Mana nak beli Xrayt2'009

Reply

Old 12-08-2008, 08:17 PM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
 
tq9911's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Petaling Jaya
Posts: 137
Default XrayT2'009

Hello Everyone,
Lets talk everything about Xray T2'009 in this THRED.......

Last edited by tq9911; 03-24-2009 at 09:12 PM. Reason: New Topics
tq9911 is offline  
Reply With Quote
Old 12-08-2008, 08:27 PM
  #2  
Tech Elite
iTrader: (65)
 
vios8820's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Uni Productions
Posts: 2,680
Trader Rating: 65 (100%+)
Default

perharps u can try here

http://www.rcplanet.com.my/
vios8820 is offline  
Reply With Quote
Old 12-08-2008, 11:08 PM
  #3  
Tech Rookie
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Default perhaps you can buy it online!

much cheaper!

Originally Posted by tq9911 View Post
Siapa tahu mana nak beli car kit Xrayt2'009
rcsupremo is offline  
Reply With Quote
Old 12-09-2008, 12:10 AM
  #4  
Tech Adept
Thread Starter
 
tq9911's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Petaling Jaya
Posts: 137
Default Boringnya

Originally Posted by vios8820 View Post
perharps u can try here

http://www.rcplanet.com.my/
TQ, tapi boss rc planet cakap next year baru masuk
tq9911 is offline  
Reply With Quote
Old 12-09-2008, 12:21 AM
  #5  
Tech Elite
iTrader: (65)
 
vios8820's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Uni Productions
Posts: 2,680
Trader Rating: 65 (100%+)
Default

alllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bang ~~ tahan dulu berapa hari je nak next year dah...

good thing need to wait... ma ~~ i also waitting for my good thing
if u buy oversea also kena tunggu.. better wait here.. u can c in real life and beli
vios8820 is offline  
Reply With Quote
Old 12-09-2008, 12:39 AM
  #6  
Tech Adept
Thread Starter
 
tq9911's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Petaling Jaya
Posts: 137
Default Tak boleh tahan

Originally Posted by vios8820 View Post
alllllllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bang ~~ tahan dulu berapa hari je nak next year dah...

good thing need to wait... ma ~~ i also waitting for my good thing
if u buy oversea also kena tunggu.. better wait here.. u can c in real life and beli
Kereta lama sudah jual, so dah 2 minggu tak ada kereta nak main la bro
tq9911 is offline  
Reply With Quote
Old 12-09-2008, 01:29 AM
  #7  
Tech Elite
iTrader: (65)
 
vios8820's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Uni Productions
Posts: 2,680
Trader Rating: 65 (100%+)
Default

haha x pe bro saya juga ...
my rc car now apart... no disc brake , no shaft, no radio.. no servo..
semua masi tunggu ... dah 3bulan dah...

i think u kena beli 2 rc one for backup one for real deal macan i ~~
vios8820 is offline  
Reply With Quote
Old 12-10-2008, 01:57 AM
  #8  
Tech Adept
Thread Starter
 
tq9911's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Petaling Jaya
Posts: 137
Default Pening-Pening

Originally Posted by vios8820 View Post
haha x pe bro saya juga ...
my rc car now apart... no disc brake , no shaft, no radio.. no servo..
semua masi tunggu ... dah 3bulan dah...

i think u kena beli 2 rc one for backup one for real deal macan i ~~
Apa brand car kit yang bagus, Xray T2'009, Tamiya TRF416, Team Associated TC5R or Yokomo
tq9911 is offline  
Reply With Quote
Old 12-10-2008, 02:06 AM
  #9  
Tech Adept
Thread Starter
 
tq9911's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Petaling Jaya
Posts: 137
Talking Buy online

Originally Posted by rcsupremo View Post
much cheaper!
You pernah beli online ka? Apa website
tq9911 is offline  
Reply With Quote
Old 12-14-2008, 10:13 PM
  #10  
Tech Adept
Thread Starter
 
tq9911's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Petaling Jaya
Posts: 137
Angry Boringnya

