HK Talk Version 1.1

Old 01-07-2004, 12:57 AM
  #15571  
Tech Champion
 
Manticore's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Heaven
Posts: 9,999
Default

Originally posted by Randman
I dont have a dyno... it was either that, or the automatic Hudy, and the Hudy is on it's way. The dyno is next
you are kind of people who needs to make yourself feel good all the times !!
Manticore is offline  
Old 01-07-2004, 12:58 AM
  #15572  
Tech Champion
 
Manticore's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Heaven
Posts: 9,999
Default

Originally posted by Diva
Sometimes the dyno is not reliable. Take an example, the Fantom 4-magnet motor gives good readings on the dyno. The efficiency goes up to about 90%. Very smooth, energy saving, attractive power band. However, when you put it on track, it's night and day different. Lack of punch, lack of engine brake, no matter how you gear. Yes, you have more run-time but for the 5-minute race, a well-prepared Yokomo machine-wound motor could beat it.

Nowadays, people do more lab tests than track ones.
dyno is for reference but it also depends on the design of dyno if it is closed to real race situation.
Manticore is offline  
Old 01-07-2004, 12:59 AM
  #15573  
Tech Champion
 
Manticore's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Heaven
Posts: 9,999
Default

Originally posted by Randman
Well despite what the lab tests say, I like the track performance on my Revolution
i did have a robitronic dyno, it is cool but i sold it after using it a few times.
Manticore is offline  
Old 01-07-2004, 01:23 AM
  #15574  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (47)
 
Randy Caster's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 16,716
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Originally posted by Manticore
you are kind of people who needs to make yourself feel good all the times !!
Always have a smile
Randy Caster is offline  
Old 01-07-2004, 01:23 AM
  #15575  
Tech Elite
iTrader: (14)
 
Diva's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Delaware
Posts: 3,204
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally posted by Manticore
i did have a robitronic dyno, it is cool but i sold it after using it a few times.
Can't it measure your STS?
Diva is offline  
Old 01-07-2004, 01:24 AM
  #15576  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (47)
 
Randy Caster's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 16,716
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Originally posted by Manticore
i did have a robitronic dyno, it is cool but i sold it after using it a few times.
Are they a pain in the ass to use? I was looking at the Fantom.
Randy Caster is offline  
Old 01-07-2004, 01:25 AM
  #15577  
Tech Elite
iTrader: (14)
 
Diva's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Delaware
Posts: 3,204
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally posted by Manticore
dyno is for reference but it also depends on the design of dyno if it is closed to real race situation.
I'd take other's comments for reference.
Diva is offline  
Old 01-07-2004, 01:26 AM
  #15578  
Tech Elite
iTrader: (14)
 
Diva's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Delaware
Posts: 3,204
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Originally posted by Randman
Are they a pain in the ass to use? I was looking at the Fantom.
Good luck.

The Fantom motor is selling at about $40.
Diva is offline  
Old 01-07-2004, 01:27 AM
  #15579  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (47)
 
Randy Caster's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Costa Mesa, CA
Posts: 16,716
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Originally posted by Diva
Good luck.

The Fantom motor is selling at about $40.
Which motor?
Randy Caster is offline  
Old 01-07-2004, 02:19 AM
  #15580  
Tech Regular
 
PeterCheung's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Tai Po, Hong Kong
Posts: 381
Default

Originally posted by Diva
Can't it measure your STS?
can't measure becoz STS is too fast
PeterCheung is offline  
Old 01-07-2004, 02:21 AM
  #15581  
Tech Elite
iTrader: (2)
 
ernestf's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Singapore
Posts: 2,045
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

is the v-brush motor available in hk already ? stock comm or mod comm ?
ernestf is offline  
Old 01-07-2004, 02:50 AM
  #15582  
dtm
Tech Champion
 
dtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: HKG
Posts: 7,551
Default

Originally posted by Manticore
dyno is for reference but it also depends on the design of dyno if it is closed to real race situation.
You buy a dyno just because it is another item you can strike off the "To Buy" list........
dtm is offline  
Old 01-07-2004, 02:52 AM
  #15583  
dtm
Tech Champion
 
dtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: HKG
Posts: 7,551
Default

Originally posted by Randman
I dont have a dyno... it was either that, or the automatic Hudy, and the Hudy is on it's way. The dyno is next
You see what I mean...Randman has the same policy.......
dtm is offline  
Old 01-07-2004, 02:56 AM
  #15584  
dtm
Tech Champion
 
dtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: HKG
Posts: 7,551
Default

Originally posted by Manticore
7 sets is still cheaper then air ticket to go to taiwan !
Not for me!!!
dtm is offline  
Old 01-07-2004, 02:58 AM
  #15585  
dtm
Tech Champion
 
dtm's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: HKG
Posts: 7,551
Default Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: and yet one more

Originally posted by Manticore
i dont mind to run it if the main chassis is silver color !

it is just too ugly if the orange chassis gets scratches.
AE Chassis protector on a GP.....
dtm is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.