TT BASHING

Old 02-04-2009, 08:41 AM
  #31  
Tech Rookie
 
Join Date: May 2008
Posts: 9
Default

Originally Posted by isaali View Post
tax and transportation included. Not all online cheep bro.. some expensive.
Time is change bro.. this is technologies. Try create online business bro.
I have develop few online shop for few company they still used till now. using paypal for payment. but not RC stuff. Hee.hee
online RC shop next project.
kawan is offline  
Old 02-04-2009, 05:59 PM
  #32  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
juaseh's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: PUTRA RC CLUB, P9, Putrajaya
Posts: 590
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by putera_alai View Post
Bro rush takde aper nk komen ker selaku otai thread nih?
alaaaaaaaa....kita servey je la...mana LHS or online shop yg mahal kita jgn beli la..........buying power in our hand......bkn mcm dulu2, early 90's, internet x der, source pun kureng......so terpaksa la beli kt kedai. mahal pun mahal la....but i understand, profit is profit....tp jgn sembelih la........for long term bisness....mana shop jual harge BERPATUTAN, kita akan support la....apa2 pun LU PIKIR LA SENDIRI....:smil e:
juaseh is offline  
Old 02-04-2009, 06:40 PM
  #33  
Tech Adept
iTrader: (4)
 
isaali's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 213
Trader Rating: 4 (100%+)
Default ..

Originally Posted by juaseh View Post
alaaaaaaaa....kita servey je la...mana LHS or online shop yg mahal kita jgn beli la..........buying power in our hand......bkn mcm dulu2, early 90's, internet x der, source pun kureng......so terpaksa la beli kt kedai. mahal pun mahal la....but i understand, profit is profit....tp jgn sembelih la........for long term bisness....mana shop jual harge BERPATUTAN, kita akan support la....apa2 pun LU PIKIR LA SENDIRI....:smil e:
power of dream and power in your hand ya betull ..
just have fun for hobby bro.
isaali is offline  
Old 02-04-2009, 07:04 PM
  #34  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
juaseh's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: PUTRA RC CLUB, P9, Putrajaya
Posts: 590
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by isaali View Post
power of dream and power in your hand ya betull ..
just have fun for hobby bro.
hihihihi....janji hapy.....
juaseh is offline  
Old 02-05-2009, 01:34 AM
  #35  
Tech Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 17
Default susah mau cerita

kdg2 LHS ni bukan taknak jual murah tp depa dok terikat dgn distributor punya R&R,
paling bagus deal dengan LHS yg ambik barang direct. Pastu wa dapat tau distributor kat malaysia ni pun pilih bulu (bahasa halus)geram gak dengar!
zafuan is offline  
Old 02-06-2009, 04:44 AM
  #36  
Tech Addict
 
amyana3RWC's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Titiwangsa
Posts: 635
Default

Originally Posted by Rush Rc View Post
Thread untuk kekawan yang bashing kt TT
Bro Rush sy ni br je main rc, mcm mane nak joint club TT bashing.. Klu jiont blh mtk tlg bro ajar2kn
amyana3RWC is offline  
Old 02-06-2009, 08:05 PM
  #37  
Tech Adept
Thread Starter
 
Rush Rc's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: desa petaling
Posts: 190
Default

Originally Posted by amyana3RWC View Post
Bro Rush sy ni br je main rc, mcm mane nak joint club TT bashing.. Klu jiont blh mtk tlg bro ajar2kn
Bro amyana, TT bashing bukanlah club...hanya ruangan/thread utk rakan2 yg selalu main keta/bashing kt Titiwangsa pada hari2 biasa (Isnin-Jumaat).
Kitaorang selalu turun Jumaat...tak perlu join, datang je bro main keta ape?
Rush Rc is offline  
Old 02-06-2009, 11:29 PM
  #38  
Tech Adept
Thread Starter
 
Rush Rc's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: desa petaling
Posts: 190
Default Bashing report

