Becareful Of Bozo The Clown

Reply

Old 10-16-2012, 06:17 AM
  #1  
Tech Initiate
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Location: Inderapura
Posts: 20
Default Transaction Cancelled Seller & Buyer Married In Heaven

And they lived happily ever after in rc world......

Last edited by rawamun; 10-18-2012 at 11:13 AM. Reason: Transaction Settle
rawamun is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 07:28 AM
  #2  
Tech Regular
 
am mechanic's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Shah alam
Posts: 399
Default

Originally Posted by rawamun View Post
Few of this seller is bogus dealer. FarhanZ & Fahrul......advertise all sorts of nitro items but when we want to COD he keep quiet......imagine if we bank in the money, you think we will get the item.....guess again.
This attitude not so good if we want to sell anything in this forum
if we want to sell anything we must ready to give the buyer 1000% of
commitment & satification...the most important is a honestly
am mechanic is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 07:36 AM
  #3  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 56
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by rawamun View Post
Few of this seller is bogus dealer. FarhanZ & Fahrul......advertise all sorts of nitro items but when we want to COD he keep quiet......imagine if we bank in the money, you think we will get the item.....guess again.
rawamun!what is your problem?i told u to buy straight away from d shop..but u dont hv enough money..yeah right cod.u juz wanna play a fool.GOT BRAIN THINK!
FarhanZ is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 07:50 AM
  #4  
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 40
Default

Originally Posted by FarhanZ View Post
rawamun!what is your problem?i told u to buy straight away from d shop..but u dont hv enough money..yeah right cod.u juz wanna play a fool.GOT BRAIN THINK!
aku x sokong mane2...snang citer kalau x ade duit jangan main rc....main rc ni kene sanggup korban wang.....klau x tngok orang main jer...to bro farhanz...kalau orang tekan rege yg melampau baik x pyah jual ....pakai sampai hancur...kekadang orang nak ambik kesempatan gak.....
skyryder is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:01 AM
  #5  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 56
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by skyryder View Post
aku x sokong mane2...snang citer kalau x ade duit jangan main rc....main rc ni kene sanggup korban wang.....klau x tngok orang main jer...to bro farhanz...kalau orang tekan rege yg melampau baik x pyah jual ....pakai sampai hancur...kekadang orang nak ambik kesempatan gak.....
ure right skyryder
FarhanZ is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:07 AM
  #6  
Tech Regular
iTrader: (4)
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 254
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by FarhanZ View Post
ure right skyryder
Sorry...nak input sikit...

Saya setuju... saya pun pernah cakap kat buyer yg banyak songeh, 'aku tak nak jual kat kau'

cheers..
Izadique is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:19 AM
  #7  
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 40
Default

Originally Posted by Izadique View Post
Sorry...nak input sikit...

Saya setuju... saya pun pernah cakap kat buyer yg banyak songeh, 'aku tak nak jual kat kau'

cheers..
buyer ni pun kekadang x paham aku.mcm asku tngah jual drif car aku.dah siap lipo .moto sumer comp.remort jer x de.rm 300 dia mcm x pecayer.so aku letak rm 650 baru dia na cayer kot.ponieng den....
skyryder is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:23 AM
  #8  
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 40
Default

aku snang je skang.aku tau brang aku mcm mane cond dia.so aku jual dgn rege yg berbaloi.no nego ..nego...nak ambik x mo sudah. ramai lagi yang akan cari.
skyryder is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:33 AM
  #9  
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 40
Default

to bro rawamun...jgn pikir orang ni sebagai penipu.kalau u x trust dia.jgn heboh dlam forum ni.sbab u belum kene tipu ngan dia.ini forum rc...bukan forum nak bend org.orng kene tipu pun x mcm ni.kita main rc ni mcm satu family bro.
skyryder is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:35 AM
  #10  
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 40
Default

one malaysia rc
skyryder is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:42 AM
  #11  
Tech Adept
iTrader: (6)
 
faz1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: KL
Posts: 233
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Izadique View Post
Sorry...nak input sikit...

Saya setuju... saya pun pernah cakap kat buyer yg banyak songeh, 'aku tak nak jual kat kau'

cheers..
sori aku pon nak celah skit.....aku pon setuju....ini kes buyer banyak songeh ni....pastu dok menyalak ckp seller clown...
tq.
faz1122 is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:55 AM
  #12  
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 40
Default

Originally Posted by faz1122 View Post
sori aku pon nak celah skit.....aku pon setuju....ini kes buyer banyak songeh ni....pastu dok menyalak ckp seller clown...
tq.
maybe la kot
skyryder is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 08:59 AM
  #13  
Tech Adept
iTrader: (1)
 
toshii's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 146
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

rilek la all cool sape2 pun tak kene tipu..peace!
toshii is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 09:00 AM
  #14  
Tech Regular
 
am mechanic's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Shah alam
Posts: 399
Default

Originally Posted by skyryder View Post
to bro rawamun...jgn pikir orang ni sebagai penipu.kalau u x trust dia.jgn heboh dlam forum ni.sbab u belum kene tipu ngan dia.ini forum rc...bukan forum nak bend org.orng kene tipu pun x mcm ni.kita main rc ni mcm satu family bro.
Buang je yg kecoh ambil je yg jernih...
Tak usah nak bertegang lidah kat forum ni...
Kita patut rasa malu dan hormat org2 kat dlm forum ni...
Sepakat membawa berkat kawan2
am mechanic is offline  
Reply With Quote
Old 10-16-2012, 05:56 PM
  #15  
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 102
Smile tarak duit jgn sibuk nak rc...

yeh..i also kena one time ..want to sell my rtr tf5 to one bangang guy.. he said want to met at giant batu cave and confirm already but when time come he call me and i didnt pickup phone coz i at hospital....tiba2 kata x jadi lepas tu dia kata i scammer sohai punyer budak mau beli kit 450rm tapi pikir 20 kali ...dia ingat rm450 besar sgt ke..aku dah siap paking dia kata aku scammer.. DUIT X JGN MENGADA2 NAIK MAIN RC LAH BODOH...
pastu dia sakit hati dia main2 sms konon2 nak beli tapi pakai no lain dia ingat aku tak tahu agak nyer... org mental giler mcm ni pun ade...
skrg aku nak jual brg aku sms sekali je kalu x reply x payah layan .. jual brg ni kena sabar sikit... nak beli brg kena COD itu paling baik atau online dgn kedai hobby....bukan cakap besar lah tapi dah byk brg aku jual semua buyer puashati......tq..sori just lepas geram n bagi pendapat ...happy racing guys...
mockkosho is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service