Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 05-23-2009, 12:04 AM
  #1216  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default Laporan @ MRCH

Latih Tubi @ Klang



22 Mei 2009 - Klang, Latihan intensif (macam nak exam plak) team MRCH di Klang yang disertai seramai 5 pelumba iaitu Bro RedEnzo, Just Jack, LubeStar, Mr Din & Fliz telah memberikan gambaran awal kepada GP2 kelak. Perubahan dari track teknikal kepada track highway memerlukan sedikit masa bagi pelumba-pelumba MRCH membiasakan diri. Peralatan & jentera yang menggunakan 2 kontena (kontena jack & redenzo) di hantar ke klang bagi membolehkan pelumba-pelumba MRCH mencari setting yang serasi & mantap.

Apapun usaha keras ini pasti membuahkan hasil di GP2 kelak, sama-sama kita nantikan...

Sekian laporan dari MRCH, Go Mini-Z!


Serius gile pelumba-pelumba....
fliz is offline  
Old 05-23-2009, 12:14 AM
  #1217  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default Notis @ MRCH

Next Stock @ MRCH

-Ad Stock Motor
-Kyosho Tyres
-FET
-& many more...

Stay tune......
fliz is offline  
Old 05-23-2009, 12:39 AM
  #1218  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking order!!

Originally Posted by fliz
Next Stock @ MRCH

-Ad Stock Motor
-Kyosho Tyres
-FET
-& many more...

Stay tune......

bro gua nak kyosho tyre wide 20* x 1 - ok!!!

p/s bawa masa gp nanti!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-23-2009, 12:56 AM
  #1219  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by GT_CAPANG!!
bro gua nak kyosho tyre wide 20* x 1 - ok!!!

p/s bawa masa gp nanti!!!
ok no problem, yang high grip atau radial racing?
fliz is offline  
Old 05-23-2009, 01:08 AM
  #1220  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default

Originally Posted by GT_CAPANG!!
bro gua nak kyosho tyre wide 20* x 1 - ok!!!

p/s bawa masa gp nanti!!!
uihh...lajunyer tempahan...macam owner dier gak......fastest lap....hehehehehe
akulesapelagi is offline  
Old 05-23-2009, 06:27 AM
  #1221  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default Laporan @ MRCH

"Usaha Tangga Kejayaan"



23 Mei 2009 - Bangi, Ungkapan usaha tangga kejayaan kini sentiasa disemat di dalam hati Just Jack yang turun practice pada hari ini. Beliau yang kini memegang best lap (new track) 8.57s mengatasi Bro RedEnzo boleh berbangga tetapi beliau masih belum gembira selagi GP2 tidak berakhir. Dengan semangat dan ketabahan beliau kita pasti akan lihat perubahan mendadak di dalam ranking point GP2 insyallah.Berbekalkan 2.4Ghz Just Jack kini digelar Just Jack 2.4 bertambah yakin dan berharap suatu hari nanti hobi Mini-Znya akan memberi satu anjakan paradigma di dalam hidupnya.

MRCH kini di dalam proses mendapatkan stok-stok perlumbaan GP2, kepada peminat-peminat Mini-Z nantikan...

Sekian laporan dari MRCH, Go Mini-Z!
fliz is offline  
Old 05-23-2009, 08:03 AM
  #1222  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking high grip!!

Originally Posted by fliz
ok no problem, yang high grip atau radial racing?

GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-23-2009, 05:43 PM
  #1223  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Originally Posted by akulesapelagi
daku yang keje ari nie....

Thanks tok geng klang yang sudi berMINI Z gan kami....sungguh tak ku sangka.....sampaikan ader org yang patut keje kul 10pm pon leh layan lagi selap dua....ape2 pon...aku kene gak praktik pegang controller dengan betol.....adeh...terbiasa cara lama...bile pegang 2.4 rase jagal sikit....cume aky terase kete ferrari terlampu ringan....terase nak terbang jee.....nasib baik tak de sayap......overall aku puas ati...trek panjang.....aku rase terpakse lee aku saletape aku punyer jari gan controller aku supaya aku tak lepaskan....training...and more training...untill success.....


p/s: lu orang kejam.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....semalam wa tak de...lu kutuk2 wa ek.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
Tahniah Jacx kerana berjaya memecahkan record trek MRCH dengan 8.57 s/lap. Saya yakin the time will fall very soon.......

Unofficial lap time: Ferrari Jacx2.4 : 8.57 s/lap
Evo Kamal : 8.67 s/lap
GTR Redenzo : 9.15 s/lap

Jacx Rasanya kalau nak improve kau kena super glue jari dengan steering controller tu..... heh heh heh...
RedEnzo is offline  
Old 05-23-2009, 05:44 PM
  #1224  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Originally Posted by akulesapelagi


p/s: muke jee ganas...hati baik....hehehehehehe.....
betul betul betul...... very soft spoken and nice guy.....
RedEnzo is offline  
Old 05-23-2009, 05:47 PM
  #1225  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Originally Posted by ApengxiGT
SELAMAT BEKERJA JACK...
SUNGGUH BERDEDIKASI...
BOSS KASI UP GAJI !!!

