R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-23-2007, 12:26 AM   #346
Tech Champion
 
air8's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hutch, KS
Posts: 5,748
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Anyone know what the DCS (Direct Servo control) would be used for on the 3PKS? Is there a difference between the 3PKS and the 3PK, other than being synthesized? Thanx
air8 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2007, 10:46 AM   #347
Tech Elite
 
Rick Vessell's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mars
Posts: 2,302
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Crash,

The default is neutral for throttle and steering. To change the amount, hold the wheel or trigger where you want it to be set and press the +/- keys at the same time. The amount will show on the screen and be set as your new failsafe setting. To go back to neutral, hold the - key down and it will reset to 0.

Air8,

The 3PKS has a slightly different menu and different buttons. It's easier to get to what you want, and the case is gun metal colored too!

Socko
Rick Vessell is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2007, 10:55 AM   #348
Tech Elite
 
CRASH's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,715
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JonnySocko View Post
Crash,

The default is neutral for throttle and steering. To change the amount, hold the wheel or trigger where you want it to be set and press the +/- keys at the same time. The amount will show on the screen and be set as your new failsafe setting. To go back to neutral, hold the - key down and it will reset to 0.

Air8,

The 3PKS has a slightly different menu and different buttons. It's easier to get to what you want, and the case is gun metal colored too!

Socko
Thanks,
CRASH is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2007, 10:57 AM   #349
Tech Elite
 
rezenclowd3's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Solvang, CA
Posts: 2,367
Trader Rating: 17 (100%+)
Send a message via AIM to rezenclowd3
Default

Quote:
Originally Posted by air8 View Post
Anyone know what the DCS (Direct Servo control) would be used for on the 3PKS? Is there a difference between the 3PKS and the 3PK, other than being synthesized? Thanx
That is used when you want to test radio setup but do not want to broadcast a signal. Its mainly used for AM and FM modules, as you do not want to interfere with anyone racing when you are in the pits.
__________________
OOMSGFX.COM (no longer painting, but take a look for fun!), Roadrunners RC Club
"Racing drivers have balls, unfortunately, none of them are crystal" (David Coulthard)
"I believe the average IQ of a NASCAR fan is only marginally above the things that hit the windscreen during the race. "
rezenclowd3 is offline   Reply With Quote
Old 07-23-2007, 11:37 AM   #350
Tech Elite
 
Rick Vessell's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mars
Posts: 2,302
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Rezen,

Thanks for picking that up. I forgot to add that to my reply, oops. It's Monday!
Rick Vessell is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2007, 09:17 PM   #351
Tech Champion
 
air8's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hutch, KS
Posts: 5,748
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rezenclowd3 View Post
That is used when you want to test radio setup but do not want to broadcast a signal. Its mainly used for AM and FM modules, as you do not want to interfere with anyone racing when you are in the pits.
Interesting feature. Thanx a lot.
air8 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 07:29 PM   #352
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 101
Default

Hi,

I just would like to know how long is the external antenna of R603FS. It seems to be longer than spektrum and cannot coil like traditional receiver. Thanks!
mr4-tc sp is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 03:04 AM   #353
Tech Initiate
 
pdungadamo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 44
Default

oops nevermind i just figured it out
pdungadamo is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 09:33 AM   #354
Tech Champion
 
rc-zombies's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: NorCal. Napa area
Posts: 7,212
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mr4-tc sp View Post
Hi,

I just would like to know how long is the external antenna of R603FS. It seems to be longer than spektrum and cannot coil like traditional receiver. Thanks!
it's approx. 5-6 inches long.
__________________
HB WCE HARA EDITION CYCLONE: LRP Sphere TC, KO 2363 digital servo.
HB HARA EDITION PRO4: Gone to a new home..

SPEEDTECH|FUTABA|KO|ORION|SPEEDWORLD|HARA
rc-zombies is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 09:37 AM   #355
Tech Regular
 
tcian's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Strongsville,OH
Posts: 451
Trader Rating: 20 (100%+)
Send a message via AIM to tcian
Default

i like my fasst system its great!!!!
tcian is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2007, 02:54 AM   #356
Tech Adept
 
CaptainBarbel's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: somewhere in space
Posts: 148
Default FASST w/ LIPO

Hi guys, some small questions regarding FASST system with 3PKS.

