Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 05-25-2009, 06:16 PM
  #1276  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Default

Wah untunglah macam tu tak payah nak hop-up dah...

Masa switch of kete remote still on or off?

It should be OFF kete dulu then baru OFF remote controller .



Originally Posted by RedEnzo
Ooo, I c.....Saya baru angkat MR02 sebiji dgn harga tak masuk akal. Siap ball diff, alloy rim, alloy knuckle, allow motor mount dan carbon suspension set dan Black Enzo. Malam ni nak test kat mrch. Jom turun beramai-ramai.....

Adakah normal MR02 bila off switch steering di akan go to one side. Lepas tu ketat nak tolak x macam awd? Bila on, everything OK.
 
Old 05-25-2009, 06:54 PM
  #1277  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Dah rezeki anak..... memanglah off keta dulu..... mcm tak biasa lak....
RedEnzo is offline  
Old 05-25-2009, 07:32 PM
  #1278  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Default

Originally Posted by RedEnzo
Dah rezeki anak..... memanglah off keta dulu..... mcm tak biasa lak....


 
Old 05-25-2009, 07:47 PM
  #1279  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by RedEnzo
Dah rezeki anak..... memanglah off keta dulu..... mcm tak biasa lak....
...wahhhh...bertambah koleksi lah geng MR02....
ts4nkit is offline  
Old 05-25-2009, 08:08 PM
  #1280  
Tech Apprentice
 
lubestars's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: PJ
Posts: 79
Default Lu Langgar Kereta Gua Bai (lu jangan bikin Gua Panas)

26-mei-2009 Petaling Jaya Selepas pulang dari kerja aku terus menuju ke Sallon Autoshow untuk mengambil kerata Mini Z yang baru di polish. selepas itu aku terus menghantar ker Kyosho engineering Department untuk kerja 2 main taraf nukel. kemudian dengan nada kecewa dari salah seorang mekanik menyatakan cassis miniz aku dibahagian belakang retak menunggu belah sahaja. keretakan berpunca dari perlangaran keras dari Bro Redenzo kelmarin pada lorong lurus. justeru itu aku bergegas membuat laporan polis dan telah melantik seorang lawyer untuk kes tersebut

berikut adalah kesan dari perlanggaran tersebut..(nasib baik gua pakai seatbelt)


cam mane nak menghadapi GP yang akan datang Nie argghhhhhhhh

Originally Posted by RedEnzo
Tahniah Fliz kerana berjaya memecahkan rekod trek MRCH dengan catatan 8.40s. Nampak gaya rekod-rekod dipecahkan dengan menggunakan kereta orang lain..... hah hah hah.....Entah bila kereta sendiri dapat handle sesedap kereta Din, Jacx, Capang, Apeng tak tau lah.....Banyak kena bikin lagi beb. Yang pasti kena keluar fulus lagi lah.....

For the rekod NSX saya hanya mencatatkan 8.67 semasa race semalam....Minta maaf banyak banyak pada Lubestar ya sebab terlanggar dari belakang kat straight semalam. Jangan risau, bila tukar board 2.4 gerenti akan lebih competitif. For info kesemua rekod telah dipecahkan oleh jentera 2.4........ Asyik kena cocok kereta 2.4, gua buey tahan lorrrr. So, Fliz, jangan lupa ah..... simpan itu FET for my NSX......Esok saya akan pass kereta dan lusa saya collect. Ok?

Jumaat kita buat latihan tubi lagi ok....
lubestars is offline  
Old 05-25-2009, 08:16 PM
  #1281  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (10)
 
fzhal's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Taman Sri Andalas Klang SElangor Darul Ehsan
Posts: 1,389
Trader Rating: 10 (100%+)
Smile you have two options!

1. Masuk race dengan chassis tu dan berharap tidak ada apa2 perlanggaran atau dengan bahasa mudah "eksiden" berlaku.

atau

2.Tukar kepada competition chassis sebelum race.








Originally Posted by lubestars
26-mei-2009 Petaling Jaya Selepas pulang dari kerja aku terus menuju ke Sallon Autoshow untuk mengambil kerata Mini Z yang baru di polish. selepas itu aku terus menghantar ker Kyosho engineering Department untuk kerja 2 main taraf nukel. kemudian dengan nada kecewa dari salah seorang mekanik menyatakan cassis miniz aku dibahagian belakang retak menunggu belah sahaja. keretakan berpunca dari perlangaran keras dari Bro Redenzo kelmarin pada lorong lurus. justeru itu aku bergegas membuat laporan polis dan telah melantik seorang lawyer untuk kes tersebut

berikut adalah kesan dari perlanggaran tersebut..(nasib baik gua pakai seatbelt)


