R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-04-2005, 03:34 PM   #466
Tech Master
 
Charlie's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: I'm All Over The Place
Posts: 1,160
Default

Hello,

Check that you get a Red LED when you're at neutral (along with the other LEDs depending on your setting). If the Red LED is not on, the ESC is not seeing it's neutral and will make it not go on initial throttle input.

When you drive it, is the front part of the trigger movement dead??

Usually, when a cap dies, the Cap Pops, or it vents, Usually the ESC is wounded within the first run of the cap being bad.

If the ESC is getting hot just sitting there not running, there are two possible problems, one is a short in your wiring to the chassis or battery, or to each other, the second is that system has not been set to the radio yet. A very common mistake.

Email me directly for details on this if you'd like, that's what I'm here for.

[email protected] or [email protected]

Thanks
Charlie

Dan- Glad it's got one under it's belt so far.

WC- Thanks, Now all I have to do is convert you somehow, then I can retire....
__________________
Novak Electronics Tech Support
Charlie is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 04:08 PM   #467
Tech Regular
 
jw92656's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aliso Viejo, CA
Posts: 342
Thumbs up

Hi Charlie,

I love my new Velocity system I got in my BK2. Is there anyway to upgrade two SS5800 systems that I own to the Velocity system ? I saw a New Model Replacement section on Novak's website and thought I would ask. Thank you kindly.
jw92656 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 04:36 PM   #468
Tech Master
 
Charlie's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: I'm All Over The Place
Posts: 1,160
Default

In the future things like that should really be emailed, eventually new products make it to the New Item Upgrade list, but it's usually several months after it's realeased. Other then that, there are no real "upgrades" through us.

Thanks
__________________
Novak Electronics Tech Support
Charlie is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 04:58 PM   #469
Tech Regular
 
jw92656's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Aliso Viejo, CA
Posts: 342
Default

Sounds great, I'll be on the look out. I actually sent out an Email first on Monday at 3:01pm, but my company blocks stuff like this sometimes. So I wasn't sure if you had got it ? Thanks.
jw92656 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 08:40 AM   #470
Tech Master
 
Team Duratrax's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: NSW, Albury/Wodonga
Posts: 1,674
Send a message via MSN to Team Duratrax
Default

Quote:
Originally Posted by danjoy25
Checkout the previous post of someone using a modified 3 way deans plug which is very neat.
Do you have any idea on where that post is? I need to make one.
Team Duratrax is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 12:22 PM   #471
Tech Master
 
jaejw1's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: dana point
Posts: 1,782
Send a message via AIM to jaejw1
Default

Quote:
Originally Posted by Charlie
Hello,

Check that you get a Red LED when you're at neutral (along with the other LEDs depending on your setting). If the Red LED is not on, the ESC is not seeing it's neutral and will make it not go on initial throttle input.

When you drive it, is the front part of the trigger movement dead??

Usually, when a cap dies, the Cap Pops, or it vents, Usually the ESC is wounded within the first run of the cap being bad.

If the ESC is getting hot just sitting there not running, there are two possible problems, one is a short in your wiring to the chassis or battery, or to each other, the second is that system has not been set to the radio yet. A very common mistake.

Email me directly for details on this if you'd like, that's what I'm here for.

[email protected] or [email protected]

Thanks
Charlie

Dan- Glad it's got one under it's belt so far.

WC- Thanks, Now all I have to do is convert you somehow, then I can retire....
i didnt calibrate it to the transmitter prior to the incident nd now when i try to calibrate it it wont recognize full throttle or full break,,,
and alsowhile running it, the green light for throttle only comes on when it is at way open throttle...
__________________
vendetta videos.. http://www.rcuniverse.com/forum/m_5684344/tm.htm

motor review
http://www.rcuniverse.com/forum/m_5643067/tm.htm
http://www.rctech.net/forum/micro-mini-scales/156814-vendetta-bl-motor-reviews-pros-cons.html

tire review
http://www.rcuniverse.com/forum/m_6000527/tm.htm
jaejw1 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2005, 05:00 PM   #472
Tech Master
 
mini-dub's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: seattle
Posts: 1,632
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Charlie
Email me directly for details on this if you'd like, that's what I'm here for.

