R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-19-2014, 11:47 PM   #1
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 184
Trader Rating: 9 (100%+)
Default Team Power Radon Pro Esc

Hi,

Not sure is this thread is being created to discussion about the said ESC. If yes, appreciate if you can point me there.

I am try to finding more information on how to setup the ESC setting to suit certain motor brand and how to maximise the potential of the ESC for low to meduim traction track.

I also posted this question to their facebook page but no respond so far.

Rgds
thesaint is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 09:12 AM   #2
Tech Master
 
vivo quevas's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central, Ca.
Posts: 1,164
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by thesaint View Post
Hi,

Not sure is this thread is being created to discussion about the said ESC. If yes, appreciate if you can point me there.

I am try to finding more information on how to setup the ESC setting to suit certain motor brand and how to maximise the potential of the ESC for low to meduim traction track.

I also posted this question to their facebook page but no respond so far.

Rgds
I started a thread on this ESC a few month's back but I received hardly any response. I know somethings about setting up a Radon esc. What do you want to know and I don't proclaim to be an expert but I do know somethings. What are you working with motor wise and is it blinky or boost?
__________________
Awesomatix A800 USGT, Awesomatix 800 VTA, , Tamiya Euro Truck, CRC WTF1

http://localrcracing.freeforums.org/
HobbyTown Fresno, Ca. McAllister Racing, Visa/MasterCard's
vivo quevas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 10:38 AM   #3
Tech Elite
 
JayL's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ca
Posts: 2,880
Default

Ask in the powers motor thread, most of the team checks that and will give you killer setups
__________________
MOD: A800X LRP FlowX X22 4.5T|||VTA: A700 Orca VX3 R1 25.5V16 |||F1:
Roche EVO R1 Digital-2 R1 21.5V16|||Sanwa M12S|||iCharger 406Duo
JayL is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 12:49 PM   #4
Tech Master
 
vivo quevas's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central, Ca.
Posts: 1,164
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayL View Post
Ask in the powers motor thread, most of the team checks that and will give you killer setups
Jayl this not a challenge but I looked 3 page of the team thread and I didn't see that Team Powers had a team section? There has been very little while information on the Radon ESC. It took me a lot of testing to make it have a power band and to not feel like a on off switch. Let alone get good consistent brakes. I will take all the help I can get. I have a friend one of the best in the area give up on the Radon because TP direct didn't know how to adjust this ESC. Just sayin . if you have something give it up I have tried for 3 month's. It is a backup now.
__________________
Awesomatix A800 USGT, Awesomatix 800 VTA, , Tamiya Euro Truck, CRC WTF1

http://localrcracing.freeforums.org/
HobbyTown Fresno, Ca. McAllister Racing, Visa/MasterCard's
vivo quevas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 03:36 PM   #5
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fremont
Posts: 14
Default

Thesaint what motor are you running and please check which firmware you are using. Also what exactly would u like the esc to do better?

Vivo I can help you setup the radon. Here is my setup for 17.5.

Radon pro(V1.1 program)+ actinium 17.5, 13.5, & 21.5
TH1: Punch Rate A: 30
TH2: Punch Rate B: 30
TH3: TH SW Point: 1%
TH4: Slope: Custom(max out the curve)
T1: Timing Boost:0
T2: BT Start RPM: 7000
T3: BT End RPM: 16000
T4: Boost Slope: Linear
T5: Power Saving Mode: No
T6: Turbo Boost: 0
T7: TB Activation: TH
T8: Turbo Delay: 0.05s
T9: TB Start RPM: ---
T10: TB on slope: instant
T11: TB off slope: instant
T12: Turbo K LVL: 0
T13: Turbo T LVL: 0
B1: Initial brake : Drag brake
B2: Drag brake : 15%
B3: Brake force : 87.5%
B4: Brake rate A : 20
B5: Brake rate B : 20
B6: Switching point : 50%
B7: Brake curve : Linear


Here is my current modified setup as well.

Radon pro(V1.3 program)+ actinium 4.5(-3timing) or 5.5(-2timing)
TH1: Punch Rate A: 2
TH2: Punch Rate B: 3
TH3: TH SW Poiint: 80%
TH4: Slope: Linear
T1: Timing Boost: 1
T2: BT Start RPM: 18000
T3: BT End RPM: 40000
T4: Boost Slope: Linear
T5: Power Saving Mode: No
T6: Turbo Boost: 9
T7: TB Activation: TH
T8: Turbo Delay: 0.05s
T9: TB Start RPM: ---
T10: TB on slope: 6deg/0.1s
T11: TB off slope: instant
T12: Turbo K LVL: 0
T13: Turbo T LVL: 0
B1: Initial brake : Drag brake
B2: Drag brake : 19%
B3: Brake force : 87.5%
B4: Brake rate A : 20
B5: Brake rate B : 20
B6: Switching point : 50%
B7: Brake curve : Linear

-James Davenport

Last edited by James321; 08-20-2014 at 03:51 PM.
James321 is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 03:56 PM   #6
Tech Elite
 
JayL's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2006
Location: Ca
Posts: 2,880
Default

