Go Back  R/C Tech Forums > International Forums > Malaysian R/C Racers
New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies) >

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

New Mini-Z Shop in Bangi Selangor (Mini-RC Hobbies)

Old 06-10-2009, 04:23 PM
  #1531  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Default

runsing memikirkan anti clock


Originally Posted by fliz
Apeng tak tido lagi kerrrr???

Ngantuk nak buat laporan..esok jele
 
Old 06-10-2009, 06:37 PM
  #1532  
Tech Adept
 
Parkteh_69's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bandar Baru Bangi
Posts: 202
Default

Originally Posted by ApengxiGT
runsing memikirkan anti clock

apasal gaduh-gaduh, first class baik second class pun baik...hihihi
+ YouTube Video
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Parkteh_69 is offline  
Old 06-10-2009, 07:04 PM
  #1533  
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 32
Default

[QUOTE=Parkteh_69;5922483]apasal gaduh-gaduh, first class baik second class pun baik...hihihi

Ini ayat cm bisaku dengar smlm...tp di mana ya?..
Gzee is offline  
Old 06-10-2009, 07:34 PM
  #1534  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Angry

Originally Posted by ApengxiGT
runsing memikirkan anti clock
Jangan sampai aku pasang turbo ni plak..



 
Old 06-10-2009, 07:51 PM
  #1535  
Tech Adept
 
Parkteh_69's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bandar Baru Bangi
Posts: 202
Default

[QUOTE=Gzee;5922607]
Originally Posted by Parkteh_69
apasal gaduh-gaduh, first class baik second class pun baik...hihihi

Ini ayat cm bisaku dengar smlm...tp di mana ya?..
hahaha
Parkteh_69 is offline  
Old 06-10-2009, 08:01 PM
  #1536  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default Laporan @ MRCH

"Selangor Standard Juara Liga Anti-Clockwise"



10 Jun 09 - Bangi, Bekas Pengerusi FIFA Malaysia iaitu Dato' PoG malam tadi sempat turun untuk menyampaikan hadiah kepada Juara Baru kita Mr Din a.k.a Selangor Standard. Beliau yang hanya menggunakan kuasa jentera standard dapat memecut pelumba lain dengan mudah walaupun cuba dikejar rapat oleh LubeStar a.k.a Abg Papan Di Jawa. Kebermungkinan kejutan Anti-Clockwise akan membawa perubahan ketara kepada pelumba-pelumba kita?Sama-sama kita nantikan & saksikan kehangatan GP3 yang akan bermula Sabtu ini 13 Jun 09.

Daily Race tajaan 7UP malam tadi menyaksikan saingan sengit antara NSX Gold Oren Ntah Apa Kala & Pemandu Baru Toyota Lexus manakala Saudara RedEnzo kita tidak dapat menyertai kerana mengalami masalah teknikal dan peluang ini digunakan sebaik-baiknya kepada pelumba-pelumba lain (Dalam Hati Masing-Masing Cakap ADA CAN LA AKU!).

Sekian laporan ringkas dari MRCH, Go Mini-Z!

fliz is offline  
Old 06-10-2009, 08:43 PM
  #1537  
Tech Master
iTrader: (2)
 
RedEnzo's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Puchong, Selangor. Malaysia
Posts: 1,126
Trader Rating: 2 (75%+)
Default

Hmmmm .... Trek baru ni sungguh mencabar. Very teknikal with 2 short straight, so rasanya gear ratio kena tinggi supaya boleh tackle corner.....Anti clockwise, ala trek brazil dan Turki. Yang bagusnya adalah, tayar yg selama ni makan sebelah akan lebih balance ....heh heh heh...

Don't worry Apeng, tok sah pening. Keta aku pun sama, asyik langgar dinding... Lepas berapa round okay lah....

Malang sekali malam tadi tak dapat berentap sebab masalah teknikal. Mujorlah berlaku sekarang. Apabila disiasat oleh pakar NSX Mr. Din, beliau dapati plastic pemegang bearing centre shaft patah. Ini menyebabkan Spur Gear kedudukan senget dan drive train tak smooth. Setelah kopak RM50, masih tak smooth lagi sebab Spur dah makan sebelah dan perlu diganti. (Fliz.... Spur 31 simpan satu wokey.... delrin punya aahhhh).

Sebelum berendar, NSX hitam sempat berentap dengan NSX Din. Walau pun standard motor, laju bebenor kereta Din. Rasanya, Double FET punya penangan. Susah nak kejar.....
RedEnzo is offline  
Old 06-10-2009, 08:53 PM
  #1538  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Thumbs up NASI LEMAK!!!! MUFFIN!!!!!

Ni kene turun awal ni hari sabtu nanti...

Alamak pagi wa kene berniaga dulu kejap... nasi lemak kopi O....


p/s : mamak lu mau order wa punya nasi tak? Bukan mak buat , bukan kakak buat tapi , bini wa yang buat.... sedap woooo !!!!!

p/s : atau faril ko nak order nasi lemak ker utk GP3 ni... so pagi wa tak payah pacak payung tepi jalan jual...aku jual kat ko jelah... amacam?? nasi lemak telor goreng? nasi lemak ayam goreng? nasi lemak sotong? Kalau mau inform aku ye... lagi satu muffin kalau nak pun boleh gak... muffin bluebary or coklat...


Originally Posted by RedEnzo
Hmmmm .... Trek baru ni sungguh mencabar. Very teknikal with 2 short straight, so rasanya gear ratio kena tinggi supaya boleh tackle corner.....Anti clockwise, ala trek brazil dan Turki. Yang bagusnya adalah, tayar yg selama ni makan sebelah akan lebih balance ....heh heh heh...

