R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-03-2005, 09:40 PM   #1
Tech Master
 
Join Date: Feb 2004
Location: E-Town Posse
Posts: 1,573
Trader Rating: 2 (100%+)
Default TRINITY'S Dyna Pulse

Trinitys new discharger. Ive been testing this product for the last couple of weeks and all i can say is that it works great. Lower the IR's and raises the average voltage of my packs.. Big plus with the unit is that it will do 4 and 6 cell battery packs.. No need to buy two seperate units.

http://www.teamtrinity.com/products2/new_products2.html
__________________
Team Associated, Reedy, Tekin, Futaba, Putnam, Protoform, BSR, SXT, Reflex Racing, McPappy Racing, TQ Wire, Swifty Designs
Jeff Cuffs is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2005, 10:47 PM   #2
Tech Master
 
Join Date: Jul 2003
Location: FL
Posts: 1,604
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Great, more voltage for Cuffs!!!
__________________
Mike Dobbs
barnacle is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2005, 10:50 PM   #3
Tech Elite
 
jamescam's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dallas, TX
Posts: 2,047
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

What is the benefit of this over a tray discharger that discharges the individual cells? Sorry I'm new
jamescam is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2005, 10:57 PM   #4
Tech Master
 
Join Date: Feb 2004
Location: E-Town Posse
Posts: 1,573
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

it pulses a 30 amp discharge to the pack too help break down any crystalization in the pack.. Once the pack is done from the dyna pulse u tray the pack down to 0 if you dead short. IR goes down and voltage comes up, Great combo
__________________
Team Associated, Reedy, Tekin, Futaba, Putnam, Protoform, BSR, SXT, Reflex Racing, McPappy Racing, TQ Wire, Swifty Designs
Jeff Cuffs is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2005, 11:28 PM   #5
Tech Elite
 
litespeed-dom's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Beaverton, Oregon
Posts: 3,990
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

The big question now is.... Is this the same as a Spintec, but capable of doing 4-cell, and discharge at 30amps instead of 35 amps? Same technology?

Dom
__________________
Team Kyosho America - Team Br00d Racing - Team R/C Plus - GQ Racing Tyres - Slapmaster Tools - FSX Racing
litespeed-dom is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2005, 11:34 PM   #6
Tech Elite
 
jamescam's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Jul 2005
Location: Dallas, TX
Posts: 2,047
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jeff Cuffs
it pulses a 30 amp discharge to the pack too help break down any crystalization in the pack.. Once the pack is done from the dyna pulse u tray the pack down to 0 if you dead short. IR goes down and voltage comes up, Great combo
So I should use this and a tray? Sorry I'm new
Also, does it matter if I use a tray that takes down the cells to 0 volts or .9 volts? I am looking at getting the Integy Zero-Thirty but the Zero part is scary

Last edited by jamescam; 08-04-2005 at 12:53 AM.
jamescam is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 02:56 AM   #7
Tech Regular
 
beer_drinker's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Adelaide, Australia
Posts: 258
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

What's the cut-off voltage of this discharger?
beer_drinker is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 03:24 AM   #8
Tech Elite
 
Jack2's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Australia
Posts: 2,377
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Looks like a nice unit. I'd say it would be very simular to the Spintec unit except it will condition 4cell packs and it is 30amp maximum discharge rather than 35amp like the spintec version.
__________________
Schumacher Mi4CX
Mugen MTX & MRX

"He who dies with the most toys wins" - Phil Harris
Jack2 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 05:48 AM   #9
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 9,158
Trader Rating: 79 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Quote:
Originally Posted by Jack2
Looks like a nice unit. I'd say it would be very simular to the Spintec unit except it will condition 4cell packs and it is 30amp maximum discharge rather than 35amp like the spintec version.
Its the exact same except for the things you noted above. They work awsome too!! Should be avaiable to the pubilc in 4-6 weeks.

EA
__________________
Contact Us
Team EAM, Our Facebook
Team EAM | Xray | RCAmerica | Hudy | APEX Raceway and Hobbies | RC Mission | Killer Concepts | AVID | Hobbywing.
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 05:58 AM   #10
Tech Elite
 
ALBERTO's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: LONG ISLAND, NEW YORK
Posts: 2,986
Trader Rating: 23 (96%+)
Send a message via AIM to ALBERTO Send a message via Yahoo to ALBERTO
Default

Looks like you can get it now??!!??!!??
http://www.shopatron.com/product/pro...58.0.0.0.0.0.0
__________________
still fishing
ALBERTO is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 06:16 AM   #11
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 547
Exclamation

If Mr. Cuffs says it is good, that is all I need to hear.

Just ordered one.
barrys is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 06:30 AM   #12
Tech Fanatic
 
Sean Powers's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 762
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

The Dyna Pulse will be available and ready to ship in about 2 weeks.
__________________
Follow me on Instagram powerpaintrc
Sean Powers is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 04:05 PM   #13
Tech Master
 
Join Date: Feb 2004
Location: E-Town Posse
Posts: 1,573
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

ttt
__________________
Team Associated, Reedy, Tekin, Futaba, Putnam, Protoform, BSR, SXT, Reflex Racing, McPappy Racing, TQ Wire, Swifty Designs
Jeff Cuffs is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 04:16 PM   #14
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2005
Location: Newport Coast, CA
Posts: 112
Default

Quote:
Originally Posted by EAMotorsports
Its the exact same except for the things you noted above. They work awsome too!! Should be avaiable to the pubilc in 4-6 weeks.

EA
"Exact same"? So did Trinity license this technology from Spintec? Inquiring lawyers want to know.
grazianos is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 04:57 PM   #15
Tech Addict
 
tc3blue's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Francisco, CA
Posts: 628
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

On Trinity's website it says something like "A big advantage is if you have a 4-cell pack: it shows you the numbers as it discharges"

My question is: at the end does it show the numbers regardless of whether it's a 4-cell or 6-cell? (it'd suck not to)

And why can it do it with 4-cell packs and not with 6-cell packs?

Also, does Spintec show the numbers while it's discharging?

Spintec still looks better in my opinion... 35A... about the same price.

just my .02
tc3blue is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trinity Dyna-Pulse like new MUDVAYNE R/C Items: For Sale/Trade 7 11-29-2006 08:39 PM
WTB TRINITY DIGI PULSE OR DYNA PULSE, MUCH MORE CTX-D zrchobbies R/C Items: Wanted to Buy 4 10-01-2006 09:12 PM
NIP Dyna Pulse f/s Formula1fan R/C Items: For Sale/Trade 2 06-07-2006 09:40 AM
Dyna Pulse BritRacer R/C Items: For Sale/Trade 2 12-27-2005 12:31 AM
Trinity Dyna Pulse: Help The Fog Electric On-Road 10 12-15-2005 03:40 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:53 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net