Originally Posted by tq9911 View Post
Siapa tahu mana nak beli car kit Xrayt2'009
Lamanya mahu tungguuuuu
tq9911 is offline  
Reply With Quote
Old 12-14-2008, 10:15 PM
  #11  
Tech Adept
Thread Starter
 
tq9911's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Petaling Jaya
Posts: 137
Thumbs up Buy from internet

Originally Posted by tq9911 View Post
Siapa tahu mana nak beli car kit Xrayt2'009
Jom kita ramai2 share beli dari internet.
tq9911 is offline  
Reply With Quote
Old 12-15-2008, 01:41 AM
  #12  
Tech Master
 
shahrin's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Malaysia
Posts: 1,557
Default

RCPlanet official distributor XRAY di Malaysia. Nak beli XRAY T2009, belilah di situ.

Kalau beli dari RCPlanet, dapat 1-2 gift and dapat main kat RCPlanet Speedway trek for free (10x rasanya). Kalau nasib baik, dapat t-shirt Xray free gak. And dapat jadi RCPlanet member......so biler beli parts, dapat discount.

Kalau beli thru internet, ko tak dapat semua ni. Especially discounts on parts. Percayalah.....ko mesti nak beli parts punye. Especially kalo ko race.

Oh ye....T2009 ni baru aje release. Biasa ler kan, mesti ler jual kat Europe and US dulu. Biasanye keta XRAY yang baru (XRAY biasa release keta baru Oct/Nov), Malaysia dapat dlm February (thru distributor kat S'pore). Tapi sekarang RCPlanet order straight dari Slovakia. Bulan depan ada ler tu.....

Sabar ler kawan.....
shahrin is offline  
Reply With Quote
Old 12-15-2008, 02:03 AM
  #13  
Tech Adept
Thread Starter
 
tq9911's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Petaling Jaya
Posts: 137
Smile Thanks

Originally Posted by shahrin View Post
RCPlanet official distributor XRAY di Malaysia. Nak beli XRAY T2009, belilah di situ.

Kalau beli dari RCPlanet, dapat 1-2 gift and dapat main kat RCPlanet Speedway trek for free (10x rasanya). Kalau nasib baik, dapat t-shirt Xray free gak. And dapat jadi RCPlanet member......so biler beli parts, dapat discount.

Kalau beli thru internet, ko tak dapat semua ni. Especially discounts on parts. Percayalah.....ko mesti nak beli parts punye. Especially kalo ko race.

Oh ye....T2009 ni baru aje release. Biasa ler kan, mesti ler jual kat Europe and US dulu. Biasanye keta XRAY yang baru (XRAY biasa release keta baru Oct/Nov), Malaysia dapat dlm February (thru distributor kat S'pore). Tapi sekarang RCPlanet order straight dari Slovakia. Bulan depan ada ler tu.....

Sabar ler kawan.....




Thanks Bro, kena tunggu la juga, dah 3 minggu tak main keta ni, keta lama dah jual
tq9911 is offline  
Reply With Quote
Old 12-15-2008, 04:51 AM
  #14  
Tech Champion
iTrader: (25)
 
yonathanyoni's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Big Hill @ Long Sand Blvd
Posts: 6,262
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Originally Posted by tq9911 View Post
Kereta lama sudah jual, so dah 2 minggu tak ada kereta nak main la bro
bro...ada pm...tq
yonathanyoni is offline  
Reply With Quote
Old 12-15-2008, 07:11 AM
  #15  
Tech Champion
iTrader: (25)
 
yonathanyoni's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Big Hill @ Long Sand Blvd
Posts: 6,262
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Originally Posted by tq9911 View Post
Kereta lama sudah jual, so dah 2 minggu tak ada kereta nak main la bro
bro...ada pm...tq
yonathanyoni is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service