang aku baca tadi sistem permarkahan atau point hanya untuk 8 player sahaja... seperti berikut

1st place 10 points
2nd place 8 points
3rd place 6 points
4th place 5 points
5th place 4 points
6th place 3 points
7th place 2 points
8th place 1 point

so selebihnye hanya dapat madel n sahaja ... tulis la( finish lap jer)
kalu dirang tak dapat join so kira Disqualified le so point die 'O'

amacam.. sapa setuju boleh la kembangkan hidung heheh
lubestars is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.