Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 05-22-2009, 06:11 AM
  #1201  
Tech Rookie
 
Join Date: May 2009
Posts: 10
Default

motor dah upgrade..
tp kete asyk terbalik je..
haihh
ayexkamal is offline  
Old 05-22-2009, 09:42 AM
  #1202  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking wow!!

laju2 gak kete korang!!.... sumer dah upgrade motor!!!... cuma perlu tune tangan jer!!!.... setting lain rasanyer dah ok!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-22-2009, 09:47 AM
  #1203  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking cuba ni!!

Originally Posted by ayexkamal
motor dah upgrade..
tp kete asyk terbalik je..
haihh

cuba ko check tayar ko ngan spring ko!!... ikut setting yg telah diberikan sebelum ni!! kalu jadi gak nampak gaya nyer kene nal lu tukar autoscale gt!!... pastu bg lowered ckit!!! mesti cun nyer !!! lagi satu jangan layan corner mengejut!!... layan slow2 ckit!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-22-2009, 02:07 PM
  #1204  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Unhappy adeh!!!

ngantuk giler siut!!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-22-2009, 03:46 PM
  #1205  
Tech Rookie
 
Join Date: May 2009
Posts: 10
Default

ermm spring ng tayar dah tukaa.
tp spring keras.
ok ke?

xpe2 lpas ni nk tuka body gt plakk
hahah
ayexkamal is offline  
Old 05-22-2009, 06:50 PM
  #1206  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Masa test kereta awak tempoh hari, saya rasa ok kut..... On the record your car telah mencecah 8.67s/lap kalau compare my car cuma 9.15s/lap. Cuma rasanya corner tu jangan aggresive sangat.

Juga pemilihan tayar amat penting. Di Klang, mereka guna tayar kyosho 20 belakang dan 30 depan. kereta boleh ada controllable/manageable drift sikit. Kereta saya guna Atomic radial 20/20. Traction roll. Saya letak std tayar depan, susah pulak nak masuk corner.....So Fliz, tolong order kyoso 20 belakang dan 30 depan wokay....

Saya dah test kereta Capang dan Apeng. Kedua-duanya very easy to handle with soooo much mechanical grip. Just point and shoot. Kereta Capang very aggresive sebab guna motor power. Saya boleh perasan setiap kali di straight nampak sangat perbezaan kelajuan yg ketara antara pelumba MRCH dan pelumba Klang. Kereta Apex pula Fast and smooth. Walau pun menggunakan motor xspeed, Apeng ada kelebihan speed disebabkan FET. Okay lah satu lagi advantage adalah mereka tuan rumah so dah tau selok belok track. Tapi itu bukan alasan. A good racer will roughly understand the track in about 10-15 minit track time.

Satu lagi upgrade yg wajib adalah rear ball diff. Kereta saya terasa mudah sikit nak handle lepas pasang menda tu. Jangan terlalu ketat. Pastikan ada sedikit slippage.

Kereta Capang pakai SAS. Huge advantage..... sebab boleh adjust toe belakang, camber dan juga minyak absorber...

betul kata capang, kerata kita berdua sebenarnya kereta pergi pasar malam dan tak brapa sesuai utk race sebab tinggi dan wheel track tak lebar. Lepas ni kita berdua kena carilah body GT......

My last advice adalah jangan adjst atau tukar barang terlalu mendadak. tukar setting slow slow and one at a time. Test..... Practice, practice and more practice.
RedEnzo is offline  
Old 05-22-2009, 07:34 PM
  #1207  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up

Saya setuju sangat-sangat!!!!




Originally Posted by RedEnzo
Masa test kereta awak tempoh hari, saya rasa ok kut..... On the record your car telah mencecah 8.67s/lap kalau compare my car cuma 9.15s/lap. Cuma rasanya corner tu jangan aggresive sangat.

Juga pemilihan tayar amat penting. Di Klang, mereka guna tayar kyosho 20 belakang dan 30 depan. kereta boleh ada controllable/manageable drift sikit. Kereta saya guna Atomic radial 20/20. Traction roll. Saya letak std tayar depan, susah pulak nak masuk corner.....So Fliz, tolong order kyoso 20 belakang dan 30 depan wokay....

Saya dah test kereta Capang dan Apeng. Kedua-duanya very easy to handle with soooo much mechanical grip. Just point and shoot. Kereta Capang very aggresive sebab guna motor power. Saya boleh perasan setiap kali di straight nampak sangat perbezaan kelajuan yg ketara antara pelumba MRCH dan pelumba Klang. Kereta Apex pula Fast and smooth. Walau pun menggunakan motor xspeed, Apeng ada kelebihan speed disebabkan FET. Okay lah satu lagi advantage adalah mereka tuan rumah so dah tau selok belok track. Tapi itu bukan alasan. A good racer will roughly understand the track in about 10-15 minit track time.

Satu lagi upgrade yg wajib adalah rear ball diff. Kereta saya terasa mudah sikit nak handle lepas pasang menda tu. Jangan terlalu ketat. Pastikan ada sedikit slippage.

