Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 04-05-2009, 09:33 PM
  #256  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up Bisa Dong!!!!

Originally Posted by ts4nkit
ooooo...cam tu jer...ok...tq!!!!tp kalau masih mlompat2 gak...apa lagi y perlu aku buat???????
Insyaallah ok ... lompat sikit-sikit tu biasalah...asalkan tak asyik terbalik... aku pernah mengalaminya suatu ketika dulu...
 
Old 04-05-2009, 09:35 PM
  #257  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up Race Format!!!

Mr. Faril..

Dah tentukan ker format race kali ni kat bangi???

 
Old 04-05-2009, 09:43 PM
  #258  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking tukar!!!

Originally Posted by ts4nkit
ooooo...cam tu jer...ok...tq!!!!tp kalau masih mlompat2 gak...apa lagi y perlu aku buat???????

bro!!!,
tukar kepada s.a.s system!!!..... sbb s.a.s system ader silicon pada absorber dia !!! ...... tp jgn lupa pakai spring yang soft tau!!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 04-05-2009, 09:43 PM
  #259  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by ApengxiGT
Mr. Faril..

Dah tentukan ker format race kali ni kat bangi???

Format race sedang dalam proses cuma mohon utk racer2 bersabar bagi membolehkan kita test lap counting system (sampai ujung minggu ni) dan upgrade track supaya memberi lebih cabaran kepada racer2 seantero.

Kemungkinan kita ada 2 class iaitu Stock & Mini Hatchback (90mm body)
Rules n regulation akan disediakan kemudian berserta dengan borang sekali Insyallah...
fliz is offline  
Old 04-05-2009, 09:44 PM
  #260  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by GT_CAPANG!!
bro!!!,
tukar kepada s.a.s system!!!..... sbb s.a.s system ader silicon pada absorber dia !!! ...... tp jgn lupa pakai spring yang soft tau!!!!
Hehehe benda dah lama aku bgtau dia..suruh tukau SAS je...
tapi kete lompat xpe jangan driver terlompat2 lagi naya..
fliz is offline  
Old 04-05-2009, 09:53 PM
  #261  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by ApengxiGT
Insyaallah ok ... lompat sikit-sikit tu biasalah...asalkan tak asyik terbalik... aku pernah mengalaminya suatu ketika dulu...
....ooo...nie kira belajo dr pgalaman ar!!!!
Originally Posted by GT_CAPANG!!
bro!!!,
tukar kepada s.a.s system!!!..... sbb s.a.s system ader silicon pada absorber dia !!! ...... tp jgn lupa pakai spring yang soft tau!!!!
......x mampu..hihihhi
Originally Posted by fliz
Hehehe benda dah lama aku bgtau dia..suruh tukau SAS je...
tapi kete lompat xpe jangan driver terlompat2 lagi naya..
...hahahahahah...tggu masa ja driver plak mlompat...bila dah jd CHAMPIONGGGG...
ts4nkit is offline  
Old 04-05-2009, 09:59 PM
  #262  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking gua nyer ramuan!!!

bro!!,

gua nyer ramuan kalu nak ikut!!!..... ikut la!!! sekadar bg cadangan!!!!....

tayar depan : 30*
tayar belakang : 20*
knuckle depan : 4*
knuckle belakang : 3* (S.A.S)
spring depan : hard
spring belakang : soft (S.A.S)
toe depan : 0*
toe belakang : +1 (S.A.S)

(brand ikut suka poket lu laaaa!!!!)

itu kete gua!!!.... ikut suka gua laaa!!!!! heheheheeee!!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 04-05-2009, 10:07 PM
  #263  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by fliz
bro, itu masalah spring...kasi ikut resepi din evo jambu
ok bro...simpan kat aku sspring2 trsebut...nti selasa mlm nak tessss
ts4nkit is offline  
Old 04-05-2009, 11:28 PM
  #264  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by ts4nkit
ok bro...simpan kat aku sspring2 trsebut...nti selasa mlm nak tessss
Boleh2 no problem...
fliz is offline  
Old 04-05-2009, 11:29 PM
  #265  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking eh!!!

cam sama jer heheheeheheheeee!!!

+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


kete cam kete gua!!!...... track cam kat bangi!!!!.... heheheheeee!!!
GT_CAPANG!! is offline  
Old 04-05-2009, 11:33 PM
  #266  
Tech Adept
iTrader: (3)
 
GT_CAPANG!!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: berpijak di bumi nyata!!
Posts: 237
Trader Rating: 3 (100%+)
Talking motor stock!!!

Originally Posted by fliz
Kemungkinan kita ada 2 class iaitu Stock & Mini Hatchback (90mm body)
Rules n regulation akan disediakan kemudian berserta dengan borang sekali Insyallah...

stock tu motor aper yg leh pakai!!!????........bg hint sket!!!!.....nanti kan kemunculan ae86 initial d!!!!......
GT_CAPANG!! is offline  
Old 04-06-2009, 12:20 AM
  #267  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Default

Originally Posted by fliz
Format race sedang dalam proses cuma mohon utk racer2 bersabar bagi membolehkan kita test lap counting system (sampai ujung minggu ni) dan upgrade track supaya memberi lebih cabaran kepada racer2 seantero.

Kemungkinan kita ada 2 class iaitu Stock & Mini Hatchback (90mm body)
Rules n regulation akan disediakan kemudian berserta dengan borang sekali Insyallah...


Mini Hatchback (90mm body) , aku takda
Stock motor , pun takda jugak
hari tu tokey kedai yang sediakan....

Kalau betul jadi tak dapatlah aku nak masuk ni...
 
Old 04-06-2009, 01:56 AM
  #268  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by GT_CAPANG!!
stock tu motor aper yg leh pakai!!!????........bg hint sket!!!!.....nanti kan kemunculan ae86 initial d!!!!......
Jgn risau, all stock motor

-Atomic Stock
-Kyosho X-Speed
-Pn Stock
-motor kuar kotak (ni sure tinggal jauh)

Yang penting no mod motor
fliz is offline  
Old 04-06-2009, 01:59 AM
  #269  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by GT_CAPANG!!
cam sama jer heheheeheheheeee!!!

+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


kete cam kete gua!!!...... track cam kat bangi!!!!.... heheheheeee!!!
Sama tapi xserupa huhuhuhu
fliz is offline  
Old 04-06-2009, 06:54 AM
  #270  
Tech Adept
 
Parkteh_69's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bandar Baru Bangi
Posts: 202
Default Evo karbon

Jangan potong spring tu.
Hihi kang tak sama.
Kalau x sama, aku tak tau. Hihi
Parkteh_69 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.