Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 06-11-2009, 07:24 PM
  #1576  
Tech Adept
 
royrock's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 134
Default

Originally Posted by RedEnzo
Syabas diucapkan kepada semua pelumba MRCH. Nampak gaya sudah ada perubahan/peningkatan. Jacx sudah mengurangkan gaya pemanduan putar dan lepas. Tinggal sikit je lagi..... Tiga pelumba telah menggunakan Atomic Stock motor yang kelihatan begitu power dan laju. Termasuk Din, Jaxc dan Lubestar. Walaupun Redenzo muncul juara, tapi telah diberi tentangan begitu hebat oleh Din. Jika tidak kerana kerap mencium dinding, berkemungkinan NSX merah dapat menandingi Redenzo. NSX hitam masih mengekalkan jentera Xpseed bearing yang walaupun tak berapa laju, tapi smooth dan consistent. Lubestar yg baru menandatangani kontrak dengan Honda tidak mengecewakan. Tiada lagi peristiwa papan diJawa .....

Pemegang saham MRCH (maaf nama lupa) telah bersaing rapat dengan Blackenzo, namun tidak dapat menandingi anak didikan Redenzo......

Maka teramat ramailah sekarang pemandu NSX. Senarai pemandu NSX:

1. Redenzo - NSX Test Car
2. Capang - NSX purple
3. Sharin - NSX Takata
4. Lubestar - NSX Goldcup
5. Din - NSX merah gerutu
6. Aaron - NSX Arta

PS. Utk pengetahuan semua, the best ratio for this track adalah 15/31. Tidak perlu memandu laju. Main thing is consistent and make as little mistakes as possible (cakap memang senang......)
royrock??
royrock is offline  
Old 06-11-2009, 07:51 PM
  #1577  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Opps sorry roy....lupa hang pun pakai NSX TAKATA... Malam ni turun...??


Senarai terbaru pemandu Honda NSX

1. Redenzo - NSX Test Car
2. Capang - NSX purple
3. Sharin - NSX Takata
4. Lubestar - NSX Goldcup
5. Din - NSX merah gerutu
6. Aaron - NSX Arta
7. Royrock - NSX Takata

Kenapa ramai peminat NSX?? Jawapan nya. Good downforce dan neutral handling. Ala 1/10th scale Stratus. Janji janggut dia kena cukurlah.....
RedEnzo is offline  
Old 06-11-2009, 08:04 PM
  #1578  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Originally Posted by akulesapelagi
di pohon maaf dan ampun kepada pemandu nissan r34 iaitu en gzee...ini kerana ketidaksengajaaan melanggar dan membuat kerete anda melompat dan terbang setinggi 1 kaki dari trek....ampon bung ampon....
Jacx,

Perlanggaran memang asam garang RC race.... Tak boleh nak marah.... cuma saya harap kalau ada kereta yang sangkut terutama kat straight harap warn racer lain, jerit "CAR ON STRAIGHT". Kalau kat corner tu jerit "CAR 3RD CORNER" DSBNYA....

Jangan sekali-kali drive lawan arus...... itu mencari nahas memang patut kena sound....

Race semalam memang brutal. Berdentam berdentum bunyi kereta kena langgar..... memang menggerunkan. Kalau 1/10 memang hancur kereta. Mujurlah mini z solid dan tahan lasak. Harap sebelum race semua racer check keadaan kereta agar segala parts crack, patah dapat di ganti, especially selepas berberapa perlanggaran semalam.
RedEnzo is offline  
Old 06-11-2009, 08:30 PM
  #1579  
Tech Adept
 
Parkteh_69's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bandar Baru Bangi
Posts: 202
Default MOTOR sudah sampai

haaaaa,,, Jack Satay mana?
Parkteh_69 is offline  
Old 06-11-2009, 09:02 PM
  #1580  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Talking

Wahhhh ramainya geng NSX ni!!!
Aduh tergugat jiwa raga ku ini!!!!

Kontrak ngan NISSAN belum tamat, kang aku kena bayar pampasan kalau lompat ke team HONDA...

Hatiku dah teringin nak pakai body ARTA OREN tu...


p/s : faril wa mau order , ARTA satu , Alum body holder satu , laydown adp satu tapi taun depan baru ambik dan bayar.... hehehee


Originally Posted by RedEnzo
Opps sorry roy....lupa hang pun pakai NSX TAKATA... Malam ni turun...??
Senarai terbaru pemandu Honda NSX
1. Redenzo - NSX Test Car
2. Capang - NSX purple
3. Sharin - NSX Takata
4. Lubestar - NSX Goldcup
5. Din - NSX merah gerutu
6. Aaron - NSX Arta
7. Royrock - NSX Takata
Kenapa ramai peminat NSX?? Jawapan nya. Good downforce dan neutral handling. Ala 1/10th scale Stratus. Janji janggut dia kena cukurlah.....
 