Jumaat, 6 Feb -- Cuaca pada pukul 9 pagi -- marvelous..angin sepoi-sepoi bahasa, ramai ahli-ahli TT turun untuk memeriahkan Kejohanan Membashing Kebangsaan kali ke...tak ingat, dah banyak kali..antara yg paling awal tiba ialah bro Rushdan(serpent), Farid(serpent),Nuar(tc3), Man(xray t2) dan Zack(kyosho). walaupun trek masih lembap tp bro Man berjaya meng'handle' xray nyer dgn baik..kemudian muncul 3 bro (x tau nama)main keta pullstart yg membantu mengeringkan trek..bro nuar mengalami masalah signal lost sewaktu tgh membashing, terus langgar curb...hampir tghari barulah muncul bro-bro yg lain antaranya Wan(mugen),Emi(kyosho),Helmi(kyosho),Lan(serpent), Bad(kyosho),Achoy(mugen),Fizi(nt1),Mokhtar(tc3) dan Uncle Lee(x tau keta ape)..bermula episod kejar-mengejar di antara mereka yg menyaksikan beberapa bijik keta masuk longkang dan juga langgar curb dan terus landing atas keta lain..bro Zack hilang signsal skjp terus ke pagar, bro Wan setting 1 jam di pit sementara driver2 yg lain puas main sampai 4-5 tank...bro Farid mengalami piston pecah pada enjin LRP nyer...Lan spt biasa x puas hati dgn keta nya yg dah laju,masih nk lagi laju...bro Mokhtar kelihatan dpt main skjp je,lps tu masuk pit...bro Zack langgar pagar akibat masalah glitching sementara yg lain2 semua nye OK, dah biasa dgn lay out Novarossi..kurang skit accident
Rata-rata semua driver puas hati dapat membashing hingga ke petang kecuali Fizi yg datang lambat...org dah nk balik dia baru dpt setting keta
Takpe-takpe, nanti kita bashing lagi pada hari Rabu depan (11 hb) pukul 9 pagi sampai petang.....
Sekian, terimakasih di atas kehadiran bro-bro semua, sehingga jumpe lagi........
Rush Rc is offline  
Old 02-07-2009, 12:14 AM
  #39  
Tech Addict
 
amyana3RWC's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Titiwangsa
Posts: 635
Default

Originally Posted by Rush Rc View Post
Bro amyana, TT bashing bukanlah club...hanya ruangan/thread utk rakan2 yg selalu main keta/bashing kt Titiwangsa pada hari2 biasa (Isnin-Jumaat).
Kitaorang selalu turun Jumaat...tak perlu join, datang je bro main keta ape?
Sy pakai RTR je mungkin yg tolong kering kan track 2 sy kot...
amyana3RWC is offline  
Old 02-07-2009, 12:59 AM
  #40  
Tech Addict
 
amyana3RWC's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Titiwangsa
Posts: 635
Default

Originally Posted by Rush Rc View Post
Jumaat, 6 Feb -- Cuaca pada pukul 9 pagi -- marvelous..angin sepoi-sepoi bahasa, ramai ahli-ahli TT turun untuk memeriahkan Kejohanan Membashing Kebangsaan kali ke...tak ingat, dah banyak kali..antara yg paling awal tiba ialah bro Rushdan(serpent), Farid(serpent),Nuar(tc3), Man(xray t2) dan Zack(kyosho). walaupun trek masih lembap tp bro Man berjaya meng'handle' xray nyer dgn baik..kemudian muncul 3 bro (x tau nama)main keta pullstart yg membantu mengeringkan trek..bro nuar mengalami masalah signal lost sewaktu tgh membashing, terus langgar curb...hampir tghari barulah muncul bro-bro yg lain antaranya Wan(mugen),Emi(kyosho),Helmi(kyosho),Lan(serpent), Bad(kyosho),Achoy(mugen),Fizi(nt1),Mokhtar(tc3) dan Uncle Lee(x tau keta ape)..bermula episod kejar-mengejar di antara mereka yg menyaksikan beberapa bijik keta masuk longkang dan juga langgar curb dan terus landing atas keta lain..bro Zack hilang signsal skjp terus ke pagar, bro Wan setting 1 jam di pit sementara driver2 yg lain puas main sampai 4-5 tank...bro Farid mengalami piston pecah pada enjin LRP nyer...Lan spt biasa x puas hati dgn keta nya yg dah laju,masih nk lagi laju...bro Mokhtar kelihatan dpt main skjp je,lps tu masuk pit...bro Zack langgar pagar akibat masalah glitching sementara yg lain2 semua nye OK, dah biasa dgn lay out Novarossi..kurang skit accident
Rata-rata semua driver puas hati dapat membashing hingga ke petang kecuali Fizi yg datang lambat...org dah nk balik dia baru dpt setting keta
Takpe-takpe, nanti kita bashing lagi pada hari Rabu depan (11 hb) pukul 9 pagi sampai petang.....
Sekian, terimakasih di atas kehadiran bro-bro semua, sehingga jumpe lagi........
Owh bro rush ni yg pki keta biru putih 2 ye... Laju siot keta bro blh ajar sy
amyana3RWC is offline  
Old 02-07-2009, 07:02 AM
  #41  
Tech Addict
iTrader: (1)
 
