Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 05-05-2009, 05:21 PM
  #736  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by akulesapelagi
Kete racing baru dah siap ker
fliz is offline  
Old 05-05-2009, 05:44 PM
  #737  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default

Originally Posted by fliz
Kete racing baru dah siap ker


aku sayang redsuns......
akulesapelagi is offline  
Old 05-05-2009, 05:59 PM
  #738  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by fliz
Tips yang bagus..tq tq tq
mmg baguz...cuma tangan je y tak baguss...bagus

Originally Posted by fliz
Roy,panggilan untuk roy...kenapakah kau menghilangkan diri tanpa khabar berita...
...hmmmmmmmm...bertapa tu
ts4nkit is offline  
Old 05-05-2009, 06:04 PM
  #739  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by fliz
Kete racing baru dah siap ker
abis la kitak...redsun dh bertukar jadi ferari...driver nya sekarang dah maju...hebat...smlm dh buat bes lap....!!!! skrg aku je pening...otai2...tolong...nape keta aku tetiba cut offf...selang beberapa saat ok balik...pelik la...nak kata overheat..tak....nape yer
Originally Posted by akulesapelagi


aku sayang redsuns......
aku pun sayang evo carbon...so..race nanti TAk terKATA simpan...
ts4nkit is offline  
Old 05-05-2009, 06:47 PM
  #740  
Tech Master
Thread Starter
iTrader: (10)
 
fzhal's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Taman Sri Andalas Klang SElangor Darul Ehsan
Posts: 1,389
Trader Rating: 10 (100%+)
Smile hehehehe

info ni kureng lengkap....ada sesuatu tercicir kat sini....,ada sesuatu si ariq lupa bagi tau kat sini....royrock see you tonite...kat MRCH...

Originally Posted by ApengxiGT
Aku baru dapat infor dari adik ariq kita yang guna MR02 .

1. Spring depan guna yang Hard.
2. T-plate guna yang Medium.
3. Spring belakang guna yang soft.
4. Pinion adik ariq guna 7T.
5. Tayar depan 30 degree
6. Tayar belakang 20 degree.

Kalau dah sama setting, yang penting sekarang TANGAN DAN LATIHAN !!!!


Renung-renungkan dan selamat beramal......


Champion Mr. Ariq Guna MR02 je...
fzhal is offline  
Old 05-05-2009, 07:09 PM
  #741  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking try this!!

Originally Posted by ts4nkit
abis la kitak...redsun dh bertukar jadi ferari...driver nya sekarang dah maju...hebat...smlm dh buat bes lap....!!!! skrg aku je pening...otai2...tolong...nape keta aku tetiba cut offf...selang beberapa saat ok balik...pelik la...nak kata overheat..tak....nape yer


aku pun sayang evo carbon...so..race nanti TAk terKATA simpan...



bro!!,

kat motor lu!! ... ader x capasitor kat cable +ve!!... kalu ader cuba tanggal kan capasitor tu!!!!! .... biasa nyer itu yang jadi masalah!!!..... lagi satu jangan run kete dua tiga pack skali jalan!!!.... ini pun antara masalah nyer gak!!.... lagi satu bersih kan board ko tu ngan spray anti statik!!... statik adalah masalah yg agak berat utk mini-z!!

tq!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-05-2009, 07:26 PM
  #742  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by GT_CAPANG!!
bro!!,

kat motor lu!! ... ader x capasitor kat cable +ve!!... kalu ader cuba tanggal kan capasitor tu!!!!! .... biasa nyer itu yang jadi masalah!!!..... lagi satu jangan run kete dua tiga pack skali jalan!!!.... ini pun antara masalah nyer gak!!.... lagi satu bersih kan board ko tu ngan spray anti statik!!... statik adalah masalah yg agak berat utk mini-z!!

tq!!!
baru 1st pack dh cut off...yg heran nya kalau cut off sbb over heat agak lama/dh sejuk bru bleh jalan...tp nie sekejap je, tetibe dah ok...cam terganggu2 jer... spray anti statik tu ble dptkn kat mana
ts4nkit is offline  
Old 05-05-2009, 07:31 PM
  #743  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking

