R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-03-2008, 04:37 PM   #2656
Tech Adept
 
zenithrr's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: sunny california, walnut
Posts: 150
Default

yea, don't forget about the heat. someday we all learn to put the finger with ease on the throttle. sensors tells me the temperature and speed according to it,
__________________
TA05MS, F201, F103GT, RS4 Mini, TopForce (original), Mini Inferno, **Tamiya BMT 931 K4** "I am a new soul, welcome to the new world, so proud to joint the TEAM MORON. lalalala" We love Onions products, so touching. COL - cry out loud
zenithrr is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2008, 06:58 PM   #2657
KoE
Tech Master
 
KoE's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Blue Marble
Posts: 1,228
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to KoE
Default need help

if anyone here running GTB SS-M8-spektrum-hacker combo? i really need your help to set up the GTB to M8/Spektrum...as the esc blips the motor for about 1 sec @ switch on
__________________
Yo!
KoE is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2008, 07:11 PM   #2658
Tech Fanatic
 
ray3619's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: glendale az
Posts: 999
Default

i run gtb w/spectrum no problem , my son runs novak cyclones w/spectrum and one of his does the 1 second th blip at turn on , weve never been able to cure , waiting to here what others say , ray
ray3619 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2008, 01:56 AM   #2659
KoE
Tech Master
 
KoE's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Blue Marble
Posts: 1,228
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to KoE
Default

Quote:
Originally Posted by ray3619 View Post
i run gtb w/spectrum no problem , my son runs novak cyclones w/spectrum and one of his does the 1 second th blip at turn on , weve never been able to cure , waiting to here what others say , ray
ray...i've re-bound the rx/tx ....problem gone!

btw, does anyone know what is this: (found in GTB setting up manual)

F.
Set ELECTRONIC TRIGGER THROW ADJUSTMENT to 70% throttle and

30% brake
throw (or 7:3) for Forward & Brake only Profiles

and how to accomplish that in Airtronics/Sanwa M8 ?
__________________
Yo!

Last edited by KoE; 11-30-2008 at 02:03 AM. Reason: additional stuffs
KoE is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2008, 07:31 PM   #2660
Tech Champion
 
Davidka's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 9,930
Trader Rating: 77 (100%+)
Default

Nothing needs to be done. The M8 is set to that throw already. Some older radios had an option to run a 50/50 trigger/brake throw but most race oriented radios are set up 70/30 from the factory.
Davidka is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2008, 02:16 AM   #2661
KoE
Tech Master
 
KoE's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Blue Marble
Posts: 1,228
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to KoE
Default

thanks for the info
__________________
Yo!
KoE is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 10:31 AM   #2662
Tech Adept
 
Racingbod85's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Bromley, Kent, UK
Posts: 186
Unhappy

Help!!

I've just re-installed my GTB (std) and a 10.5R into my 12th. motor ran fine before it went in. soldered it back up and it won't go. no warnings on speedo, all lights do as they should. it has brakes and drag brake but when you apply power it feels like the brakes are on.

i've checked all the wiring and re-setup the speedo but nothing is working.

It seems to me it's motor related but i haven't got another to try.

i also shortened the Cap wires when it went in.

CAn anyone help?
__________________
RC12L4
Novak 4.5R / 10.5R
Sanwa/Futaba/Much More
Carpetwars/Sidcup RCC/Maritime Racing/7oaksmcc
Racingbod85 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 10:40 AM   #2663
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

Double check to make sure that you soldered the cap back onto the board correctly.

TRIPLE check to see that you didn't accidentally solder the motor leads on inccorectly OR that the tabs are shorted somehow... even a tiny little whisp of solder between tabs can cause a problem.

Blue to A
Yellow to B
Orange to C

Quote:
Originally Posted by Racingbod85 View Post
Help!!

I've just re-installed my GTB (std) and a 10.5R into my 12th. motor ran fine before it went in. soldered it back up and it won't go. no warnings on speedo, all lights do as they should. it has brakes and drag brake but when you apply power it feels like the brakes are on.

i've checked all the wiring and re-setup the speedo but nothing is working.

