R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-05-2005, 12:45 PM   #1
Tech Fanatic
 
Sushi Man's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Issaquah, WA
Posts: 753
Send a message via AIM to Sushi Man
Default Problems with my car

When every I put my car on the track it seems like it always cant turn the coners. With my other car and same motor in is I do fine.
It seems I crash every single time!. Do i need a better servo? or is the positioning on my servo saver wrong? ITs in the middle right now, I have seen other cars put theirs on the sides more.?

Thank you , Sushi
Sushi Man is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 12:49 PM   #2
Tech Master
 
pheyhoe's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Oct 2003
Location: England!
Posts: 1,332
Default

Sorry..... But i think you need a better translator

I think you mean something to do with the servo spinning inside the saver???

Or do you mean trim?
__________________
[SIZE=1][COLOR=navy]Paul Heyhoe[/COLOR][/SIZE]
pheyhoe is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 12:55 PM   #3
Tech Fanatic
 
Sushi Man's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Issaquah, WA
Posts: 753
Send a message via AIM to Sushi Man
Default

LOL its hard to explain. Well see I have my car(Ta04). And I had a 23 turn (from japan). Whenever I corner it works perfectly. On my other car. (evo3) I put the same motor in.And when I corner then accelarate my car cant turn and it over turns. Is the servo to weak, do I need one with more torque? No my servo saver works fine, I was just wondering if it might have been placed in the wrong hole. (tamiya Hi-torqueservo saver) I currently have it in the middle. Need Help
Sushi Man is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 01:05 PM   #4
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2002
Location: CORONA , CALIF.
Posts: 4,054
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

dont have your car .. But it sounds like your not getting enough steering throw in either direction .. try to set your end points left/right and shorten up your linkage on the steering link .. good luck ..
__________________
Mark Barden .
mb racer is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 01:07 PM   #5
Tech Champion
 
Korey Harbke's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 6,126
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

When you say it cant turn, do you mean it understeers? Understeer is whent he front end has much less traction and the rear and will make the car hard to turn. On the other hand if your car is loose or oversteers the back end steps out on you and causes you to spin out.

Now you are talking servo speed/torque... What kind of servo do you have in the car? Also make sure nothing is binding in the steering system.

-Korey
__________________
Xray - RC America - Hudy - Apex RC - LRP - Protoform - AVID - 1Up Racing - Xenon - Xpert - Sanwa - RC Mission America - SpeedZombi - Slapmaster Tools - Turtlemaster Racing - Seattle RC Racers
Korey Harbke is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 01:17 PM   #6
Tech Regular
 
RandomFellow's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Plymouth, MI
Posts: 311
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Also sounds like he has traction roll problems. Might try checking your ride height, and also adjusting your roll center. In addition, perhaps your ackerman is too aggresive for your driving.

Last edited by RandomFellow; 09-05-2005 at 01:30 PM.
RandomFellow is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 01:39 PM   #7
Tech Fanatic
 
Sushi Man's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Issaquah, WA
Posts: 753
Send a message via AIM to Sushi Man
Thumbs up

I have a basic servo that comes with combinations with tX, and RX.s its a sanwa (airtronics) Sx_101z. Im not sure if it understeers, but am sure it does not oversteer. Binding in the steering?

What would it have to do about ride height and wats roll center, ackerman?
Sushi Man is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 01:46 PM   #8
Tech Champion
 
Korey Harbke's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Redmond, WA
Posts: 6,126
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

I wouldnt worry about it, if your racing anywhere around here you wont be traction rolling lol. You might think about trying another servo???? Maybe the one you have is just goin dead. Binding in the steering is just when it doesnt move freely. It might be making the servo work harder than it has too.

-Korey
__________________
Xray - RC America - Hudy - Apex RC - LRP - Protoform - AVID - 1Up Racing - Xenon - Xpert - Sanwa - RC Mission America - SpeedZombi - Slapmaster Tools - Turtlemaster Racing - Seattle RC Racers
Korey Harbke is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 01:59 PM   #9
Tech Regular
 
thecrow2k's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 451
Default

Hello friend, i have an evo iii and I think I might know the problem, check your propeller shasft, if where the turnbuckle is over the shaft, there is a large divet in the shaft, the turnbuckle wikll have been rubbing, if this is so, move the turnbuckle to the furthest out hole moving away from the centre of the car. Hope you can solve the problem
thecrow2k is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 02:06 PM   #10
Tech Adept
 
Antonio Sabato's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Vancouver, BC
Posts: 159
Default

Is that a cat on your head?
Antonio Sabato is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 02:33 PM   #11
Tech Fanatic
 
Sushi Man's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Issaquah, WA
Posts: 753
Send a message via AIM to Sushi Man
Default

yeah thats my cat lol, no even with the the tumbuckle mounted to the middle hole on the servo saver it still wasnt touching/rubbing my shaft. I am pretty sure too that my servo is bad. I had only used it like 4 times tho???
Sushi Man is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 03:14 PM   #12
Tech Adept
 
Myker*'s Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bay Farm Island
Posts: 95
Send a message via AIM to Myker*
Default

post pictures of your car with the servo installed. Pictures would be even better if you had them of servos on full throw on each side.
__________________
Tamiya Racing Factory
Myker* is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 03:21 PM   #13
Tech Fanatic
 
Sushi Man's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Issaquah, WA
Posts: 753
Send a message via AIM to Sushi Man
Default how to post pics?

How do u post pics? sry im a fourm newb
Sushi Man is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
b4/t4 problems trdsupra88 Electric Off-Road 12 03-15-2008 10:52 PM
JR Z-1 Problems...need help! pumpkinfish Radio and Electronics 3 10-24-2007 05:31 PM
Problems.. Oasis Chat Lounge 9 01-16-2006 08:41 AM
tc3 one way problems dontfeelcold Australian Racing 7 12-31-2003 04:34 PM
Set Up Problems Griz Australian Racing 5 12-05-2003 12:44 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:09 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net