Listen to James, despite his low post count he KNOWS the Powers stuff
__________________
MOD: A800X LRP FlowX X22 4.5T|||VTA: A700 Orca VX3 R1 25.5V16 |||F1:
Roche EVO R1 Digital-2 R1 21.5V16|||Sanwa M12S|||iCharger 406Duo
JayL is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 04:53 PM   #7
Tech Master
 
vivo quevas's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central, Ca.
Posts: 1,164
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

James question in blinky I have been running my punch rate a at 10 and b at 30 and a switch point at 20% to get more of a power band. What does.30/and 30/with a switch point at 1% do for that midrange power that is needed for my track.I bought this ESC when they first came out had little sucsess with consistent laps.with it the brakes seem unpredictable at times and the lack of a powerband when I first setup the sac. I run drag brake .and they were a crap shoot every lap.in the hard braking zone is a and b rate on the brakes make a difference using drag brake. I use my ESC for gt3/USGT 21.5 those 21.5 motors are different from a 17.5 they lack power and are a more of momentum racing then point and shoot like 17.5/or 13.5 so mid band power is at premium racing 21.5 motors
Thank you for the help I have tried to find someone to bounce ideas off of about the Radon but I was the only one I new that has one.
__________________
Awesomatix A800 USGT, Awesomatix 800 VTA, , Tamiya Euro Truck, CRC WTF1

http://localrcracing.freeforums.org/
HobbyTown Fresno, Ca. McAllister Racing, Visa/MasterCard's
vivo quevas is offline   Reply With Quote
Old 08-20-2014, 11:11 PM   #8
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fremont
Posts: 14
Default

The setup I posted will have the most punch possible with our esc. For us it is working well in 13.5, 17.5, and 21.5. Only thing we change is drag brake between the classes.

Vivo what firmware are you using that has trouble with brake? Also is your brake force setting on 100%? sometimes it can cause a delay in brakes. Having brake punch rate A & B at 20/20 can also cause delay. The delay is from the rotor being too weak to respond to the strong brake force. Please try 87.5% and turning down brake punch rates to 15/15 or 10/10. if you need more brake change initial brake setting higher.

- James Davenport
__________________
Team Powers, SMC racing, Boca Bearings, Norcal hobbies
James321 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 12:20 AM   #9
Tech Elite
 
Josh-n-ya's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Alameda, CA
Posts: 2,189
Trader Rating: 75 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by James321 View Post
The setup I posted will have the most punch possible with our esc. For us it is working well in 13.5, 17.5, and 21.5. Only thing we change is drag brake between the classes.

Vivo what firmware are you using that has trouble with brake? Also is your brake force setting on 100%? sometimes it can cause a delay in brakes. Having brake punch rate A & B at 20/20 can also cause delay. The delay is from the rotor being too weak to respond to the strong brake force. Please try 87.5% and turning down brake punch rates to 15/15 or 10/10. if you need more brake change initial brake setting higher.

- James Davenport
James its Josh, You have a PM
Josh-n-ya is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 01:48 AM   #10
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 184
Trader Rating: 9 (100%+)
Default My esc setup

Hi All,

Thx for the respond. Here is my esc setup. Currently i am running 13.5T class with TP motor and Orca motor. The problem is I dont get the cosistency in braking point and punch out. This made my laptime not consistent. I also am figuring out what are all those setting mean and what effect if i change it lower or higher. This is quite frustrating to me. I like the feeling of esc respond is just not giving me the consistency i want compare to other brand of esc in use before.


Software version no:1.4 runing stock 13.5T
TH1: Punch Rate A: 10
TH2: Punch Rate B: 15
TH3: TH SW Point: 50%
TH4: Slope: Linear
T1: Timing Boost:36
T2: BT Start RPM: 5000
T3: BT End RPM: 16000
T4: Boost Slope: Linear
T5: Power Saving Mode: No
T6: Turbo Boost: 23
T7: TB Activation: TH
T8: Turbo Delay: 0.01s
T9: TB Start RPM: ---
T10: TB on slope: not sure how to adjust this setting
T11: TB off slope: not sure how to adjust this setting
T12: Turbo K LVL: not sure how to adjust this setting
T13: Turbo T LVL: not sure how to adjust this setting
B1: Initial brake : Drag brake
B2: Drag brake : 10%
B3: Brake force : 87.5%
B4: Brake rate A : 18
B5: Brake rate B : 18
B6: Switching point : 50%
B7: Brake curve : Linear

Thx for the help.
thesaint is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 07:30 AM   #11
Tech Master
 
vivo quevas's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central, Ca.
Posts: 1,164
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

James I can't get to my car to check what firmware that is in the ESC till Friday night, but it is the original firmware that came in the ESC. I will reprogram to the settings you have posted. This is the most and best information I have gotten on this ESC. I was planning on trying it in 17.5 so we will see.
__________________
Awesomatix A800 USGT, Awesomatix 800 VTA, , Tamiya Euro Truck, CRC WTF1

http://localrcracing.freeforums.org/
HobbyTown Fresno, Ca. McAllister Racing, Visa/MasterCard's
vivo quevas is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 08:17 AM   #12
Tech Champion
 
hanulec's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2007
Location: @ the post office
Posts: 8,558
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

