Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 05-20-2009, 10:54 PM
  #1156  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default Info @ MRCH

Telah Tiba Di MRCH





Nantikan siapakan Pemilik Bertuah 2.4 ini...
fliz is offline  
Old 05-20-2009, 11:21 PM
  #1157  
Tech Apprentice
 
lubestars's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: PJ
Posts: 79
Default

Originally Posted by fliz
Telah Tiba Di MRCH





Nantikan siapakan Pemilik Bertuah 2.4 ini...
sudah tentu encik Just Jacx kita betul tak Jacx .... comment sikit??
lubestars is offline  
Old 05-20-2009, 11:42 PM
  #1158  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default uwaaaaaaaaaa

lu org kejam....uwaaaaaaaaaaaaaaa..........

p/s: mase bile plak mende aku punyer.......aku tak de duit....uwaaaaaaaa
akulesapelagi is offline  
Old 05-20-2009, 11:47 PM
  #1159  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default

Originally Posted by fzhal
FET terbakar panggil bomba.....

aku punya keta FEt out pong tak buat pe lagi....

SP8M4 je apelagi!!!!!!:co ol:
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........ko ade stok tak.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
akulesapelagi is offline  
Old 05-20-2009, 11:54 PM
  #1160  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (10)
 
fzhal's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Taman Sri Andalas Klang SElangor Darul Ehsan
Posts: 1,389
Trader Rating: 10 (100%+)
Default ada

faril adakan?!!....

aku mungkin pakai 2.4 utk race # 3

Originally Posted by akulesapelagi
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........ko ade stok tak.....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
fzhal is offline  
Old 05-21-2009, 12:04 AM
  #1161  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default

Originally Posted by fzhal
faril adakan?!!....

aku mungkin pakai 2.4 utk race # 3
may be ader kot...adeh....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
akulesapelagi is offline  
Old 05-21-2009, 05:15 PM
  #1162  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Salam semua....

Hurray...... Finally got my new car.... Terima Kasih Fliz!

Semalam kesian tengok Kamal cari motor Atomic x da stock so I decided to sell my one day old motor. Lagi pun motor too powerful for me. I lebih suka xspeed yg walau pun not so powerful/torqey tapi characteristicnya lebih linear dan easir to handle. Top end dia ok.

Lepas pasang bearing terasa kereta lebih smooth but not as easy to handle berbanding masa guna bushing. There is no natural braking so setting kena tukar kut. Maybe pasang camber dan ball diff will help a lot.

Kereta Kamal lepas masuk atomic totally transform from a kitten to a tiger. So malam tadi his Evo memecah record sepusingan at 8.67s/lap. Saya yakin tak lama lagi the record will fall further bila semua dah familiar dengan track dan setting yang sesuai. Saya rasa 8.00 s/lap is not impossible.

Anyway sorry sebab tak dapat race dengan you guys malam tadi..... Siapa menang> and what was the fastest lap?

Fliz, jangan lupa pasangkan drive shaft pada kereta saya ya....dan tolong bawa ball diff just in case I need it. Kalau wife tak bising, I'll try to join you. Please call me before bertolak ok.

Last edited by RedEnzo; 05-21-2009 at 05:27 PM.
RedEnzo is offline  
Old 05-21-2009, 05:25 PM
  #1163  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Tahnaih kepada Jack kerana berjaya memiliki kereta idaman, AWD 2.4G. Wow..... RAdionya cun melecun macam piston star trek.... Bila berada ditangan Jack terasa sayuppppp je.... (Jangan marah...)

Setelah memindahkan CPU 2.4 ke Ferrarinya, fuuuhh... nampak mantap dan laju. Nampaknya kereta beliau akan menjadi contender to the title. Kereta saya masih jauh lagi ke belakang dan banyak yang perlu improve. Tangan pun tak secekap dulu......

so good lick for the next race.....
RedEnzo is offline  
Old 05-21-2009, 06:36 PM
  #1164  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default Laporan @ MRCH

"2 Kali Bukan Nasib"



21 Mei 2009 - Bangi, Bakat yang semakin berkembang dan proses transformasi yang lancar membolehkan LubeStar @ J.D bersinar lagi pada malam semalam. 2 kali berturut bukan suatu nasib tetapi ia adalah kebolehan pelumba harapan baru kita LubeStar yang mungkin bakal menyerlah pada GP2.

Weekly Race yang terpaksa ditangguhkan akibat kekurangan pelumba dimana Bro RedEnzo kita terpaksa pulang awal. Race tersebut yang bertukar menjadi Daily Race menyaksikan AyexKamal dengan jentera enjin barunnya telah memberi saingan kepada LubeStar namun ketidakstabilan AyexKamal merugikan beliau apabila saat-saat akhir kecundang kepada LubeStar. Pelumba comel kita kali ini Just Jack hanya bermain selamat (safe play) dan kurang memberi cabaran dan mungkin ini strategi beliau untuk GP2.

LubeStar juga berterima kasih kepada mekanik utamanya Mr Din yang memastikan jentera beliau dalam keadaan mantap bagi mengharumkan nama keluarga beliau sekali lagi.

