R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-21-2005, 07:36 PM   #1
Tech Addict
 
farls3589's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Local yok support
Posts: 572
Send a message via AIM to farls3589
Default LRP Q2 Question

I have an LRP Q2 and when I try to use a digital servo, my personal transponder does not work. Does anyone have a solution to this problem or an explination on why it is doing so?
farls3589 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2005, 08:23 PM   #2
Tech Champion
 
Still Bill's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reno, NV
Posts: 7,236
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by farls3589
I have an LRP Q2 and when I try to use a digital servo, my personal transponder does not work. Does anyone have a solution to this problem or an explination on why it is doing so?
Digital servo is pulling too much power and the QC2 cannot handle the load.

You need to be specific about what servo and receiver you are using to get the right answer.
__________________
Constantly evolving CRC WGT and WGT-R/T...Carpet & Asphalt...All thanks to Team CRC.

And a pair of Associated B6 buggies for turf and clay tracks.
Still Bill is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2005, 09:35 PM   #3
Tech Addict
 
farls3589's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Local yok support
Posts: 572
Send a message via AIM to farls3589
Default

I am using a KO reciver and a KO servo.
farls3589 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2005, 09:43 PM   #4
Tech Champion
 
Still Bill's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reno, NV
Posts: 7,236
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

My experience with the QC2, KO digital servo and Spektrum receiver was that I could not them to work together. Added recommended capasitors with no luck. May be the same for your equipment combination.

Good luck!
__________________
Constantly evolving CRC WGT and WGT-R/T...Carpet & Asphalt...All thanks to Team CRC.

And a pair of Associated B6 buggies for turf and clay tracks.

Last edited by JRX-S Bill; 11-24-2005 at 05:12 PM.
Still Bill is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2005, 10:41 PM   #5
Tech Addict
 
farls3589's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Local yok support
Posts: 572
Send a message via AIM to farls3589
Default

OK. thanks anyway
farls3589 is offline   Reply With Quote
Old 11-21-2005, 11:55 PM   #6
Tech Master
 
Join Date: Dec 2001
Location: Arizona
Posts: 1,197
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by farls3589
I am using a KO reciver and a KO servo.
Have a KO digital receiver (KR-297FZ) and a KO servo (2143), never had any problems with the transponder.
pops is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2005, 01:20 AM   #7
Tech Champion
 
asw7576's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 5,792
Default

1. Could be bad connection ( transponder's plug is loose or it doesn't bite the pins inside receiver ).
2. The personal transponder is damage.
asw7576 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2005, 06:28 AM   #8
Tech Fanatic
 
Tommy Bergfeldt's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 979
Send a message via ICQ to Tommy Bergfeldt
Default

I'm running Spektrum with digital KO Servo and the PT still makes good hits, the same with the standard 302-reciever. Must be a bad connectionor something with your PT
__________________
JMI Motorsport / Red Bull Racing
HB Cyclone TC - Schumacher CAT SX & Cougar SV
Advanced Electronics - Autopartner.se - Sav÷x - NorthTQ
Tommy Bergfeldt is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2005, 09:33 AM   #9
Tech Elite
 
Nipple's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Kallang Airport
Posts: 2,031
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Well,
I think it may depends on what class are you racing in.
If you run modified class, when you are exiting a corner with full power, the sudden surge will cause the DP transponder to be off.

Quite a common problem in my country. So some drivers will use a small 170mah or less batt pack to power the receiver.
Nipple is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2005, 01:17 PM   #10
Tech Addict
 
farls3589's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Local yok support
Posts: 572
Send a message via AIM to farls3589
Default

thanks for all the help but im sure i will figure it out i was using somone elses servo so that could be the problem.
farls3589 is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2005, 04:34 PM   #11
Tech Master
 
pheyhoe's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Oct 2003
Location: England!
Posts: 1,332
Default

Hook your PT wires up to the battery leads going to the speedo never missed a single lap on my system. Using KO 2343 and 301F, QC2.
__________________
[SIZE=1][COLOR=navy]Paul Heyhoe[/COLOR][/SIZE]
pheyhoe is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2005, 06:46 PM   #12
Tech Master
 
BlackKat's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Northside San Jose, CA
Posts: 1,335
Default

I know that the LRP Quantum's put out 4.8v on the BEC rather than the standard 6v

Hope that helps you solve the issue somehow

-Dan
BlackKat is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2005, 08:38 PM   #13
Tech Regular
 
Safer SX's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 454
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

I have a problem with a LRP Quantum when I hook the Ko Pro PDS 2344 the servo jitters and yes I have tried servo after servo they are all brand new but if i put my gt7 speedy in the servo works fine can anyone help
Safer SX is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2005, 10:03 PM   #14
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: New Jersey
Posts: 8,365
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Bingo its the BEC circuit. Switch out to another Speeder or put an analog servo in there. Thats why my servo in my touring car is a 93157. I have a JR8450 waiting but I know I will have problems if I try to run that.
__________________
Tekno|JConcepts|TeamTrinity|BOOMrc
Bob Barry is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2005, 10:19 PM   #15
Tech Addict
 
farls3589's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Local yok support
Posts: 572
Send a message via AIM to farls3589
Default

I decided to go with an anolog and that worked with the Q2 and it is not that much worse.
farls3589 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
engine question and radio question alucard13 Nitro On-Road 12 09-12-2008 09:21 AM
Bolink TF drag car question and BL question parnelli97 Electric On-Road 2 08-20-2007 06:32 AM
This is gonna sound stupid question but I have a battery Question. Smoke21 Electric On-Road 7 04-25-2004 09:10 PM
indi charger question/3300mhz battery question TT_Vert Electric Off-Road 4 12-27-2003 12:46 PM
Nitro engine question - newbie question. BloodClod Singapore R/C Racers 6 09-11-2002 10:33 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:41 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net