It seems to me it's motor related but i haven't got another to try.

i also shortened the Cap wires when it went in.

CAn anyone help?
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 01:09 PM   #2664
Tech Champion
 
liljohn1064's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deerfield, WI
Posts: 5,581
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Is the Havok speed controller going to be packaged separately? I have been building a few cars buying motors alone. Right now I'm one ESC short. I'd like to put the GTB back in my other car if possible and run a 21.5 havoc combo in my spare TA car.
__________________
John Higgins former student of The Ian Ruggles Negative Reinforcement Driving School. The "Team Principal".
liljohn1064 is online now   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 01:37 PM   #2665
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

As of now I know of no plans to sell the Havoc ESC separately, but I'm not 100% sure one way or the other. Sorry

Quote:
Originally Posted by liljohn1064 View Post
Is the Havok speed controller going to be packaged separately? I have been building a few cars buying motors alone. Right now I'm one ESC short. I'd like to put the GTB back in my other car if possible and run a 21.5 havoc combo in my spare TA car.
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 02:12 PM   #2666
Tech Regular
 
SpidarX's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Antonio
Posts: 452
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Should you be able to rotate the purple motor sleeve on a completely assembled motor? I bought a used novak 10.5 that had a heatsink motor sleeve on it. I took that sleeve off and replaced it with the original purple sleeve, but after re-assembly, I can still rotate the purple sleeve. Is this normal? Thanks
SpidarX is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 02:17 PM   #2667
Tech Elite
 
SpraydbySprague's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Conducting aggressive board meetings at my local track
Posts: 3,301
Trader Rating: 64 (100%+)
Default

I've seen the sleeve on the Novak motors be able to rotate. I asked a friend who owned one about it. It appears to be normal.
__________________
How would I describe my holeshots?

Three words...

Ready... Steady... Confetti!!!! (gonna need a new one of those)
SpraydbySprague is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 02:22 PM   #2668
Tech Champion
 
liljohn1064's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deerfield, WI
Posts: 5,581
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by SpraydbySprague View Post
I've seen the sleeve on the Novak motors be able to rotate. I asked a friend who owned one about it. It appears to be normal.
All of mine spin, 4 21.5s and 1 17.5. I move them around so the wind count can easily be read.
__________________
John Higgins former student of The Ian Ruggles Negative Reinforcement Driving School. The "Team Principal".
liljohn1064 is online now   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 02:39 PM   #2669
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

The sleeve can rotate in certain circumstances and wouldn't worry about it. It should not effect the performance at all.
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 05:38 PM   #2670
Tech Master
 
burbs's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: wisconsin
Posts: 1,152
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to burbs Send a message via Yahoo to burbs
Default

I didnt have time to read the whole thread so please excuse me if this is posted already. I have heard of a few guys using the mongoose 1/8th scale brushless esc with the larger 1oth scale 21.5 and 13.5 motors. With both 4 cell and lipo.

I know this may effect a warranty, but does this esc work well with those motors? Also i have heard both lipo and 4 cell can be used with it. I am mainly wondering if performance will be the same as say using a GTB. I like that the esc is 80 bucks, plus i race oval and it would be nice to be able to use a smaller esc. The GTB fits but its tight. thanks
burbs is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak GTB 4-cell Brusless Speed Controller Greg Amendola R/C Items: For Sale/Trade 0 04-16-2008 12:59 PM
WTB: ASSOCIATED B44 W/ BRUSLESS SYSTEM levi m R/C Items: Wanted to Buy 1 02-15-2008 05:27 PM
brusless esc , maybe system jslider R/C Items: Wanted to Buy 1 11-18-2007 05:30 PM
Novak XBR Brusless/Brushed ESC Delyt R/C Items: For Sale/Trade 4 11-15-2007 09:44 AM
Novak 4.5 Brusless System Speedo/4.5 Motor w/Sintered installed mike ivy R/C Items: For Sale/Trade 5 10-25-2006 06:57 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:13 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net