R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-06-2005, 07:08 PM   #1
Tech Fanatic
 
Aries326's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Syracuse, NY
Posts: 817
Trader Rating: 19 (100%+)
Default SuperBrain 959 Surgery Gone Bad

I recently added a fan to my SuperBrain 959 via this set of instructions:

http://www.theshreves.com/rc_stuff/brain_surgery.htm


I royally messed it up. Everything turns on, the fan and the display. I can even press the buttons to change settings but the Start Button does not work and neither does the red led above it. What went wrong? Besides the advice, get a real charger, can anyone throw in their 2 cents? Thanks...
Aries326 is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2005, 07:14 PM   #2
Tech Elite
 
ALBERTO's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: LONG ISLAND, NEW YORK
Posts: 2,986
Trader Rating: 23 (96%+)
Send a message via AIM to ALBERTO Send a message via Yahoo to ALBERTO
Default

open it back up, check all solder joints, make sure nothing is cold soldered, or even too much solder that 2 points are now touching...... also make sure you didnt losen any connections... Those chargers are pritty simple, meaning not complexed inside...
__________________
still fishing
ALBERTO is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2005, 04:58 PM   #3
Tech Fanatic
 
Aries326's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Syracuse, NY
Posts: 817
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

I went through the whole thing and heated up all solder joints to make sure they were fine. Same result. It won't start charging.

If the resistor that I connected the fan to was damaged in anyway from leaving the soldering iron on it for too long, would the fan still turn on? I had a hard time getting the fan wire to stick to the resistor so I ended up soldering it on the bottom where the resistor meets the board). The only thing I can think of doing is replacing the resistor where the positive wire is connected.

What are the chances that the start button just happened to break right around the same time I did the mod? Some guy selling two of these on eBay said that one of his 959s just stopped charging altogether as well. Everything else works but the start button. Do you think changing the start button will work?
Aries326 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MRC SuperBrain 989 yyhayyim Electric On-Road 1 11-13-2007 11:04 AM
Puppy needs surgery sale 1armed1 R/C Items: For Sale/Trade 17 09-22-2007 10:52 AM
superbrain 959 kh15 Electric On-Road 6 08-26-2004 07:40 PM
MRC Superbrain 969 Pro Q's j240z Electric On-Road 6 05-06-2004 05:03 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:35 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net