R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-04-2005, 07:55 PM   #1
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2005
Location: San Diego, California
Posts: 165
Trader Rating: 1 (100%+)
Default Need Some HELP plz!

So i just got a new radio( Blazer sport) and motor (trinity cobalt 10x2). When i hooked up everything the motor turned on i cheaked the trim and it was pefect. When i tried to pull on the trigger it stoped the motor instead of making it go. Then i switched the throtle switch to reverse and the motor worked perfectly. How do i make it so the motor will run with the trotle switch on fwd. I checked the wires too. My esc is a quantum competiton.
coolguy5 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 08:17 PM   #2
Tech Fanatic
 
Charlie O's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Corona, Ca
Posts: 739
Default

Either you have the endbell with the timing marks on the wrong side of the motor, or you soldered the wires to the opposite polarity.
Charlie O is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 08:30 PM   #3
Tech Master
 
scoobydo's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Bay Area San Jose
Posts: 1,501
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Charlie O
Either you have the endbell with the timing marks on the wrong side of the motor, or you soldered the wires to the opposite polarity.
yeah, I would have to say the wires are on wrong. Usually, it is hard to tell the positive side of the motor can from the negative. The polarity marks are sometimes tiny. Then again, if you say you checked them....then I have no idea.
scoobydo is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 08:33 PM   #4
Tech Champion
 
danjoy25's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 5,149
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Reset all your radio trims to neutral and throttle channel must be in reverse and then reprogram you speedo again.
__________________
Awesomatix A800 & A800X/ Mugen MTX-5 / 3 Racing F113 / Kyosho RB5 / Kyosho Mini-Z
danjoy25 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 08:47 PM   #5
Tech Master
 
dakrat's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: 96th ABW
Posts: 1,581
Default

Quote:
Originally Posted by coolguy5
So i just got a new radio( Blazer sport) and motor (trinity cobalt 10x2). When i hooked up everything the motor turned on i cheaked the trim and it was pefect. When i tried to pull on the trigger it stoped the motor instead of making it go. Then i switched the throtle switch to reverse and the motor worked perfectly. How do i make it so the motor will run with the trotle switch on fwd. I checked the wires too. My esc is a quantum competiton.


reverse polarity. sorry gotta laugh
dakrat is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 09:55 PM   #6
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2005
Location: San Diego, California
Posts: 165
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Its not reverse polarity. I cheaked everything. Will i lose any speed runnning in the revers channel?
coolguy5 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 10:00 PM   #7
Tech Master
 
dakrat's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: 96th ABW
Posts: 1,581
Default

set your TH to reverse then reset your esc.
dakrat is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:38 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net