Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
help plz sorry if on wrong topic >

help plz sorry if on wrong topic

help plz sorry if on wrong topic

Old 05-22-2015, 06:24 PM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
h3wn's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: arizona
Posts: 2
Default help plz sorry if on wrong topic

hi im new to the rc world ever since around 3 years ago when i got a honda i wanted an rc that looked just like my real car i know very very few things about rc but i decided i was gonna get one i ended up getting one , it is a tamiya tt02 xb , when i recived it i was so happy used it for like 2 hrs went to sleep next day i used it for 1 hr then when i turned it on again i was getting a blinking red light car would not really drive just steer , somtimes it would drive then same thing would happen i looked in many forums but never been any videos or even straight up answeres i ended up buying another kit tt02d and it had a sensored motor when i recived it i decided i would switch the partsat the end idk if was a good idea but now that one i never drove just flashes red and green and beeps i seriousely at the end of the road and i pretty much live 2hrs away from a hobby shop and really am busy to actually go so this just a shot in the dark here anyone maybe direct me to a youtube video are maybe try help some how cus im about to just put them in the furthest part of my closet and just for get about the 350$ i spent on them i even have 2 esc and 2 recivers 3 motors and no diffrence
h3wn is offline  
Old 05-22-2015, 06:48 PM
  #2  
OVA
Tech Champion
iTrader: (82)
 
OVA's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: WASHINGTON
Posts: 9,522
Trader Rating: 82 (100%+)
Default

Originally Posted by h3wn View Post
hi im new to the rc world ever since around 3 years ago when i got a honda i wanted an rc that looked just like my real car i know very very few things about rc but i decided i was gonna get one i ended up getting one , it is a tamiya tt02 xb , when i recived it i was so happy used it for like 2 hrs went to sleep next day i used it for 1 hr then when i turned it on again i was getting a blinking red light car would not really drive just steer , somtimes it would drive then same thing would happen i looked in many forums but never been any videos or even straight up answeres i ended up buying another kit tt02d and it had a sensored motor when i recived it i decided i would switch the partsat the end idk if was a good idea but now that one i never drove just flashes red and green and beeps i seriousely at the end of the road and i pretty much live 2hrs away from a hobby shop and really am busy to actually go so this just a shot in the dark here anyone maybe direct me to a youtube video are maybe try help some how cus im about to just put them in the furthest part of my closet and just for get about the 350$ i spent on them i even have 2 esc and 2 recivers 3 motors and no diffrence
if your steering working but will not drive ,it sound like the lipo or batteries is too low ,it need to be charge
hope this will help you
http://www.tamiyausa.com/product/ite...oduct-id=45029
Attached Thumbnails help plz sorry if on wrong topic-setup1tt02-esc.jpg  

Last edited by OVA; 05-22-2015 at 07:02 PM.
OVA is offline  
Old 05-22-2015, 08:25 PM
  #3  
Suspended
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 70
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Charge it, its dead
RCPHREEK is offline  
Old 05-22-2015, 08:54 PM
  #4  
Tech Master
iTrader: (2)
 
(0000000000)'s Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,173
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

If you dumped the lipo, there may be no re-charging. If you do...please try charging it outside, with a fire extinguisher near you.
(0000000000) is offline  
Old 05-22-2015, 10:38 PM
  #5  
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,516
Default

Model sat to long. It lost memory on ESC & TX. You need to recalibrate your ESC & Tx. Follow OVA posted instruction or your models Manual to Recalibrate. Make sure the batteries are charged. Remove motor leads, Recalibration set the TX & ESC for neutral, full throttle & Braking. reconnect the motor. May have to turn off the RX. or follow manual for beep sounds or blinking LED's.Yes its true your steering will operate correctly. Do the Calibration it should work like it came out of box.
Geezatec is offline  
Old 05-25-2015, 12:43 AM
  #6  
Tech Rookie
Thread Starter
 
h3wn's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: arizona
Posts: 2
Default

thx guys im going to do just that ill let u guys know after i charge the battery
h3wn is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.