Kereta Capang pakai SAS. Huge advantage..... sebab boleh adjust toe belakang, camber dan juga minyak absorber...

betul kata capang, kerata kita berdua sebenarnya kereta pergi pasar malam dan tak brapa sesuai utk race sebab tinggi dan wheel track tak lebar. Lepas ni kita berdua kena carilah body GT......

My last advice adalah jangan adjst atau tukar barang terlalu mendadak. tukar setting slow slow and one at a time. Test..... Practice, practice and more practice.
 
Old 05-22-2009, 08:12 PM
  #1208  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default adeh

daku yang keje ari nie....

Thanks tok geng klang yang sudi berMINI Z gan kami....sungguh tak ku sangka.....sampaikan ader org yang patut keje kul 10pm pon leh layan lagi selap dua....ape2 pon...aku kene gak praktik pegang controller dengan betol.....adeh...terbiasa cara lama...bile pegang 2.4 rase jagal sikit....cume aky terase kete ferrari terlampu ringan....terase nak terbang jee.....nasib baik tak de sayap......overall aku puas ati...trek panjang.....aku rase terpakse lee aku saletape aku punyer jari gan controller aku supaya aku tak lepaskan....training...and more training...untill success.....


p/s: lu orang kejam.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....semalam wa tak de...lu kutuk2 wa ek.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
akulesapelagi is offline  
Old 05-22-2009, 08:25 PM
  #1209  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (10)
 
fzhal's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Taman Sri Andalas Klang SElangor Darul Ehsan
Posts: 1,389
Trader Rating: 10 (100%+)
Thumbs up hahahahahha

aku tak tau sapa yg kutuk jack!!!...

based dari pemerhatian malam tadi....nampak macam semua leh dapat tangkap layout tu...

Originally Posted by akulesapelagi
daku yang keje ari nie....

Thanks tok geng klang yang sudi berMINI Z gan kami....sungguh tak ku sangka.....sampaikan ader org yang patut keje kul 10pm pon leh layan lagi selap dua....ape2 pon...aku kene gak praktik pegang controller dengan betol.....adeh...terbiasa cara lama...bile pegang 2.4 rase jagal sikit....cume aky terase kete ferrari terlampu ringan....terase nak terbang jee.....nasib baik tak de sayap......overall aku puas ati...trek panjang.....aku rase terpakse lee aku saletape aku punyer jari gan controller aku supaya aku tak lepaskan....training...and more training...untill success.....


p/s: lu orang kejam.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....semalam wa tak de...lu kutuk2 wa ek.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
fzhal is offline  
Old 05-22-2009, 08:29 PM
  #1210  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default tak pe tak pe...

Originally Posted by fzhal
aku tak tau sapa yg kutuk jack!!!...

based dari pemerhatian malam tadi....nampak macam semua leh dapat tangkap layout tu...
tak nak ngaku ek.....

p/s: akan cube beri saingan utk layan ke final 1...heheheheh
akulesapelagi is offline  
Old 05-22-2009, 10:31 PM
  #1211  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Angry WHO?????

SELAMAT BEKERJA JACK...
SUNGGUH BERDEDIKASI...
BOSS KASI UP GAJI !!!

SIAPA YANG BERANI KUTUK JACK???? NAK KENA HEMPAP KER???



Originally Posted by akulesapelagi
daku yang keje ari nie....

Thanks tok geng klang yang sudi berMINI Z gan kami....sungguh tak ku sangka.....sampaikan ader org yang patut keje kul 10pm pon leh layan lagi selap dua....ape2 pon...aku kene gak praktik pegang controller dengan betol.....adeh...terbiasa cara lama...bile pegang 2.4 rase jagal sikit....cume aky terase kete ferrari terlampu ringan....terase nak terbang jee.....nasib baik tak de sayap......overall aku puas ati...trek panjang.....aku rase terpakse lee aku saletape aku punyer jari gan controller aku supaya aku tak lepaskan....training...and more training...untill success.....


p/s: lu orang kejam.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....semalam wa tak de...lu kutuk2 wa ek.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
 
Old 05-22-2009, 10:32 PM
  #1212  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up GT BODIES !!!

Originally Posted by ayexkamal
motor dah upgrade..
tp kete asyk terbalik je..
haihh
PAKAI BODY GT SURE OK !!!

 
Old 05-22-2009, 11:16 PM
  #1213  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default

Originally Posted by ApengxiGT
SELAMAT BEKERJA JACK...
SUNGGUH BERDEDIKASI...
BOSS KASI UP GAJI !!!

SIAPA YANG BERANI KUTUK JACK???? NAK KENA HEMPAP KER???


p/s: muke jee ganas...hati baik....hehehehehehe.....
akulesapelagi is offline  
Old 05-22-2009, 11:32 PM
  #1214  
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 32
Default

hehehe...fliz thank tolong aku...hehehe..jasa mu dikenang..
so kengkwn cam latihan di kelang..ok tak?
Gzee is offline  
Old 05-23-2009, 01:02 AM
  #1215  
Tech Rookie
 
Join Date: May 2009
Posts: 10
Default

to bro redenzo:
thanks for the info
lpas ni try tuka tayar plakk
haha

to bro apeng:
xpe
next week insyallah tukar body gt
tp white body jee
ayexkamal is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.