R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-31-2006, 02:43 PM   #1081
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 27,207
Trader Rating: 182 (100%+)
Default

with this fan set up i ran a 8.49 on my Cyclone (4.5) and it came of the track at 161 degrees.(it was really fast!!) I may use that for the Regionals
The only draw back was it made the car about 20grams heavier
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2006, 03:15 PM   #1082
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,665
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

MarcosJ.

Are you running that indoors or out? Just wondering what the air temp was when you ran that low.

--

I think the main reason mine shutdown at 4:30 of the race was because the air temp was 90 that day. I'm sure the actuall track temp was around 120 or so.

--
__________________
Serpent Racing * Speed Passion * Fantom Racing * Windy City Raceway
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2006, 03:23 PM   #1083
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 27,207
Trader Rating: 182 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Nexus
MarcosJ.

Are you running that indoors or out? Just wondering what the air temp was when you ran that low.

--

I think the main reason mine shutdown at 4:30 of the race was because the air temp was 90 that day. I'm sure the actuall track temp was around 120 or so.

--
I run outdoor the track temp here is around 140 or so
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2006, 04:40 PM   #1084
Tech Fanatic
 
Nexus Racing's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: May 2005
Posts: 848
Default

Quote:
Originally Posted by Nexus
Nexus Racing...Thanks for all the help.

I look forward to running the fans this weekend.
No problem, Anthony.
__________________
NEXUSRACING.com
Nexus Racing is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2006, 08:14 PM   #1085
Tech Addict
 
TL_XXX-S_racer's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Florida
Posts: 577
Send a message via AIM to TL_XXX-S_racer
Default

Heres how I set my 4.5 system up in my RDX.

Chris
Attached Thumbnails
New Novak Brusless System-rdx-4.5-brushless.jpg  
__________________
ProMatchRacing
"Nobody does it better"

Team Corally

Superior Hobbies
"Supplying all your r/c racing needs"
TL_XXX-S_racer is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 11:06 AM   #1086
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2005
Location: Belgium
Posts: 528
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Hi all,

I received my GTB a few days ago, built it in and it worked, Waauw, already impressed with the power of the 4.5 when going full throttle on the carstand...

And this is where lies the problem, the moment that I'm more then 5m away from the car, when i touch the throttle only slightly, servo and throttle glitch.
and the servo glitches a lot. Tried on the circuit, same problem.

So I started testing somewhat:

-tried another receiver, tried another channel
-upside down mounting, and different positions in the car
-Mounted the receiver outside the car (with car on a stand and tested with throttle)
-tried without the PowerCap -> WITH OR WITHOUT MADE NO DIFFERENCE.... opened this thing and checked wether I could find anything wrong with it, resoldered all the connections/ components
-seperate receiver pack

Nothing helped, antenna in or fully expanded was a difference of perhaps 1m.
This system worked fine on my other esc and brushed motor.

I'm runnin with a KO propo mars, KR 297FZ receiver and KO PDS 2343 servo on a RDX


Did anybody have this problem before, or know anyone who had this problem and has a solution or so??
Quante is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 11:19 AM   #1087
Tech Fanatic
 
ttso's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 900
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quante, any photo of your layout? I glitch once that's bcz my PT seat too close to KO302 RX. A photo of your elect layout is very helpful to determin what might go wrong.
ttso is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 11:53 AM   #1088
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2005
Location: Belgium
Posts: 528
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Yep, off course,

http://www.pixagogo.be/1085355108

here are some pictures of the rdx setup. Just tried an extra 4700uF cap, didnt help. Really dont know whats going on... never had any problems with interference, cant be both my receivers are bad... (one sits in my pro10 again and no probs whatsoever)

GTB broken?? but it glitches as well with a receiver pack, I dunno, hope someone has an answer.

Thx for your intrest
Quante is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 01:30 PM   #1089
Tech Regular
 
tr1kstanc3's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Virginia
Posts: 357
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Your esc power cables are facing away from the receiver, thats good. I would try moving the GTB closer to the motor. I had interference problems when my receiver was too close to the esc. Once I moved it 3-4mm further away it solved my problems. Hope this helps.
__________________
☆ Joe Tran ☆
tr1kstanc3 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 02:33 PM   #1090
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2005
Location: Belgium
Posts: 528
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Well, I thought that as well, so I actually got the receiver out of the car, installed the long esc lead to the receiver and put the receiver and the antenna as far away from the esc as I could.

