Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
New Novak Brusless System >

New Novak Brusless System

New Novak Brusless System

Old 04-25-2006, 02:39 PM
  #931  
Tech Apprentice
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2005
Location: Den Haag, the Netherlands
Posts: 72
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

The price difference between Sphere/ GTB is that one is made in America and the other in Europe. Here in Holland, the LRP's are way cheaper than the GTB. In America it's vice versa.

For what I've read, no big differences between the two. Both are great ESC's. Make sure you go for the update version of the Sphere is my advice by the way!

Gr,
Mike
Somerwil is offline  
Old 04-25-2006, 02:43 PM
  #932  
Tech Elite
iTrader: (29)
 
mtveten's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Posts: 2,784
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

I have booth the sphere and the GTB and the GTB is much better for sedan applications than the original sphere. The 1st gen sphere just doesn't handle powerfull enough motors on-road cars.
mtveten is offline  
Old 04-25-2006, 09:56 PM
  #933  
Tech Lord
iTrader: (32)
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,279
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

I switched back to brushed tonight after being a little too competitive (in stock) with the 4300. It's the least fun I've had racing in a long, long time. Even though brushless is touted mostly for its easy of maintenance, that's really just one factor. The motors are so much smoother, and the throttle is much more linear, and the torque in lower speed motors is amazing. It's really, truly, a joy to drive a car with brushless. I'm yanking that tired piece of crap CO27 back out of my car, and they can just dock me a lap or something.
syndr0me is offline  
Old 04-26-2006, 12:37 AM
  #934  
Tech Regular
 
viet_mafia's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 382
Default

Would anyone know the absolute CHEAPEST place to find a Novak GTB 4.5R system shipped?
viet_mafia is offline  
Old 04-26-2006, 01:43 PM
  #935  
Tech Fanatic
iTrader: (54)
 
Join Date: May 2005
Location: CA
Posts: 782
Trader Rating: 54 (100%+)
Default

I order mine from Tower Hobbies for $240 with $20 off couple and $8 for shipping. The total is $228. But I order it a month ago so check for the discount coupon.
Yellowtaro is offline  
Old 04-26-2006, 05:23 PM
  #936  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
AngryAsian's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Melbourne, Australia
Posts: 550
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

How do you get discount coupons??

Is this a regular thing at Tower?
AngryAsian is offline  
Old 04-26-2006, 05:35 PM
  #937  
R/C Tech Elite Member
iTrader: (239)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 33,124
Trader Rating: 239 (100%+)
Default

Originally Posted by AngryAsian
How do you get discount coupons??

Is this a regular thing at Tower?
yes it is is on the home page of Tower Hobbies
Marcos.J is offline  
Old 04-26-2006, 06:47 PM
  #938  
Tech Regular
 
viet_mafia's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 382
Default

yeah the cheapest i found was tower at $240US shipped to Australia but they don't accept Paypal for international purchases
viet_mafia is offline  
Old 04-27-2006, 01:56 PM
  #939  
Tech Regular
 
Dan415ms's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Stonehaven, Scotland
Posts: 386
Advice please??

Hi guys,

Just installed my GTB + 4.5r motor.

Powered it up and did the one-touch setup.

I have a bit of confusion over the LED's and can't see what I'm getting in the manual.....

Neutral

When in neutral, the blue, amber & red LED's are solid on.

Throttle

When I apply throttle the motor spins, the red LED goes off and the blue & amber stay on. Full throttle shows solid green instead of red but the blue + amber still stays on?

Brake

As soon as I apply brake (from neutral) the red & blue disappear (amber stays on) and on full brake I get blue and amber solid and the green LED flashes.

Any ideas? I haven't tried it on the track yet, only on my car stand. It seems to be operating ok?? I checked the brushless profile which is 1.

Any suggestions welcomed!

Dan
Dan415ms is offline  
Old 04-27-2006, 02:23 PM
  #940  
Tech Addict
 
TL_XXX-S_racer's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Florida
Posts: 577
Default

Ya Im having a little trouble getting my programming setup. I cant figure out how to change the different options, and also it doesnt allow me to select the profile I want. It stays on the default profile.

Thanks,
Chris
TL_XXX-S_racer is offline  
Old 04-27-2006, 02:35 PM
  #941  
Tech Regular
 
Dan415ms's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Stonehaven, Scotland
Posts: 386
Default

Just ran it up and down my road - it goes some speed! Will try it on track tomorrow.....would like to know what the LED's mean though as can't see it in manual.
Dan415ms is offline  
Old 04-27-2006, 02:38 PM
  #942  
Tech Addict
 
TL_XXX-S_racer's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Florida
Posts: 577
Default

It shows whats what in the flow chart. Here they are anyways...

@Neutral: Red or Red & Green

Min. Brake: Blue

Drag Brake: Blue $ Amber

Dead Band: Blue & Green

Min. Drive: Amber

Drive Frequency (if Brush mode is active): Green

Active Profile: All LED's (# of flashes for each profile)
TL_XXX-S_racer is offline  
Old 04-27-2006, 02:41 PM
  #943  
Tech Regular
 
Dan415ms's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Stonehaven, Scotland
Posts: 386
Default

Originally Posted by TL_XXX-S_racer
It shows whats what in the flow chart. Here they are anyways...

@Neutral: Red or Red & Green

Min. Brake: Blue

Drag Brake: Blue $ Amber

Dead Band: Blue & Green

Min. Drive: Amber

Drive Frequency (if Brush mode is active): Green

Active Profile: All LED's (# of flashes for each profile)
So when I'm in neutral does that mean I have drag brake on, from the flowchart it sounds like it should only show red or red & green??

When I apply throttle I still have drag brake on all the way to full?

Then when I brake I have min. drive and then drag brake at full brakes???

Confusing.............

D
Dan415ms is offline  
Old 04-27-2006, 02:46 PM
  #944  
Tech Addict
 
TL_XXX-S_racer's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Florida
Posts: 577
Default

This just shows when you're programming your. Like when you hold the setup button, you hold down, and the flow chart shows how the programming goes. You start by programming your radio with the throttle, brake, and nautral. Keep holding down, and follow instructions.
Yes, it is confusing and Im having a hard time following it myself. I also ran mine earlier this week. Its fast!! Car fishtails alittle when I apply throttle. lol

Chris
TL_XXX-S_racer is offline  
Old 04-27-2006, 02:50 PM
  #945  
Tech Regular
 
Dan415ms's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Stonehaven, Scotland
Posts: 386
Default

However it's programmed it shouldn't have the LED's on in the way they are on with mine though??

I hear you with the fishtailing I experienced that too!!
Dan415ms is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Your Privacy Choices -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.