Like Tree1Likes

TT-01 Forum

Reply

Old 08-29-2008, 09:24 AM
  #1186  
Tech Elite
iTrader: (26)
 
reenmachine's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Studio City, CA
Posts: 2,539
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by jun_1.8T View Post
ok guys....i tested the car today on the track. im running the 25/55 for an FDR of 5.72. im running the black can motor with the car. wow....what a difference from running 19/61 w/ silver can. my concern is now...the motor got very hot. i went and used my temp gun and it read 155F-158F this is after about 5 mins of run time in the track. will this temp be ok for the motor??? will a heat sink help somehow???

thanks!
A heat sink is always a good thing -- lower temps are always better, but those temps aren't anything to be afraid of. I don't like to go much higher than that, but you're OK. Pop on a cheap heat sink and you'll be in the barrel.
reenmachine is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2008, 02:32 PM
  #1187  
Tech Regular
 
#88driver's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Jonesboro, Arkansas
Posts: 482
Default

Originally Posted by jun_1.8T View Post
ok guys....i tested the car today on the track. im running the 25/55 for an FDR of 5.72. im running the black can motor with the car. wow....what a difference from running 19/61 w/ silver can. my concern is now...the motor got very hot. i went and used my temp gun and it read 155F-158F this is after about 5 mins of run time in the track. will this temp be ok for the motor??? will a heat sink help somehow???

thanks!
A heat sink will help some, but not a whole lot. I would guess with a heat sink the motor would be about 130 or something like that.
#88driver is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2008, 02:36 PM
  #1188  
Tech Elite
iTrader: (26)
 
reenmachine's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Studio City, CA
Posts: 2,539
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by #88driver View Post
A heat sink will help some, but not a whole lot. I would guess with a heat sink the motor would be about 130 or something like that.
25 isn't a whole lot??
reenmachine is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2008, 05:47 PM
  #1189  
Tech Master
iTrader: (29)
 
fat500's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Boca Raton, florida
Posts: 1,052
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

I would like to trade my ta05r for a tt01 with hop ups. seee my post in the for sale area
fat500 is offline  
Reply With Quote
Old 08-29-2008, 07:06 PM
  #1190  
Tech Regular
 
#88driver's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Jonesboro, Arkansas
Posts: 482
Default

Originally Posted by reenmachine View Post
25 isn't a whole lot??
sorry just an educated guess
#88driver is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2008, 06:19 AM
  #1191  
Tech Master
iTrader: (29)
 
fat500's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Boca Raton, florida
Posts: 1,052
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

after having owned both a tt01 and a ta05r I perfer the ease of driving and the stability of the TT01. Very easy and kudos to Tamiya
Thanks for all the info you guys provide on this fourm
My son and I both Thank you for the time you guys put in to this hobby
fat500 is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2008, 04:04 PM
  #1192  
Tech Initiate
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 22
Default

hi, just bought a tb-02 and wanted to know if i could use standard wheels and tires from pro sedans on this car, im new to onroad ive raced carpet oval since 1990. any help would be appreiciated
MiniMike is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2008, 04:22 PM
  #1193  
Tech Elite
iTrader: (26)
 
reenmachine's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Studio City, CA
Posts: 2,539
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally Posted by MiniMike View Post
hi, just bought a tb-02 and wanted to know if i could use standard wheels and tires from pro sedans on this car, im new to onroad ive raced carpet oval since 1990. any help would be appreiciated
Yes. The 12mm hex is pretty standard industry-wide now.

Here's the TB-02 thread:
http://www.rctech.net/forum/electric...a-tb-02-a.html
reenmachine is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2008, 10:37 PM
  #1194  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 75
Default

Hey RaceBucks, I bought the TT-01D suspension arms some time ago (http://www.rcmart.com/catalog/rc-tt0...th=595_744_708). I believe they came with droop adjustment. The kit included droop screws, stiffer lower arms (than the standard ones) with extra shock absorber mounting holes. The front/rear chassis extensions have special slots in them that fit small steel plates which contact the droop screws.

I have not really used droop control, because I run the C/F chassis and have adjusted the shock arms to give me ride a height of 4mm rear and 3mm front.

Originally Posted by RaceBucks View Post
I really wanted that droop kit to work, lack of droop is the only feature in the TT-01 that I wish it had, but when I got it I think it's implementation was weak.
brrrrm is offline  
Reply With Quote
Old 08-30-2008, 10:43 PM
  #1195  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 75
Default

Go to post 805.

Originally Posted by jun_1.8T View Post
...i cant seem to figure out what mods has to be done with the spur(sorry...newbie here). im trying to achieve an FDR of between 4.83-4.36.....
brrrrm is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2008, 08:04 AM
  #1196  
Tech Addict
iTrader: (6)
 
RaceBucks's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Huntington Beach, Ca.
Posts: 512
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by brrrrm View Post
Hey RaceBucks, I bought the TT-01D suspension arms some time ago (http://www.rcmart.com/catalog/rc-tt0...th=595_744_708). I believe they came with droop adjustment. The kit included droop screws, stiffer lower arms (than the standard ones) with extra shock absorber mounting holes. The front/rear chassis extensions have special slots in them that fit small steel plates which contact the droop screws.

I have not really used droop control, because I run the C/F chassis and have adjusted the shock arms to give me ride a height of 4mm rear and 3mm front.
Your right, my bad, it was the TT-01D arm's not the TT-01E arm's that have droop. I forgot, but it was the TT-01D's parts that I tried; too soft to be effective so I just put the standard arms back.
(I just edited post #1177 to fix my mistake)

Last edited by RaceBucks; 08-31-2008 at 12:52 PM.
RaceBucks is offline  
Reply With Quote
Old 08-31-2008, 11:52 AM
  #1197  
Tech Fanatic
iTrader: (18)
 
dfiantii's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Arlington, Tx
Posts: 816
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Brrrrm,

What did you have to do to give you that ride height option for the TT-01?
dfiantii is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2008, 06:53 PM
  #1198  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 75
Default

Originally Posted by RaceBucks View Post
... too soft to be effective so I just put the standard arms back.
(I just edited post #1177 to fix my mistake)
Did you use the small steel plates that go into the chassis slots? The grub screws bottom out on these. I had to glue them in so I would not lose them on the track, but they were effective.
Without the steel plates the screws bottom out on the plastic which is no good indeed.
brrrrm is offline  
Reply With Quote
Old 09-01-2008, 06:59 PM
  #1199  
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2007
Location: Melbourne, Australia
Posts: 75
Default

Originally Posted by dfiantii View Post
Brrrrm,

What did you have to do to give you that ride height option for the TT-01?
I screwed in the ball ends to get the required shock arm length and the required ride height. It is a bit of trial and error. You don't get any droop with this method, but with the very stiff setup that I have it is not much of an issue.

Alternatively, you could put a red rubber O-ring under the piston.
brrrrm is offline  
Reply With Quote
Old 09-05-2008, 12:19 AM
  #1200  
Tech Addict
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 538
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Anyone uses the stock 01 "racing slick" tyres? It doesn't come with any inserts, is it worthwhile to buy some inserts for it and perhaps do some bashing with it?
stocker is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service