Old 06-11-2009, 09:44 PM
  #1581  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Originally Posted by ApengxiGT
Wahhhh ramainya geng NSX ni!!!
Aduh tergugat jiwa raga ku ini!!!!

Kontrak ngan NISSAN belum tamat, kang aku kena bayar pampasan kalau lompat ke team HONDA...

Hatiku dah teringin nak pakai body ARTA OREN tu...


p/s : faril wa mau order , ARTA satu , Alum body holder satu , laydown adp satu tapi taun depan baru ambik dan bayar.... hehehee
Satu mesyuarat pemandu Honda akan diadakan malam ini. Agenda penting adalah mengekang kemaraan pemandu Nissan, Ferrari dan Toyota...

Hidup NSX
RedEnzo is offline  
Old 06-11-2009, 09:48 PM
  #1582  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Exclamation

Mesyuarat ye....

Nantikan Speedy AWD zainy beraksi

Hidup R34 !!!!!


Originally Posted by RedEnzo
Satu mesyuarat pemandu Honda akan diadakan malam ini. Agenda penting adalah mengekang kemaraan pemandu Nissan, Ferrari dan Toyota...

Hidup NSX
 
Old 06-11-2009, 11:11 PM
  #1583  
Tech Addict
 
ts4nkit's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: pUTra
Posts: 624
Default

Originally Posted by ApengxiGT
Mesyuarat ye....

Nantikan Speedy AWD zainy beraksi

Hidup R34 !!!!!
perghhhh...sumer dh GANAS...GANAS...takut aku
ts4nkit is offline  
Old 06-11-2009, 11:19 PM
  #1584  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Talking heheee

Lama menghilang? Kemana? Dah register nama utk GP-3 ni...

Originally Posted by ts4nkit
perghhhh...sumer dh GANAS...GANAS...takut aku
 
Old 06-12-2009, 12:09 AM
  #1585  
Tech Adept
 
Parkteh_69's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bandar Baru Bangi
Posts: 202
Default anep

Originally Posted by ts4nkit
perghhhh...sumer dh GANAS...GANAS...takut aku
lama x nampak, mana tercamp... hihihihi
Parkteh_69 is offline  
Old 06-12-2009, 12:15 AM
  #1586  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default

Originally Posted by Parkteh_69
haaaaa,,, Jack Satay mana?
tak der janji jari....cume kata2 dalam forum aje....nanti buat perjanjian sebelum race...buat MOU......bleh???.....
akulesapelagi is offline  
Old 06-12-2009, 12:16 AM
  #1587  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default

Originally Posted by RedEnzo
Jacx,

Perlanggaran memang asam garang RC race.... Tak boleh nak marah.... cuma saya harap kalau ada kereta yang sangkut terutama kat straight harap warn racer lain, jerit "CAR ON STRAIGHT". Kalau kat corner tu jerit "CAR 3RD CORNER" DSBNYA....

Jangan sekali-kali drive lawan arus...... itu mencari nahas memang patut kena sound....

Race semalam memang brutal. Berdentam berdentum bunyi kereta kena langgar..... memang menggerunkan. Kalau 1/10 memang hancur kereta. Mujurlah mini z solid dan tahan lasak. Harap sebelum race semua racer check keadaan kereta agar segala parts crack, patah dapat di ganti, especially selepas berberapa perlanggaran semalam.
adeh...ngeri2......yang tgh lead pon leh goyang dengar xcden semalam.....nasib baik tak rakam....
akulesapelagi is offline  
Old 06-12-2009, 12:17 AM
  #1588  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default

Originally Posted by ApengxiGT
Wahhhh ramainya geng NSX ni!!!
Aduh tergugat jiwa raga ku ini!!!!

Kontrak ngan NISSAN belum tamat, kang aku kena bayar pampasan kalau lompat ke team HONDA...

Hatiku dah teringin nak pakai body ARTA OREN tu...


p/s : faril wa mau order , ARTA satu , Alum body holder satu , laydown adp satu tapi taun depan baru ambik dan bayar.... hehehee
ala bro......relek.......jgn goyang2....kete lu dah best.....nanti wa join lu sekali....ok...hehehehe
akulesapelagi is offline  
Old 06-12-2009, 12:18 AM
  #1589  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default

Originally Posted by RedEnzo
Satu mesyuarat pemandu Honda akan diadakan malam ini. Agenda penting adalah mengekang kemaraan pemandu Nissan, Ferrari dan Toyota...

Hidup NSX
nie meeting ek....meetiing laaaa.....tak heran.....heheheheh.....nanti tunggu pakatan antara nissan dan toyolta.....
akulesapelagi is offline  
Old 06-12-2009, 12:20 AM
  #1590  
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Location: Hentian Kajang
Posts: 418
Default blah laaa chegu

Originally Posted by ts4nkit
perghhhh...sumer dh GANAS...GANAS...takut aku
msg sms tak nak reply.....org lain pon sebok gak......taching laa camnie....


p/s: anti-clockwise....ader bran....
akulesapelagi is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.