Don't worry Apeng, tok sah pening. Keta aku pun sama, asyik langgar dinding... Lepas berapa round okay lah....

Malang sekali malam tadi tak dapat berentap sebab masalah teknikal. Mujorlah berlaku sekarang. Apabila disiasat oleh pakar NSX Mr. Din, beliau dapati plastic pemegang bearing centre shaft patah. Ini menyebabkan Spur Gear kedudukan senget dan drive train tak smooth. Setelah kopak RM50, masih tak smooth lagi sebab Spur dah makan sebelah dan perlu diganti. (Fliz.... Spur 31 simpan satu wokey.... delrin punya aahhhh).

Sebelum berendar, NSX hitam sempat berentap dengan NSX Din. Walau pun standard motor, laju bebenor kereta Din. Rasanya, Double FET punya penangan. Susah nak kejar.....
 
Old 06-10-2009, 09:23 PM
  #1539  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default Laporan @ MRCH

"Bengkel Kemahiran RC"



Kepada sesiapa yang ingin menyertai Bengkel Kemahiran RC boleh datang ke MRCH. Kita ada 2 pelajar senior yang akan membantu dalam Body Work ASC anda. Salah seorang daripada mereka merupakan pelajar akhir Sarjana Tua Kejuruteraan Plastik iaitu Mohd Jack yang merupakan pakar dalam bidang ini. Diikuti pula dengan Mohd Zaidi yang memegang Sijil BSN membantu pelajar-pelajar lain dengan skil dan kemahiran yang menakjubkan.

Jangan lepaskan peluang ini! kepada yang gagal dalam SPM - permohonan amat digalakkan.
fliz is offline  
Old 06-10-2009, 09:43 PM
  #1540  
Tech Adept
 
Parkteh_69's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bandar Baru Bangi
Posts: 202
Default

Originally Posted by fliz
"Bengkel Kemahiran RC"



Kepada sesiapa yang ingin menyertai Bengkel Kemahiran RC boleh datang ke MRCH. Kita ada 2 pelajar senior yang akan membantu dalam Body Work ASC anda. Salah seorang daripada mereka merupakan pelajar akhir Sarjana Tua Kejuruteraan Plastik iaitu Mohd Jack yang merupakan pakar dalam bidang ini. Diikuti pula dengan Mohd Zaidi yang memegang Sijil BSN membantu pelajar-pelajar lain dengan skil dan kemahiran yang menakjubkan.

Jangan lepaskan peluang ini! kepada yang gagal dalam SPM - permohonan amat digalakkan.
Apa yang penting? Kerjasama... mesra gituu...
Parkteh_69 is offline  
Old 06-10-2009, 09:47 PM
  #1541  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default Laporan @ MRCH

Teka Teki @ MRCH




Benda apakah yang ada di dalam tangan Jack?
fliz is offline  
Old 06-10-2009, 09:56 PM
  #1542  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Talking Jawapannya : ...

Saya nak jawab, kalau betul dapat pepsi ye..

Kete mini-z...

p/s : Kecik betul kete mini-z tu kan... or tangan jack yang beso...

Originally Posted by fliz
Teka Teki @ MRCH




Benda apakah yang ada di dalam tangan Jack?
 
Old 06-10-2009, 09:57 PM
  #1543  
Tech Addict
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 643
Default

Originally Posted by ApengxiGT
Saya nak jawab, kalau betul dapat pepsi ye..

antena holder mini-z...
Bukan..bukan...sila cuba lagi
fliz is offline  
Old 06-10-2009, 09:58 PM
  #1544  
Tech Adept
 
Parkteh_69's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bandar Baru Bangi
Posts: 202
Default

Originally Posted by fliz
Teka Teki @ MRCH




Benda apakah yang ada di dalam tangan Jack?
Dialog dalam Cerita P.Ramle, Nujum Pak Belalang. (scene teka teki tu)

Cuba tuan hamba bayangkan sekejap, contohnya jika tuan hamba berada didalam bilik berkeadaan tanpa seurat benang, kemudian pintu ditolak kuat, apakah yang tuan hamba akan tutup dulu? hmm jawab dalam hati.

hmm cuba tuan hamba bayangkan, jikalau kita dalam forum rc Tech, apakah yang akan tuan hamba tutupkan?

Tentunyer keretanyer laaaaaa. hahaha

jadi jawapanyer kereta.

betul ahli nujum? hihhihihi
Parkteh_69 is offline  
Old 06-10-2009, 10:00 PM
  #1545  
ApengxiGT
Guest
 
Posts: n/a
Talking

Mak aiii !!!! Beso betul drill tu...


Originally Posted by fliz
"Bengkel Kemahiran RC"



Kepada sesiapa yang ingin menyertai Bengkel Kemahiran RC boleh datang ke MRCH. Kita ada 2 pelajar senior yang akan membantu dalam Body Work ASC anda. Salah seorang daripada mereka merupakan pelajar akhir Sarjana Tua Kejuruteraan Plastik iaitu Mohd Jack yang merupakan pakar dalam bidang ini. Diikuti pula dengan Mohd Zaidi yang memegang Sijil BSN membantu pelajar-pelajar lain dengan skil dan kemahiran yang menakjubkan.

Jangan lepaskan peluang ini! kepada yang gagal dalam SPM - permohonan amat digalakkan.
 

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.