cam mane nak menghadapi GP yang akan datang Nie argghhhhhhhh
fzhal is offline  
Old 05-25-2009, 08:41 PM
  #1282  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Bangi 26 Mei 2009 -
Driver NSX hitam telah melantik Karpal Singh sebagai defense lawyer, dan hasil penyiasatan Polis mendapati driver GTR memandu terlalu perlahan (road hogging) dilaluan laju serta membrek secara mengejut menyebabkan pemandu NSX tidak sempat membrek.
RedEnzo is offline  
Old 05-25-2009, 09:44 PM
  #1283  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by lubestars
26-mei-2009 Petaling Jaya Selepas pulang dari kerja aku terus menuju ke Sallon Autoshow untuk mengambil kerata Mini Z yang baru di polish. selepas itu aku terus menghantar ker Kyosho engineering Department untuk kerja 2 main taraf nukel. kemudian dengan nada kecewa dari salah seorang mekanik menyatakan cassis miniz aku dibahagian belakang retak menunggu belah sahaja. keretakan berpunca dari perlangaran keras dari Bro Redenzo kelmarin pada lorong lurus. justeru itu aku bergegas membuat laporan polis dan telah melantik seorang lawyer untuk kes tersebut

berikut adalah kesan dari perlanggaran tersebut..(nasib baik gua pakai seatbelt)


cam mane nak menghadapi GP yang akan datang Nie argghhhhhhhh
jgn risau bro...aku ada part 2nd tuk ang....
ts4nkit is offline  
Old 05-25-2009, 11:22 PM
  #1284  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (10)
 
fzhal's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Taman Sri Andalas Klang SElangor Darul Ehsan
Posts: 1,389
Trader Rating: 10 (100%+)
Exclamation Race # 2 ~ 30th May 2009, 3:00pm

--------------------------------------------------------------------------------

Race # 2 ~ 30th May 2009, 3:00pm

--------------------------------------------------------------------------------

Para peserta digalakkan untuk dtg seawal jam 2 ptg untuk menguji track, charge battery.....etc...!!!.

3:00pm~ registration/jamuan ringan
3:30pm~ Group 1 -1st heat
3:45pm~ Group 2 -1st heat
4:00pm~ Group 1 -2nd heat
4:15pm~ Group 2 -2nd heat
4:30pm~ Group 1 - final heat
4:45pm~ Group 2 - final heat
5:00pm~ Group 1 -FINAL (re-group)
5:15pm~ Group 2 -FINAL (re-group)
5:30pm~ Penyampaian Hadiah
5:45pm~ Sesi fotografi / sidang akhbar
6:00pm~ Acara bebas
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://www.indoor-racing.webs.com
fzhal is offline  
Old 05-26-2009, 01:12 AM
  #1285  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Siap main lawyer2 ni kes berat nie.....bincang baik2 ye, RC tempat berkawan bukan cari lawan....renung2 kan..
fliz is offline  
Old 05-26-2009, 01:29 AM
  #1286  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default wengggggg....axle...diff...axle...diff...

akulesapelagi is offline  
Old 05-26-2009, 01:37 AM
  #1287  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

JUN @ MRCH ADA SURPRISE!!!! Nantikan...
fliz is offline  
Old 05-26-2009, 02:10 AM
  #1288  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking JUST 4 JUST JACK!!!

Originally Posted by akulesapelagi


http://www.atomicmods.com/Products/Atomic-Mini-Z-AWD-Locked-Differential-(Spool)__12736.aspx

REFER KAT CNI!! betul!! kata fliz tu!!... benda ni spool jer!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-26-2009, 02:13 AM
  #1289  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking BIASA AJER BENDA TU!!!

Originally Posted by RedEnzo
Ooo, I c.....Saya baru angkat MR02 sebiji dgn harga tak masuk akal. Siap ball diff, alloy rim, alloy knuckle, allow motor mount dan carbon suspension set dan Black Enzo. Malam ni nak test kat mrch. Jom turun beramai-ramai.....

Adakah normal MR02 bila off switch steering di akan go to one side. Lepas tu ketat nak tolak x macam awd? Bila on, everything OK.

BIASA AJER BENDA TU!!!.....kete gua pun kengkadang kene cam tu gak!!... aper yg penting!!!.... kerjaaaasama!!!... eh!!! silap lak!! aper yg penting masa on kete ok !!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-26-2009, 02:18 AM
  #1290  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Originally Posted by fliz
Siap main lawyer2 ni kes berat nie.....bincang baik2 ye, RC tempat berkawan bukan cari lawan....renung2 kan..
Gurau je lah......
RedEnzo is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.