Originally Posted by ts4nkit
baru 1st pack dh cut off...yg heran nya kalau cut off sbb over heat agak lama/dh sejuk bru bleh jalan...tp nie sekejap je, tetibe dah ok...cam terganggu2 jer... spray anti statik tu ble dptkn kat mana
lu try cari kat kedai elektronik!!!.... kat kedai komputer pun kekadang ader gak!!.... tp kedai basikal kompom x der!!!! heheheheee!!!

lu pakai motor aper???....
GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-05-2009, 07:40 PM
  #744  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by GT_CAPANG!!
lu try cari kat kedai elektronik!!!.... kat kedai komputer pun kekadang ader gak!!.... tp kedai basikal kompom x der!!!! heheheheee!!!

lu pakai motor aper???....
hahahahhahahaha...k
xspeed.... ataupun adakah sebab gearing..pinion ke spur ke...over load
ts4nkit is offline  
Old 05-05-2009, 07:48 PM
  #745  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking capasitor!!

Originally Posted by ts4nkit
hahahahhahahaha...k
xspeed.... ataupun adakah sebab gearing..pinion ke spur ke...over load
check capasitor kat motor lu k.!!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 05-05-2009, 07:49 PM
  #746  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Exclamation Cap kat motor !!!

Originally Posted by ts4nkit
hahahahhahahaha...k
xspeed.... ataupun adakah sebab gearing..pinion ke spur ke...over load
Hang guna ratio berapa?

Biasanya sebab capacitor yang ada kat motor tu....

Ni yang terjadi pada jeremy last race hari tu!!! Lepas buang cap terus OK!!!!
 
Old 05-05-2009, 07:55 PM
  #747  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Mr Anip, u need to service your car lah....open and clean the habuk2 inside...
caps dekat motor pun maybe tapi setakat ni jarang berlaku...
fliz is offline  
Old 05-05-2009, 08:12 PM
  #748  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by GT_CAPANG!!
check capasitor kat motor lu k.!!!!
Originally Posted by ApengxiGT
Hang guna ratio berapa?

Biasanya sebab capacitor yang ada kat motor tu....

Ni yang terjadi pada jeremy last race hari tu!!! Lepas buang cap terus OK!!!!
Originally Posted by fliz
Mr Anip, u need to service your car lah....open and clean the habuk2 inside...
caps dekat motor pun maybe tapi setakat ni jarang berlaku...
ok...nti aku try buang cap tu....
semalam gak smpi kol 3.20pg aku proses keta aku 100% bersih...pastu tgk bola plak...nasib baik MU menang
ts4nkit is offline  
Old 05-05-2009, 09:04 PM
  #749  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Exclamation

Originally Posted by fliz
Mr Anip, u need to service your car lah....open and clean the habuk2 inside...
caps dekat motor pun maybe tapi setakat ni jarang berlaku...
Yes betul tu !!! Habuk track boleh menggangu performance kereta anda...

Ada tips nak bagi tahu ni... belah bawah kete ada lubang kecil... kasi tutup ngan tape...



Lagi satu lepas je main .. terus sembur kereta anda ngan anginlah... jangan buang angin sudah, pengsan driver lain nanti..
 
Old 05-05-2009, 09:15 PM
  #750  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking kompom!!!

Originally Posted by ts4nkit
ok...nti aku try buang cap tu....
semalam gak smpi kol 3.20pg aku proses keta aku 100% bersih...pastu tgk bola plak...nasib baik MU menang
kalu gitu lah gamak nyer kompom ko nyer capasitor tu yang buat masalah!!!.... tak caya kita jumpa malam ni!!! lu try kete lu!!!....

KOMPOM!!!!

Last edited by GT_CAPANG!!; 05-05-2009 at 09:28 PM.
GT_CAPANG!! is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.