Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 04-08-2009, 08:16 PM
  #346  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by ts4nkit
perghhhh...brg pe plak nie???? rahsia KERAJAAN EVO CARBON..
buat xtahu plakkkksss..kang org lain dapat
fliz is offline  
Old 04-08-2009, 08:19 PM
  #347  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by fliz
buat xtahu plakkkksss..kang org lain dapat
alamakkk...jgn...tu semua demi MEMAJUKAN EVO CARBON...hihihihi
ts4nkit is offline  
Old 04-09-2009, 01:48 AM
  #348  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Exclamation PENTING!!!!

Originally Posted by ts4nkit
alamakkk...jgn...tu semua demi MEMAJUKAN EVO CARBON...hihihihi
Ni nasihat wa lah...

Bila dah mengeFETkan kete dan pakai motor modified body mesti pakai GT body.. cari offset tayar yang paling lebar...

Untuk Body 94mm , sor far depan offset +3.5, Belakang offset +2

Tapi pada akulah aku dah pernah guna motor modified dah tapi motor X-Speed jugak wa suka... sebab bila kete terlampau laju susah nak kawal asyik langgar dinding je tu yg wa feedup ... cari motor yang bersesuain ngan track..
Dan ratio yang betul sure mantap....

Itu pendapat akulah... kalau tak ikut pun tak apa...
 
Old 04-09-2009, 01:56 AM
  #349  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by ApengxiGT
Ni nasihat wa lah...

Bila dah mengeFETkan kete dan pakai motor modified body mesti pakai GT body.. cari offset tayar yang paling lebar...

Untuk Body 94mm , sor far depan offset +3.5, Belakang offset +2

Tapi pada akulah aku dah pernah guna motor modified dah tapi motor X-Speed jugak wa suka... sebab bila kete terlampau laju susah nak kawal asyik langgar dinding je tu yg wa feedup ... cari motor yang bersesuain ngan track..
Dan ratio yang betul sure mantap....

Itu pendapat akulah... kalau tak ikut pun tak apa...
tq bro...nak mengeFET tu myb lambat lg..skrg tgh cuba myesuaikan diri ngn keta dlu...insylh...x-speed 1... 2 hari lg...tggu evo jambuu
ts4nkit is offline  
Old 04-09-2009, 03:01 AM
  #350  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up Mini-Z !!!!!!




 
Old 04-09-2009, 03:25 AM
  #351  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Default hmhmm!!!!



 
Old 04-09-2009, 03:34 AM
  #352  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default News Info

Guys, track extension dah smpai..huhuhu esok pg amik kot. Sekarang tinggal Lap Counting System je
fliz is offline  
Old 04-09-2009, 04:06 AM
  #353  
Tech Rookie
 
paikius's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 9
Default

Nantikan Kejutan Dari Pihak Kami Dengan Track Terbaru serta Lap Counting.
Bukit Lambau ker apentah yang korang panggil akan ditarah!!!
paikius is offline  
Old 04-09-2009, 07:08 PM
  #354  
Tech Adept
 
Parkteh_69's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bandar Baru Bangi
Posts: 202
Default Pengumuman!!!

Originally Posted by Parkteh_69

baiklah malam nie aku rekod, maybe dua 3 hari aku post hihi...
p/s: kepada team bukit, malam nie pakai encem2 sebab ada pengambaran.
Rakaman video ari tu sudah berjalan dengan lancar dan jayanya. Terima kasih kepada semua yang terlibat. Untuk pengetahuan dan rujukan semua penghasilan video akhir ada sedikit penangguhan Siarannya. hal ini tidak dapat dielakkan kerana terdapat beberapa masalah fizikal...

Mini-Z: tengah bz dengan kerja hakiki...
Parkteh_69 is offline  
Old 04-09-2009, 07:16 PM
  #355  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by Parkteh_69
Rakaman video ari tu sudah berjalan dengan lancar dan jayanya. Terima kasih kepada semua yang terlibat. Untuk pengetahuan dan rujukan semua penghasilan video akhir ada sedikit penangguhan Siarannya. hal ini tidak dapat dielakkan kerana terdapat beberapa masalah fizikal...

Mini-Z: tengah bz dengan kerja hakiki...
xpa bro...asal kan MANTOP nti.... aku x puas ati la smlm x dpt race ngn ko.....
ts4nkit is offline  
Old 04-09-2009, 07:17 PM
  #356  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up

Originally Posted by Parkteh_69
Rakaman video ari tu sudah berjalan dengan lancar dan jayanya. Terima kasih kepada semua yang terlibat. Untuk pengetahuan dan rujukan semua penghasilan video akhir ada sedikit penangguhan Siarannya. hal ini tidak dapat dielakkan kerana terdapat beberapa masalah fizikal...

Mini-Z: tengah bz dengan kerja hakiki...

Kerja Hakiki lebih penting untuk masa depan anda...
 
Old 04-09-2009, 08:44 PM
  #357  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by ApengxiGT
Kerja Hakiki lebih penting untuk masa depan anda...
betoi tu....
bro n otai2 mini-z...nak tanya mcm mana nak fit kan dan tak nak bagi Diff. Outer Join yg rtr(plastic) lus ataupun haus di bhgian sambungan d dlm diff...perlukah di letakkan washer atau shim di dlm diff tersebut
ts4nkit is offline  
Old 04-09-2009, 11:18 PM
  #358  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Default

Originally Posted by ts4nkit
betoi tu....
bro n otai2 mini-z...nak tanya mcm mana nak fit kan dan tak nak bagi Diff. Outer Join yg rtr(plastic) lus ataupun haus di bhgian sambungan d dlm diff...perlukah di letakkan washer atau shim di dlm diff tersebut


Sebelum tu nak tanya.. yang diff yang mana ? Depan or belakang ?

Biar aku teka..yang haus tu belakang kan..

Belah belakang akan dapat power direct from motor torque dia lebih pada belakang...

Nasihat aku at least tukar belakang je.. pakai ball diff... boleh long life...

Aku ada atomic ball diff nak jual ni...murah...Rm30 je... ok lagi.. tak nyesal punya...

Ok...
 
Old 04-10-2009, 01:52 AM
  #359  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking x sabar!!

Originally Posted by fliz
Guys, track extension dah smpai..huhuhu esok pg amik kot. Sekarang tinggal Lap Counting System je

x sabar rasa nyer!!!... nak layan track bangi!! .......
GT_CAPANG!! is offline  
Old 04-10-2009, 02:08 AM
  #360  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up

Originally Posted by GT_CAPANG!!
x sabar rasa nyer!!!... nak layan track bangi!! .......
Sabar!!!! Kasi tukar lu punya chassis dulu... sebab nanti kita nak main kat track yang mencabar!!!! Perkuat kete masing-masing....

Wa ingat nak pakai body GZOX HASAMI!!!!
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.