R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-02-2013, 10:59 AM   #1
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default orion r10 pro question

ive put this in onroad as its their advice im after regarding brakes

ok guys when i hit the brakes from a high speed the brakes kind of ease in and just before the apex of a corner itll suddenly brake harder,i have it all set to 100% so cant work out why the delay,any help would be very much apreciated,im losing so much time on poor braking performance,id prefer to be able to lock the wheels and the adjust the transmitter,but im maxed on everything
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 04:58 PM   #2
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

or is there somewhere else on the forum i can ask about the orion product?
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 05:20 PM   #3
Tech Regular
 
BadPanda818's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Camp Pendelton
Posts: 345
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Try recalibrating the system or check the sensor. That's my solution whenever my r10 starts acting up like that. Hope that will fix it
__________________
Capricorn Lab TE-01 Orion R10 Pro, Orion VST2X 17.5, KO RSX One
Capricorn Lab TE-03 Orion R10.1, Fantom Ion V5, KO RSX One
Xray XB4 2017, Orion R10.1, Fantom FR-1 13.5, Protek 160T
Axial RR10 Bomber, MMP, Reline Pro4 4000Kv,Protek 150T
Futaba 4PKS R All sponsored by Visa
BadPanda818 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 05:33 PM   #4
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

Quote:
Originally Posted by BadPanda818 View Post
Try recalibrating the system or check the sensor. That's my solution whenever my r10 starts acting up like that. Hope that will fix it
thanks ill give it a go
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 07:22 AM   #5
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

ive done all suggested but still have the delay,cmon guys someone must have an answer for me?
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 09:47 AM   #6
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

Quote:
Originally Posted by XXXDad View Post
Make sure you are fully updated on your ESC....
First re calabrate your throttle neutral/foward/brake... Try neutral range Low 95 and check inital break setting . I run 62.5% brake setting then set your dragbreak to 10% or higher, if low traction 10% is good if higher traction try a higher %... you just dont want the rear end to come around. So if its spinning out use a lower drag break setting. Do you have the program box??
yes tried all that and yes i have the programmer

Quote:
Originally Posted by lore View Post
Hi, have you tried initial break set up to 40?

Tha should help.

Ciao,

Lorenzo
yes,i have tried just about everything to lose the delay but its still there,i have taken a vid of whats happening,knowing my luck thats just the way it is,once i have it uploaded ill post it here
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 09:57 AM   #7
Tech Regular
 
BadPanda818's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Camp Pendelton
Posts: 345
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Hmmm try all brakes at 0 then work your way from there. My settings is 0 for both drag and initial, and 50 something for brake. I know it's a pain but once it's fixed, you'll love that esc
__________________
Capricorn Lab TE-01 Orion R10 Pro, Orion VST2X 17.5, KO RSX One
Capricorn Lab TE-03 Orion R10.1, Fantom Ion V5, KO RSX One
Xray XB4 2017, Orion R10.1, Fantom FR-1 13.5, Protek 160T
Axial RR10 Bomber, MMP, Reline Pro4 4000Kv,Protek 150T
Futaba 4PKS R All sponsored by Visa
BadPanda818 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 10:05 AM   #8
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

Quote:
Originally Posted by BadPanda818 View Post
Hmmm try all brakes at 0 then work your way from there. My settings is 0 for both drag and initial, and 50 something for brake. I know it's a pain but once it's fixed, you'll love that esc
i do like it when im going forward its just when i try to stop,im on the brakes 5 mtrs before anyone else and when i got caught by a faster guy he just wasnt expecting me to brake where i had to,to get it slowed down enough for the turn,its like im only getting 40% then at a certain rpm i get the full works,but it always catches me out,the other guys are just having a quick stab at the brakes im on it for 1 1/2 seconds at the same corner
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 11:13 AM   #9
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

heres the vid
http://youtu.be/ljFsxIaV05Y
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 11:32 AM   #10
Tech Master
 
Jerz616's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Dallas,TX
Posts: 1,045
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by chasingthepack View Post
I am running mine in 17.5 blinky and have no issues. Sounds like your running mod. Sounds like its the higher rpm that's causing the delay. Like there is too much spinning weight at such a high speed that it delays the true breaking until it slows to a point where the motor can act accordingly, as it doesn't do it at your slower throttle input. Not sure there would be a fix for this.
__________________
Ryan Gracey

XRAY T4'14/ORCA VXX/ORCA TX 5.0
XRAY XB8'14
Jerz616 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 12:36 PM   #11
Tech Elite
 
sosidge's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Bristol, UK
Posts: 3,865
Default

It's basically the same issue you get with the v2 Hobbywings (Orion is Hobbywing V2 hardware), there is a delay in the brakes when going straight to them which is not present if you pause and then brake.

Hobbywing have (somewhat) addressed this with the newest blinky software but I don't believe that is an option for the Orion speedo.
sosidge is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 12:38 PM   #12
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Isn't there an "initial brake" setting? like a brake curve?

(edit:Initial BrakeForce
minimum brake. This parameter adjusts the minimum amount of braking power when the brakes engage. The default value is qual to the drag brake value. A high value can cause the wheels to lock immediately when the brake is used.)

Maybe set your initial brake force higher? That issue would drive me bananas... i would consider that almost unusable. I need my brakes to be consistent and predictable to make the best out of my apexes.
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 12:54 PM   #13
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
Isn't there an "initial brake" setting? like a brake curve?

(edit:Initial BrakeForce
minimum brake. This parameter adjusts the minimum amount of braking power when the brakes engage. The default value is qual to the drag brake value. A high value can cause the wheels to lock immediately when the brake is used.)

Maybe set your initial brake force higher? That issue would drive me bananas... i would consider that almost unusable. I need my brakes to be consistent and predictable to make the best out of my apexes.
i have tried but it makes no difference to the delay
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 12:57 PM   #14
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by chasingthepack View Post
i have tried but it makes no difference to the delay
Are you running dynamic timing? (boost)
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2013, 12:59 PM   #15
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
Are you running dynamic timing? (boost)
yes 43 boost 22 turbo motor is at 0 deg timing,gm race 13.5t
__________________
yokomo bd7 16_lrp works team-trinity d4 17.5_futaba 4pks_futaba bls
wet/damp car xray t4-14-r10 pro-team wave 17.5 savox 1251
chasingthepack is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:01 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net