HPI 1/5 BAJA -optional parts

Old 10-26-2009, 08:29 PM
  #1  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 191
Trader Rating: 3 (100%+)
Default HPI 1/5 BAJA -optional parts

1)cable front wheel fiber disc brake- new
Rm 400 nego

2)optional tune pipe
Rm 330
pics follows soon
Hp:0129005551
lchai29 is offline  
Old 02-01-2010, 05:21 PM
  #2  
Tech Elite
iTrader: (65)
 
vios8820's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Uni Productions
Posts: 2,680
Trader Rating: 65 (100%+)
Default




WOAH that really nice price !
bump for YOU !!!

front discbrake must upgrade punya !!!
also the DDM pipe ! if some of baja onwer havent updated the best and most powerfull pipe ever !
vios8820 is offline  
Old 02-02-2010, 02:51 AM
  #3  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 191
Trader Rating: 3 (100%+)
Default disc brake

price for front disc brake- Rm350

Tune pipe- sold
lchai29 is offline  
Old 02-02-2010, 02:56 AM
  #4  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 191
Trader Rating: 3 (100%+)
Default pic

Fiber disc brake

0129005551
Attached Thumbnails HPI 1/5 BAJA -optional parts-image_130.jpg   HPI 1/5 BAJA -optional parts-image_132.jpg  
lchai29 is offline  
Old 02-05-2010, 07:35 AM
  #5  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Toh WL's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Setapak
Posts: 3,567
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by vios8820 View Post

front discbrake must upgrade punya !!!
ah fei, if no also can brake also what? but can it fit the KM?
Toh WL is offline  
Old 02-05-2010, 04:53 PM
  #6  
Tech Elite
iTrader: (65)
 
vios8820's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Uni Productions
Posts: 2,680
Trader Rating: 65 (100%+)
Default

this is cable type

stock one rear brake only ma... but that one for front if i nt missunderstood ~
vios8820 is offline  
Old 02-05-2010, 07:18 PM
  #7  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Toh WL's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Setapak
Posts: 3,567
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

he did mentioned front brake earlier. if put in got 4wd braking..

but how it fits on KM is it possible?
Toh WL is offline  
Old 02-05-2010, 08:17 PM
  #8  
Tech Elite
iTrader: (65)
 
vios8820's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Uni Productions
Posts: 2,680
Trader Rating: 65 (100%+)
Default

i havent used it before let the seller reply he is more pro in this ~
vios8820 is offline  
Old 02-05-2010, 08:24 PM
  #9  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Toh WL's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Setapak
Posts: 3,567
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

if u need to disable the rear brakes... put front brakes the car will overturn due to excess momentum from rear.

let the pro answer lor..
Toh WL is offline  
Old 02-05-2010, 09:55 PM
  #10  
Tech Master
iTrader: (13)
 
necromaster's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Serdang, Selangor
Posts: 1,502
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by Toh WL View Post
if u need to disable the rear brakes... put front brakes the car will overturn due to excess momentum from rear.

let the pro answer lor..
you dont need to disable the rear brake, use all rear n front brake.. just need to adjust how strong u put rear or front brake is..
necromaster is offline  
Old 02-05-2010, 10:13 PM
  #11  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Toh WL's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Setapak
Posts: 3,567
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by necromaster View Post
you dont need to disable the rear brake, use all rear n front brake.. just need to adjust how strong u put rear or front brake is..
ya lor the same concept for nitro cars... looking at the servo has to do 2 job instead of 1. u also need to upgrade to stronger & faster servo than the stock one..
Toh WL is offline  
Old 02-07-2010, 07:56 PM
  #12  
Tech Adept
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 191
Trader Rating: 3 (100%+)
Default front brake

this brake fits into either HPI or KM. u don have to remove the rear brake. the addition of this front brake convert ur baja into "4-wheel-brake" baja. yes, u may need to install stronger servo to be able to pull this cable.
regards.
lchai29 is offline  
Old 02-07-2010, 08:40 PM
  #13  
Tech Master
iTrader: (11)
 
old-man's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,118
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Originally Posted by lchai29 View Post
this brake fits into either HPI or KM. u don have to remove the rear brake. the addition of this front brake convert ur baja into "4-wheel-brake" baja. yes, u may need to install stronger servo to be able to pull this cable.
regards.
I got a new in box Hitec HS-7955TG for sale. Perfect for this job. 24kg torque 0.15sec speed at 6V. Titanium gears. Also a 5-cell(6 volts) newly assembled receiver pack of Sanyo Eneloop rechargeable battery 2300mAh. Perfect combination. PM me if interested.

OM
old-man is offline  
Old 02-09-2010, 09:09 AM
  #14  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Toh WL's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Setapak
Posts: 3,567
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

just check with you there are also hydraulics front brakes. according to the seller he says it's much better than the manual string pull. but i also doubt if leakage it be real mess of a trouble.

besides the disc is made of fiber carbon, how is it fares compare with metal for some model?
Toh WL is offline  
Old 02-09-2010, 06:21 PM
  #15  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
baja 5B's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: johor bahru
Posts: 268
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by lchai29 View Post
Fiber disc brake

0129005551
bro, good option part.
ups~for you~
baja 5B is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Rate This Thread
Rate This Thread:
You have already rated this thread Rating: Thread Rating: 0 votes,  average.

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.