Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Tekin Rs Pro vs. Rs gens! HELP! >

Tekin Rs Pro vs. Rs gens! HELP!

Tekin Rs Pro vs. Rs gens! HELP!

Old 12-20-2014, 12:11 AM
  #1  
Tech Rookie
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 2
Default Tekin Rs Pro vs. Rs gens! HELP!

I'm new back to racing after being out sometime. Just moved to lipos and had a lot to learn when it came to my 1/12th scale. And I still do. If anyone out there can help out newbies like myself it would be appreciated. I just bought a new gen2 and replaced my rs pro. I'm thinking this might not have been the right move. But I read my Rs pro didn't like or wasn't meant to handle the 7.4 receiver pack. Please advise. I cant be the only one out there and there doesn't seem to be a lot of information out the. And suggestions or tricks or anything a newbie might be missing. Thank you so much. Compare the two esc for me if you can.
Cburms76 is offline  
Old 12-23-2014, 10:21 AM
  #2  
Team Tekin
iTrader: (6)
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,912
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Cburms76 View Post
I'm new back to racing after being out sometime. Just moved to lipos and had a lot to learn when it came to my 1/12th scale. And I still do. If anyone out there can help out newbies like myself it would be appreciated. I just bought a new gen2 and replaced my rs pro. I'm thinking this might not have been the right move. But I read my Rs pro didn't like or wasn't meant to handle the 7.4 receiver pack. Please advise. I cant be the only one out there and there doesn't seem to be a lot of information out the. And suggestions or tricks or anything a newbie might be missing. Thank you so much. Compare the two esc for me if you can.
Both can run 1s just fine. The lipo rx pack isn't the best choice simply because the voltage is too high. Even too high for most servos. Most use the 6.6v li-fe pack for this reason. The voltage is correct.
Randy_Pike is offline  
Old 12-23-2014, 02:42 PM
  #3  
Tech Lord
iTrader: (24)
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 13,198
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

2s lipo receiver packs work brilliantly if you wire it into the switch. Unfortunately I don't have the diagram saved on this computer but it's on this site somewhere.

Here's a link to one I sold with a pic:

http://www.rctech.net/forum/r-c-item...-1s-setup.html
wingracer is offline  
Old 12-23-2014, 03:49 PM
  #4  
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 35
Default

I currently run an rsx with a 5.5 motor. Using a dynamite life pack from amain for receiver pack. It has a built in switch. Finally got my settings right and it's lots of fun. I was using the rspro before this.
colin
colin storey is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.