R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-01-2014, 08:24 PM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Jul 2014
Posts: 13
Default Castle motor problems help!

I have a traxxas rally 1/10 with a mamba max pro sct 2400 motor and ESC. It's geared with 25T pinion 50T spur, and ran by a 4 cell lipo. According to castle, I should be going 80 mph, but realistically with drag between 70-75. Problem is I'm going 60-65, which is around what I was doing with velineon. Am I doing something wrong? Please help!
Tiago0626 is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2014, 06:38 AM   #2
Tech Addict
 
phildoggg's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: N.C.
Posts: 668
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

I would say gear up some.
phildoggg is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 03:47 PM   #3
Tech Champion
 
ThePanda's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Michigan
Posts: 7,068
Trader Rating: 65 (100%+)
Default

Remember that the velineon has about 1000 more kv, so quite a bit higher gearing should be used.
ThePanda is online now   Reply With Quote
Old 07-08-2014, 08:47 PM   #4
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

What mah are the 4C lipo's??
Geezatec is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:58 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net