juaseh's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: PUTRA RC CLUB, P9, Putrajaya
Posts: 590
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Rush Rc View Post
Jumaat, 6 Feb -- Cuaca pada pukul 9 pagi -- marvelous..angin sepoi-sepoi bahasa, ramai ahli-ahli TT turun untuk memeriahkan Kejohanan Membashing Kebangsaan kali ke...tak ingat, dah banyak kali..antara yg paling awal tiba ialah bro Rushdan(serpent), Farid(serpent),Nuar(tc3), Man(xray t2) dan Zack(kyosho). walaupun trek masih lembap tp bro Man berjaya meng'handle' xray nyer dgn baik..kemudian muncul 3 bro (x tau nama)main keta pullstart yg membantu mengeringkan trek..bro nuar mengalami masalah signal lost sewaktu tgh membashing, terus langgar curb...hampir tghari barulah muncul bro-bro yg lain antaranya Wan(mugen),Emi(kyosho),Helmi(kyosho),Lan(serpent), Bad(kyosho),Achoy(mugen),Fizi(nt1),Mokhtar(tc3) dan Uncle Lee(x tau keta ape)..bermula episod kejar-mengejar di antara mereka yg menyaksikan beberapa bijik keta masuk longkang dan juga langgar curb dan terus landing atas keta lain..bro Zack hilang signsal skjp terus ke pagar, bro Wan setting 1 jam di pit sementara driver2 yg lain puas main sampai 4-5 tank...bro Farid mengalami piston pecah pada enjin LRP nyer...Lan spt biasa x puas hati dgn keta nya yg dah laju,masih nk lagi laju...bro Mokhtar kelihatan dpt main skjp je,lps tu masuk pit...bro Zack langgar pagar akibat masalah glitching sementara yg lain2 semua nye OK, dah biasa dgn lay out Novarossi..kurang skit accident
Rata-rata semua driver puas hati dapat membashing hingga ke petang kecuali Fizi yg datang lambat...org dah nk balik dia baru dpt setting keta
Takpe-takpe, nanti kita bashing lagi pada hari Rabu depan (11 hb) pukul 9 pagi sampai petang.....
Sekian, terimakasih di atas kehadiran bro-bro semua, sehingga jumpe lagi........
waaaaaaaaa...mcm BERNAMA TV punya report.....classsssss.....
juaseh is offline  
Old 02-07-2009, 11:39 AM
  #42  
Tech Adept
 
paed's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Sg. Buloh
Posts: 134
Default

Peh.... sempoi la cam ni, siap ada penglipur lara la plak. Setiap kali lepas bashing, bole review balik la apa yang berlaku kat trek masa bashing ye tak? Tapi steady sikit..... keta yang langgar curf landing atas keta Bro Fizi tu tak sebut nama pun...
Tapi bahaya gak ni, kepada yang bohong sunat tu bahaya kalau bukak thread ni kat umah.. kena cover line, jangan sampai kantoi...
Hari rabu depan tak tau lagi la bole turun ke tak. Enjin LRP saya tengah hantar repair sebab piston pecah, ingat nak suruh masukkan piston proton wira pulak.

Hidup Serpent..........
paed is offline  
Old 02-07-2009, 10:25 PM
  #43  
Tech Addict
 
amyana3RWC's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Titiwangsa
Posts: 635
Default

Esok diatas permintaan kawan2 dijemput kepada sape2 yg ade m_chasis dtg memeriahkan lagi rempit di tt....... Driver yg dah confirm Emy(xpress),Fizi(abc),Helmi(xpress),Zack(tamiya)Di n jpj(xpress).......
undangan khas yg dipertua putrajaya en hassan yg dgr2 main A main mase kat KR
amyana3RWC is offline  
Old 02-07-2009, 10:36 PM
  #44  
Tech Master
iTrader: (8)
 
shokyo's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Matahari Naik
Posts: 1,959
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by amyana3RWC View Post
Esok diatas permintaan kawan2 dijemput kepada sape2 yg ade m_chasis dtg memeriahkan lagi rempit di tt....... Driver yg dah confirm Emy(xpress),Fizi(abc),Helmi(xpress),Zack(tamiya)Di n jpj(xpress).......
undangan khas yg dipertua putrajaya en hassan yg dgr2 main A main mase kat KR


Macam kenal jer bodyshell yg kat avatar tu....hehehe
shokyo is offline  
Old 02-07-2009, 10:44 PM
  #45  
Tech Addict
 
amyana3RWC's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Titiwangsa
Posts: 635
Default

Originally Posted by paed View Post
Peh.... sempoi la cam ni, siap ada penglipur lara la plak. Setiap kali lepas bashing, bole review balik la apa yang berlaku kat trek masa bashing ye tak? Tapi steady sikit..... keta yang langgar curf landing atas keta Bro Fizi tu tak sebut nama pun...
Tapi bahaya gak ni, kepada yang bohong sunat tu bahaya kalau bukak thread ni kat umah.. kena cover line, jangan sampai kantoi...
Hari rabu depan tak tau lagi la bole turun ke tak. Enjin LRP saya tengah hantar repair sebab piston pecah, ingat nak suruh masukkan piston proton wira pulak.

Hidup Serpent..........
Bro paed sementara tggu enjin baru beli je 1 m_chasis blh kita layan same2........ Kami tggu Bro n Bro Rush je main m_chasis

Hidup Kyosho...........
amyana3RWC is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell or Share My Personal Information -

Copyright © 2023 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.