SIAPA YANG BERANI KUTUK JACK???? NAK KENA HEMPAP KER???
RedEnzo is offline  
Old 05-23-2009, 09:34 PM
  #1226  
Tech Adept
 
royrock's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 134
Default

Originally Posted by fliz
Latih Tubi @ Klang



22 Mei 2009 - Klang, Latihan intensif (macam nak exam plak) team MRCH di Klang yang disertai seramai 5 pelumba iaitu Bro RedEnzo, Just Jack, LubeStar, Mr Din & Fliz telah memberikan gambaran awal kepada GP2 kelak. Perubahan dari track teknikal kepada track highway memerlukan sedikit masa bagi pelumba-pelumba MRCH membiasakan diri. Peralatan & jentera yang menggunakan 2 kontena (kontena jack & redenzo) di hantar ke klang bagi membolehkan pelumba-pelumba MRCH mencari setting yang serasi & mantap.

Apapun usaha keras ini pasti membuahkan hasil di GP2 kelak, sama-sama kita nantikan...

Sekian laporan dari MRCH, Go Mini-Z!


Serius gile pelumba-pelumba....
alamak....semua dh gempak2 nie..mana royrock nie??huhuhu..goyang aku...bro redenzo dh turunkan ilmu dia...hehe

Originally Posted by fliz
"Usaha Tangga Kejayaan"



23 Mei 2009 - Bangi, Ungkapan usaha tangga kejayaan kini sentiasa disemat di dalam hati Just Jack yang turun practice pada hari ini. Beliau yang kini memegang best lap (new track) 8.57s mengatasi Bro RedEnzo boleh berbangga tetapi beliau masih belum gembira selagi GP2 tidak berakhir. Dengan semangat dan ketabahan beliau kita pasti akan lihat perubahan mendadak di dalam ranking point GP2 insyallah.Berbekalkan 2.4Ghz Just Jack kini digelar Just Jack 2.4 bertambah yakin dan berharap suatu hari nanti hobi Mini-Znya akan memberi satu anjakan paradigma di dalam hidupnya.

MRCH kini di dalam proses mendapatkan stok-stok perlumbaan GP2, kepada peminat-peminat Mini-Z nantikan...

Sekian laporan dari MRCH, Go Mini-Z!
huhu...sedih tak dapat join GP2....

Originally Posted by RedEnzo
Tahniah Jacx kerana berjaya memecahkan record trek MRCH dengan 8.57 s/lap. Saya yakin the time will fall very soon.......

Unofficial lap time: Ferrari Jacx2.4 : 8.57 s/lap
Evo Kamal : 8.67 s/lap
GTR Redenzo : 9.15 s/lap

Jacx Rasanya kalau nak improve kau kena super glue jari dengan steering controller tu..... heh heh heh...

perghhh jack dh semakin laju!!
royrock is offline  
Old 05-23-2009, 09:52 PM
  #1227  
Tech Apprentice
 
lubestars's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: PJ
Posts: 79
Default

Latih Tubi @ Klang



pergh controller Mr Din dah nak terbang tue heheh tengok jacx lak cam x-pegang remote je heheh


p/s thnk kpd otai klang kerana tunjuk cara memegang remote dengan betu ... heheh sampai kram ler pinggang heheh
lubestars is offline  
Old 05-23-2009, 10:26 PM
  #1228  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default hahahahha

usaha dan teruskan latih tubi....utk memberi cabaran pada GP2 nanti....
akulesapelagi is offline  
Old 05-23-2009, 11:53 PM
  #1229  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Unhappy Kram oh kram....

tulah pasal...sampai kram pinggang aku

Sebelum race kene exercise dulu...





Originally Posted by lubestars
Latih Tubi @ Klang



pergh controller Mr Din dah nak terbang tue heheh tengok jacx lak cam x-pegang remote je heheh


p/s thnk kpd otai klang kerana tunjuk cara memegang remote dengan betu ... heheh sampai kram ler pinggang heheh
 
Old 05-23-2009, 11:56 PM
  #1230  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up GJ!!!

Good Job lah Jack !!!

Cayalah bro...!!!

Yang penting tangan....!!!!




Originally Posted by fliz
"Usaha Tangga Kejayaan"



23 Mei 2009 - Bangi, Ungkapan usaha tangga kejayaan kini sentiasa disemat di dalam hati Just Jack yang turun practice pada hari ini. Beliau yang kini memegang best lap (new track) 8.57s mengatasi Bro RedEnzo boleh berbangga tetapi beliau masih belum gembira selagi GP2 tidak berakhir. Dengan semangat dan ketabahan beliau kita pasti akan lihat perubahan mendadak di dalam ranking point GP2 insyallah.Berbekalkan 2.4Ghz Just Jack kini digelar Just Jack 2.4 bertambah yakin dan berharap suatu hari nanti hobi Mini-Znya akan memberi satu anjakan paradigma di dalam hidupnya.

MRCH kini di dalam proses mendapatkan stok-stok perlumbaan GP2, kepada peminat-peminat Mini-Z nantikan...

Sekian laporan dari MRCH, Go Mini-Z!
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.