These brake settings appear to work with an Awesomatix on asphalt. Brake throw in radio was 80%. I cannot explain why this works, but it does (race tested)

B1 0
B2 0
B3 100
B4 20
B5 20
B6 99%
B7 linear
__________________
FJ / ROAR #2-122945 / MaxRotation FPV Drone Racing / [email protected] Awesomatix USA / Wild Turbo Fan / Mon-Tech Racing / RocheRC USA / Side Piece /
LRP / John's BSR Tires / TeamEAM / TQ Wire / R1 / Team Scream / PCR / MIX
RacerLog wiki Awesomatix A700 / 2wd offroad 4 life
hanulec is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 10:54 AM   #13
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fremont
Posts: 14
Default

Quote:
Originally Posted by thesaint View Post
Hi All,

Thx for the respond. Here is my esc setup. Currently i am running 13.5T class with TP motor and Orca motor. The problem is I dont get the cosistency in braking point and punch out. This made my laptime not consistent. I also am figuring out what are all those setting mean and what effect if i change it lower or higher. This is quite frustrating to me. I like the feeling of esc respond is just not giving me the consistency i want compare to other brand of esc in use before.


Software version no:1.4 runing stock 13.5T
TH1: Punch Rate A: 10
TH2: Punch Rate B: 15
TH3: TH SW Point: 50%
TH4: Slope: Linear
T1: Timing Boost:36
T2: BT Start RPM: 5000
T3: BT End RPM: 16000
T4: Boost Slope: Linear
T5: Power Saving Mode: No
T6: Turbo Boost: 23
T7: TB Activation: TH
T8: Turbo Delay: 0.01s
T9: TB Start RPM: ---
T10: TB on slope: not sure how to adjust this setting
T11: TB off slope: not sure how to adjust this setting
T12: Turbo K LVL: not sure how to adjust this setting
T13: Turbo T LVL: not sure how to adjust this setting
B1: Initial brake : Drag brake
B2: Drag brake : 10%
B3: Brake force : 87.5%
B4: Brake rate A : 18
B5: Brake rate B : 18
B6: Switching point : 50%
B7: Brake curve : Linear

Thx for the help.
T10: turbo on rate controls how quickly the turbo is applied.
T11: turbo off rate. controls how quickly turbo is turned off, I always run instant off.
T12: turbo K LVL. Controls how quickly your car accelerates.
T12: turbo T LVL. controls the top speed of your car. Going higher increases top speed a lot.

Please try the brake setting I have posted below. This takes away the brake delay.

Here is a setup for Boosted 13.5.

Radon pro(V1.4 program)+ actinium 13.5t
TH1: Punch Rate A: 15
TH2: Punch Rate B: 20
TH3: TH SW Point: 50%
TH4: Slope: Linear
T1: Timing Boost: 40
T2: BT Start RPM: 7000
T3: BT End RPM: 16000
T4: Boost Slope: Linear
T5: Power Saving Mode: No
T6: Turbo Boost: 22
T7: TB Activation: TH
T8: Turbo Delay: 0.05s
T9: TB Start RPM: ---
T10: TB on slope: 24deg/0.1s
T11: TB off slope: instant
T12: Turbo K LVL: 10
T13: Turbo T LVL: 0
B1: Initial brake: 40%
B2: Drag Brake: 5%
B3: Brake Force: 87.5%
B4: Brake A: 10
B5: Brake B: 10

Actinium 13.5, motor timing at -1 position, 12.5mm roar rotor,
Gear ration: 6.4 (medium track)

Quote:
Originally Posted by vivo quevas View Post
James I can't get to my car to check what firmware that is in the ESC till Friday night, but it is the original firmware that came in the ESC. I will reprogram to the settings you have posted. This is the most and best information I have gotten on this ESC. I was planning on trying it in 17.5 so we will see.
The firmware that comes with the esc has changed over time. They are always shipped with our latest firmware. If the esc is old you might have 1.0 firmware and need to change to the 1.1 roar firmware. 1.1 is much better for spec racing.
__________________
Team Powers, SMC racing, Boca Bearings, Norcal hobbies
James321 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 11:48 AM   #14
Tech Master
 
vivo quevas's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Central, Ca.
Posts: 1,164
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

James can that firmware be installed using a HW USB interface cable or does it require a TP USB cable?
__________________
Awesomatix A800 USGT, Awesomatix 800 VTA, , Tamiya Euro Truck, CRC WTF1

http://localrcracing.freeforums.org/
HobbyTown Fresno, Ca. McAllister Racing, Visa/MasterCard's
vivo quevas is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2014, 11:53 AM   #15
Tech Rookie
 
Join Date: Aug 2011
Location: Fremont
Posts: 14
Default

The firmware can only be changed with the USB link that came with the ESC. I personally have never tried the HW USB link(don't have one to try) but I have heard that it will not work.
__________________
Team Powers, SMC racing, Boca Bearings, Norcal hobbies
James321 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:34 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net