Sekian Laporan dari MRCH, Go Mini-Z!
fliz is offline  
Old 05-21-2009, 06:37 PM
  #1165  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Exclamation VR SERVICE







 
Old 05-21-2009, 06:41 PM
  #1166  
Tech Adept
 
royrock's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 134
Default

Originally Posted by fliz
"2 Kali Bukan Nasib"



21 Mei 2009 - Bangi, Bakat yang semakin berkembang dan proses transformasi yang lancar membolehkan LubeStar @ J.D bersinar lagi pada malam semalam. 2 kali berturut bukan suatu nasib tetapi ia adalah kebolehan pelumba harapan baru kita LubeStar yang mungkin bakal menyerlah pada GP2.

Weekly Race yang terpaksa ditangguhkan akibat kekurangan pelumba dimana Bro RedEnzo kita terpaksa pulang awal. Race tersebut yang bertukar menjadi Daily Race menyaksikan AyexKamal dengan jentera enjin barunnya telah memberi saingan kepada LubeStar namun ketidakstabilan AyexKamal merugikan beliau apabila saat-saat akhir kecundang kepada LubeStar. Pelumba comel kita kali ini Just Jack hanya bermain selamat (safe play) dan kurang memberi cabaran dan mungkin ini strategi beliau untuk GP2.

LubeStar juga berterima kasih kepada mekanik utamanya Mr Din yang memastikan jentera beliau dalam keadaan mantap bagi mengharumkan nama keluarga beliau sekali lagi.

Sekian Laporan dari MRCH, Go Mini-Z!

perghhh....mantap gila jd skang...hehehe...aku takde malam nie memberikan saingan...tahniah jd!!tahniah kamal....hahaha...best2 best...bertambahlah contender untuk GP ni...huhuhu..terbaik!!..asalkan happy...!!!erm...sory tak dapat join semalam, coz g break in engine picco 1/10 aku...huhuhu...malam ni nak join tapi tak dpt gak...huhu...
royrock is offline  
Old 05-21-2009, 06:46 PM
  #1167  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Default

Originally Posted by RedEnzo
Tahnaih kepada Jack kerana berjaya memiliki kereta idaman, AWD 2.4G. Wow..... RAdionya cun melecun macam piston star trek.... Bila berada ditangan Jack terasa sayuppppp je.... (Jangan marah...)

Setelah memindahkan CPU 2.4 ke Ferrarinya, fuuuhh... nampak mantap dan laju. Nampaknya kereta beliau akan menjadi contender to the title.

JACK LU DAH PAKAI 2.4???
FZHAL U HAVE TO CHG BACK TO 2.4 ALSO !!!

 
Old 05-21-2009, 06:47 PM
  #1168  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up GJ!!!!

TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!


Originally Posted by fliz
"2 Kali Bukan Nasib"



21 Mei 2009 - Bangi, Bakat yang semakin berkembang dan proses transformasi yang lancar membolehkan LubeStar @ J.D bersinar lagi pada malam semalam. 2 kali berturut bukan suatu nasib tetapi ia adalah kebolehan pelumba harapan baru kita LubeStar yang mungkin bakal menyerlah pada GP2.

Weekly Race yang terpaksa ditangguhkan akibat kekurangan pelumba dimana Bro RedEnzo kita terpaksa pulang awal. Race tersebut yang bertukar menjadi Daily Race menyaksikan AyexKamal dengan jentera enjin barunnya telah memberi saingan kepada LubeStar namun ketidakstabilan AyexKamal merugikan beliau apabila saat-saat akhir kecundang kepada LubeStar. Pelumba comel kita kali ini Just Jack hanya bermain selamat (safe play) dan kurang memberi cabaran dan mungkin ini strategi beliau untuk GP2.

LubeStar juga berterima kasih kepada mekanik utamanya Mr Din yang memastikan jentera beliau dalam keadaan mantap bagi mengharumkan nama keluarga beliau sekali lagi.

Sekian Laporan dari MRCH, Go Mini-Z!
 
Old 05-21-2009, 07:46 PM
  #1169  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (10)
 
fzhal's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Taman Sri Andalas Klang SElangor Darul Ehsan
Posts: 1,389
Trader Rating: 10 (100%+)
Smile hohohohoho

aku pakai overland, itupun klu faril bagila

Originally Posted by ApengxiGT

JACK LU DAH PAKAI 2.4???
FZHAL U HAVE TO CHG BACK TO 2.4 ALSO !!!

fzhal is offline  
Old 05-21-2009, 07:50 PM
  #1170  
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 32
Default

Originally Posted by ApengxiGT
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!! TAHNIAH !!!!!
taniah JD..lepas ni kite akan tgk kehebatan en kamal kite lak..JUsT Jacx,wah dah advan la..2.4 ma,lepas ni kompem 1st place nyer..aku 2 mggu ni tak dapat turun coz aku ader final exam utk menentukan masa depan yg cerah...so sabtu ngan ahad ader la...
Tak sabo nak tgk 2.4 jacx..
Gzee is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.