Then put the whole thing on a car stand and tried like that.

Same result, the glitches stayed, so I'm pretty sure it isnt radio interference.
I think for some reason the ESC is making the glitches but I dont know how... I tried with a receiver pack and that had the same problem, seems unlikely that the esc transmits a glitch through the signal wire to the receiver.

Anybody has other thoughts of what could be the cause??
Quante is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 04:56 PM   #1091
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2003
Location: England
Posts: 257
Default

Are you running the capacitor on the esc? Does it work? Try soldering another one onto the arms of the one installed to see if it's OK.
TraceRacing is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 05:47 PM   #1092
Tech Fanatic
 
Drewdc90's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sunshine Coast Australia
Posts: 828
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

I had alot of glitching when I first got my GTB and the only fix was to get a spektrum. Check all of your solder joints and your car and transmitter batteries.
Drew.
__________________
-Xray--Nosram--Orion--Trak Power--Duratrax--Spektrum--Futaba-

Sunshine Coast QLD AUSTRALIA

"If you stand still long enough you'll go backwards"

Last edited by Drewdc90; 06-03-2006 at 03:24 PM.
Drewdc90 is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 06:13 PM   #1093
Tech Elite
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,882
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

Quante
I too had all that trouble u are having when i installed my system.I changed everything ,(I was running 40 meg ko 297;s went to 301 then went to 27 meg and then 29 meg) Rearranged everything. Used two then three layers of double sided tape under receiver. Slotted the arial tube so as the receiver wire didnt touch the chassis Spoke to Charlie at Novak and even sent pics( couldnt come up with a reason) so i went spectrum and NOT a problem.
I would be interested if u solve the problem
__________________
Do you won't free Post on your items, PLEASE contact AUSTRALIA POST to confirm your eligibility and enter your code number here. Otherwise standard rates apply. Why don't people haggle or complain with o/s postage but always want local postage for free or moan like their left hand was cut-off, Come on guys Aus post do have set costs , it isn't the seller trying to rip you off.Items must be sold. All reasonable offers considered
addicted is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 08:29 PM   #1094
Tech Addict
 
AngryAsian's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 550
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

I can echo the problems with the GTB and glitching.
Luckily mine went away when i moved my reciever away from the ESC unit.
It improved when i resoldered my Rx with a new aerial to the correct length.

Finally i got a good deal on a spectrum unit and now it's rock solid. I know this doesn't directly solve your problem, but the spectrum is that confidence inspiring that I can't help but recommend it!

I'd also suggest moving the GTB rearward as far as possible and trying it again. Cleaning up the wires does help a little as well.

Good luck sorting it out...
AngryAsian is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2006, 09:47 PM   #1095
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,665
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Sometimes glitching is just some random thing you can't see. I've never had any problems with my 4.5 System installed in a Xray T2.

Thanks Nexus Racing for the tip on mounting a fan to a AE heatsink I drilled and tapped the heatsink then just used some loctite to make sure the screw doesn't back out.


__________________
Serpent Racing * Speed Passion * Fantom Racing * Windy City Raceway
Nexus is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak GTB 4-cell Brusless Speed Controller Greg Amendola R/C Items: For Sale/Trade 0 04-16-2008 12:59 PM
WTB: ASSOCIATED B44 W/ BRUSLESS SYSTEM levi m R/C Items: Wanted to Buy 1 02-15-2008 05:27 PM
brusless esc , maybe system jslider R/C Items: Wanted to Buy 1 11-18-2007 05:30 PM
Novak XBR Brusless/Brushed ESC Delyt R/C Items: For Sale/Trade 4 11-15-2007 09:44 AM
Novak 4.5 Brusless System Speedo/4.5 Motor w/Sintered installed mike ivy R/C Items: For Sale/Trade 5 10-25-2006 06:57 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:27 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net