Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
New Novak Brusless System >

New Novak Brusless System

New Novak Brusless System

Old 06-05-2006, 02:23 PM
  #1111  
Tech Addict
iTrader: (49)
 
Join Date: May 2005
Location: CA
Posts: 740
Trader Rating: 49 (100%+)
Default

So what all of you saying is that glitching is normal with regular receivers?
Yellowtaro is offline  
Old 06-05-2006, 02:55 PM
  #1112  
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 607
Default

Uh, glitching is never the norm.

Dave
dave is offline  
Old 06-05-2006, 03:27 PM
  #1113  
Tech Champion
iTrader: (4)
 
AdrianM's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Tampa, FL
Posts: 5,915
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

There are a bunch of guys running various Novak BL systems around here and none are having any glitching with 27, 75 band or Spectrum.
AdrianM is offline  
Old 06-05-2006, 03:34 PM
  #1114  
Tech Elite
iTrader: (18)
 
axle182's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Calgary, Alberta
Posts: 3,785
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

I had a glitching problem with my 10 pan running the 5.5r. I was using a 27mhz AM system, and a Hitec 5925MG. I added a cap to the receiver and it solved the problem. Seemed a low power problem in the receiver. It would only glitching when i slammed the throttle out of the corner. Its a quick fix, but the car now has a 27mhz FM XXL receiver, so we'll see if it still needs the cap.

Also got a 4.5r in the mail, to go into a Thunder Tiger FM-1e bike.... should be enough power lol
axle182 is offline  
Old 06-05-2006, 03:46 PM
  #1115  
Tech Master
iTrader: (16)
 
mini-dub's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: seattle
Posts: 1,638
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Of all the people running the BL system and standard electronics I've seen no one has had glitching problems. I had issues with my Airtronics 3ch reciever, but then I couldn't get any speedo to reset, swapped to a good old Novak receiver and it works great. So my Airtronics receiver is dead and needs to be sent in... .
mini-dub is offline  
Old 06-05-2006, 06:48 PM
  #1116  
Tech Master
 
jaejw1's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: dana point
Posts: 1,782
Default

i have a problem with mine,, 5.5-gtb with airtronic 3ch rcvr in a 2wd 10th scale truck,, the esc is on the opposite side of the rcvr,, when outside when i drive the car about 100feet or so,, it starts glitching,, but at the track,, since im not driving that far away everything is fine,, i have never had a problem at the track,, just only when outside at distance,,, this is my third complete system.. the others had problems and they all had glitching issues.. what should i do
jaejw1 is offline  
Old 06-05-2006, 07:13 PM
  #1117  
Tech Master
iTrader: (16)
 
mini-dub's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: seattle
Posts: 1,638
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Most likely the range problems are in the radio system because if the speedo is causing glitching it should be doing it whether your 10 feet away or 200 feet away. First off, make sure your transmitter battery is fully charge and the antenna fully extended (some people overlook these things... ) . The antenn on your rx should be fully extended in the tube, not wrapped up or zip tied to its self inside the car so it doesn't extend as far out the tube. So pull the antenna all the way out the tube and then just leave the extra wire hanging out of the tube loose, thats right, dont zip tie or shrink wrap or wrap the wire back around the tube because that can shorten your range. It's best just to leave the antenna straight and not wrapped back over it's self ever. Try these simple things and see if it helps your problem. It can also help range holding your radio up high like chest hight and not at your waste if thats where you hold it.
mini-dub is offline  
Old 06-06-2006, 06:21 AM
  #1118  
Tech Fanatic
 
Michael.H's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Perth, Australia
Posts: 990
Default

I have just got myself a gtb and 4.5, had no problem with it.

Also is very fast
Michael.H is offline  
Old 06-06-2006, 03:59 PM
  #1119  
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2004
Location: Midwest
Posts: 122
Default

does the GTB have any type of voltage cutoff for lipos? I know on lipos you are not to run them below 6 volts.
Davenport is offline  
Old 06-06-2006, 04:03 PM
  #1120  
Super Moderator
iTrader: (213)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 31,086
Trader Rating: 213 (100%+)
Default

Originally Posted by Davenport
does the GTB have any type of voltage cutoff for lipos? I know on lipos you are not to run them below 6 volts.
no the LRP does
Marcos.J is offline  
Old 06-06-2006, 06:06 PM
  #1121  
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2006
Location: Canton, MI
Posts: 500
Default

I'm pretty sure the next version of Novak's premier brushless controller will have a programmable voltage cut off for LiPo's, but nothing as of now. When your car noticeably slows on the track, just pull it off and you'll be ok.

Tony
RcCzarOfOld is offline  
Old 06-06-2006, 11:14 PM
  #1122  
Tech Fanatic
iTrader: (3)
 
Drewdc90's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sunshine Coast Australia
Posts: 828
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by RcCzarOfOld
When your car noticeably slows on the track, just pull it off.Tony
Most people should be doing that with NiMH's anyway.
Drewdc90 is offline  
Old 06-12-2006, 04:20 PM
  #1123  
Tech Champion
iTrader: (42)
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,742
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Is anyone using the GTB with their stock 27T and/or 19T motors?

Just wondering how they felt it performed or if it felt any different they the regular ESC's.

Mine works flawlessly using the 4.5 but I was looking for feedback in running it in the "brushed" mode.
Nexus is offline  
Old 06-12-2006, 04:51 PM
  #1124  
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2006
Location: Canton, MI
Posts: 500
Default

On paper, it's the best brushed speed control on the market. There are a couple guys that run them around here and love them just as much as the GTX and way more than the QC's.

Charlie, you've got mail. I had a major meltdown yesterday. All that's left is the heatsink and a couple wires. Don't know what the heck happened though. Thing worked flawlessly for months then... POOF. 2 foot wide pillar of pink smoke billowing from the car until we could get the batteries unsoldered. Even blew up one of my decent Pro-Match packs. No clue...

Tony
RcCzarOfOld is offline  
Old 06-12-2006, 05:34 PM
  #1125  
Tech Master
iTrader: (16)
 
mini-dub's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: seattle
Posts: 1,638
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Originally Posted by Nexus
Is anyone using the GTB with their stock 27T and/or 19T motors?

Just wondering how they felt it performed or if it felt any different they the regular ESC's.

Mine works flawlessly using the 4.5 but I was looking for feedback in running it in the "brushed" mode.
I've been running mine with stock and 19t motors and it works great, better than my GTX I feel actually. The stock brushed profile on the GTB is a little bit smooth most people will think for stock and 19t motors so I turned the frequency down all the way and that helped with the bottom end some. The nice thing about the GTB is that you can completly customize each profile on the esc .
mini-dub is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.