[email protected] or [email protected]

Thanks
Charlie
jaejw1 - I think it's best to email these questions to Charlie or Novak directly. The green light is supposed to only come on at full throttle though. That's how you can check to make sure it's reaching full throttle.
__________________
Weylin Rose - www.shiftedcinema.com

Riding Bikes | Skiing | Helis | Rotor Rage | Cyclone Blades | RC Trim | Dead Kat Raceway
mini-dub is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 03:09 AM   #473
Tech Regular
 
Join Date: May 2004
Location: Australia
Posts: 444
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

if possible would someone mind measuring the actual size of the GTB esc (depth, width, height), the only dimensions shown on the novak site are the footprint, which I assume is not the total size of the case incl tabs/switch/etc...
domo is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 03:22 AM   #474
Tech Champion
 
danjoy25's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 5,149
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

40x40x32
Attached Thumbnails
New Novak Brusless System-img_0820.jpg  
__________________
Awesomatix A800 & A800X/ Mugen MTX-5 / 3 Racing F113 / Kyosho RB5 / Kyosho Mini-Z
danjoy25 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 03:28 AM   #475
Tech Regular
 
Join Date: May 2004
Location: Australia
Posts: 444
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

thanks! now to see if it will fit on the cyclone...
domo is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 08:51 AM   #476
Tech Champion
 
Davidka's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 9,930
Trader Rating: 77 (100%+)
Default

Ok this might be reaching but here goes. Does anybody know if you can run the 5800's rotor and front portion of the can? I'm wondering if this would be a good idea to soften the power delivery of the 6.5. Also, is the rotor and front (from the Velociti) an available option for the 5800? I had a 5800 and now I have a 6.5 but the 6.5 is a little much for 70x40 offroad tracks.
__________________
"I have no idea what you're talking about, so here's a bunny with a pancake on it's head."

In mind and body, we're all heading towards old age. It is slower to go by bike.
Davidka is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 10:41 AM   #477
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2004
Location: Midwest
Posts: 122
Default

Sense the winding is in the can not the rotor I donít think it would make a difference even if the parts are interchangeable between the to motors. Do you have a radio that you can change the throttle endpoint down?
Davenport is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 04:40 PM   #478
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 28
Default

What's the difference between the 5.5 and 6.5?
everythingsale is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2005, 04:54 PM   #479
Tech Champion
 
danjoy25's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 5,149
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

The difference is the 5.5R has less windings than the 6.5R. Its like comparing a 6 to a 7 turn brushed motor, everything is the same except the winding. I open my 5.5 once and can see the the windings a stuck in the can. I doubt if the rotor will be different with a 6.5.
__________________
Awesomatix A800 & A800X/ Mugen MTX-5 / 3 Racing F113 / Kyosho RB5 / Kyosho Mini-Z
danjoy25 is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2005, 02:15 AM   #480
Suspended
 
GordonFreeman's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reality
Posts: 1,719
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Dave, just turn your end point down I'll try the rotor/end bell swap for ya anyways.

This is what I'm talkin' 'bout. Within a 2 minutes I can change from nice sweet brushless to old tech nasty brushed!
Attached Thumbnails
New Novak Brusless System-gtb_xray.jpg  
__________________
We are the borg, you will conform, you will be assimilated. You will not stalk me to another web site.
GordonFreeman is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak GTB 4-cell Brusless Speed Controller Greg Amendola R/C Items: For Sale/Trade 0 04-16-2008 12:59 PM
WTB: ASSOCIATED B44 W/ BRUSLESS SYSTEM levi m R/C Items: Wanted to Buy 1 02-15-2008 05:27 PM
brusless esc , maybe system jslider R/C Items: Wanted to Buy 1 11-18-2007 05:30 PM
Novak XBR Brusless/Brushed ESC Delyt R/C Items: For Sale/Trade 4 11-15-2007 09:44 AM
Novak 4.5 Brusless System Speedo/4.5 Motor w/Sintered installed mike ivy R/C Items: For Sale/Trade 5 10-25-2006 06:57 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:39 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net