R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-26-2005, 03:10 AM   #1
M.J
Tech Regular
 
M.J's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 262
Trader Rating: 3 (100%+)
Default JR R1 radio problem please help..

hey

i have a JR R1 radio and recently i am having really bad range problems. When i move about 30ft away it goes crazy. I have tried all the glitch stopping techniques. i am running a cyclone c2 with cobalts and a ko propo servo i have two recievers R200 and R330 and it does it with both.

Can anyone help me?

M.J
M.J is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2005, 03:30 AM   #2
Tech Champion
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Have you tried a different motor or different crystals? Sounds like you need to try one thing at a time to figure out what is going on
__________________
Official member of The Guild of Calamitous Intent and proud supporter of Conjectural Technologies.
Serpent S411 LE kit #192
RCTech #361
Matt Howard is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2005, 03:51 AM   #3
Tech Adept
 
Szimon's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 176
Default

Quote:
Originally Posted by M.J
hey

i have a JR R1 radio and recently i am having really bad range problems. When i move about 30ft away it goes crazy. I have tried all the glitch stopping techniques. i am running a cyclone c2 with cobalts and a ko propo servo i have two recievers R200 and R330 and it does it with both.

Can anyone help me?

M.J
Hi,
I had the same problem. I sent my R1 with receivers to the graupner services and they trimed my system. Today I haven't any problem.
Szimon is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2005, 11:13 AM   #4
Tech Master
 
dakrat's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: 96th ABW
Posts: 1,581
Default

buying cheap crystals can cause this problem. i always buy brand name crystals.
dakrat is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2005, 11:57 AM   #5
Tech Adept
 
Szimon's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 176
Default

Quote:
Originally Posted by dakrat
buying cheap crystals can cause this problem. i always buy brand name crystals.
I think, it isn't his problem. I'm using brand and non brand crystals. Problem is in HF block. The oscilator's frequency is going out from the range.
Szimon is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2005, 06:28 PM   #6
TEM
Tech Regular
 
TEM's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 253
Default

Find someone you know with an R1, and test each module and radio units separately with a working setup. Send it in to get serviced!
TEM is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with my m8 radio will g Radio and Electronics 3 08-25-2008 12:41 PM
Radio system problem..... Greenbox Nitro On-Road 7 08-29-2005 03:42 AM
Radio Problem...Please Help jhigga15 Electric On-Road 2 02-25-2005 02:15 PM
Radio Problem albino dragon Nitro On-Road 5 10-09-2004 10:03 AM
Radio problem! tweetch Rookie Zone 6 11-02-2003 07:54 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:56 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net