1. Im running GP cars, does anyone tried to use Lipo reciever batteries with the FASST rx? Are ther any major issues and things to look out for?
2. In running the FASST system, which mode should I use? HRS, PCM, or PPM? although its auto select, is there a bigger advantage in choosing one over the other?

Thanks for the advice...
CaptainBarbel is offline   Reply With Quote
Old 08-28-2007, 02:59 AM   #357
Tech Initiate
 
pdungadamo's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 44
Default

lipo rx battery u need a 6v regulator

hrs mode if u got digital servos. ppm mode if u got analogue servos.
pdungadamo is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2007, 11:10 PM   #358
Tech Elite
 
Customworksking's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Springfield ILLINOIS
Posts: 3,639
Trader Rating: 73 (100%+)
Thumbs up

hello all I am looking for a fasst receiver and found many can someone tell me what receivers will work with my 3pks any input will help ..I lost my book for it
__________________
Team Xray | RC America| Hudy |Jaco |AKA
Customworksking is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2007, 07:04 AM   #359
Tech Champion
 
Kevin K's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: In a land of mini-mighty mental giants
Posts: 8,833
Trader Rating: 32 (100%+)
Send a message via AIM to Kevin K Send a message via Yahoo to Kevin K
Default

Quote:
Originally Posted by Customworksking View Post
hello all I am looking for a fasst receiver and found many can someone tell me what receivers will work with my 3pks any input will help ..I lost my book for it
Both of the FASST receivers will work as long as you have the FASST module in the radio......the one that is slightly more expensive has 1 more antenna that is internal and the other one does not but both will work just fine.
__________________
2013 USVTA World Champion of the World
MOTIV RC presents the Midwest All-Star Carpet Series....15th year running 2017/18!!!
USVTA National Championship....check it out!!!
Im only responsible for what I say NOT what you understand.
Kevin K is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2008, 03:37 AM   #360
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 50
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Has anyone had their ground based FASST system suddenly lose its binding and require you to rebind the receivers?

Futaba has issued a bulletin regarding there 6ex, 7c and 7 channel transmitter modules. Some of them were programmed with the unique ID being all zeroes, so its possible to control other peoples receivers if two radios happen to be in range with the zero'd IDs. Further its been proven(but Futaba is not acknowledging it yet) that if you power cycle the above listed FASST products too quickly after power on they will also lose the ID and go an ID of all zeroes.

If you have a FASST system and suddenly lose binding with all of your receivers this has likely happened to you.

So far Futaba has said this problem doesn't effect the ground based equipment, and hopefully it doesn't, however the FASST pcbs used inside the ground systems and the systems in the bulletin appear to the be the same hardware. A power cycle at the wrong time could possibly wipe the unique id changing it to all zeroes.

Here is a link to the current Futaba notice:
http://2.4gigahertz.com/techsupport/...m7-7c-6ex.html

Again I hope this has never happened to the Futaba ground FASST systems and that they are somehow immune. I'm a huge Futaba fan, if it has happened to anyone though they need to make Futaba aware of it.
TheSteve is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Futaba 2.4Ghz module with two receivers, Futaba servoes dirtyrc R/C Items: For Sale/Trade 34 09-08-2008 09:04 AM
Futaba 3PK 2.4GHz NEW glock19er R/C Items: For Sale/Trade 5 04-07-2008 04:27 PM
Futaba 3PM 2.4ghz nrtv20 R/C Items: Wanted to Buy 0 01-16-2008 12:03 PM
FUTABA 4PK 2.4ghz casye Malaysian R/C Racers 8 11-13-2007 12:42 PM
WTB: 2.4ghz kit for Futaba 3pk nocigar R/C Items: Wanted to Buy 0 07-04-2007 10:20 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:57 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net