R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-21-2007, 10:18 PM   #2536
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by STLNLST View Post
Where's the LOVE???????
Wayyy down deep brah LOL
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2007, 08:28 PM   #2537
Tech Champion
 
touringdriver's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2007
Location: RICKY RACERVILLE
Posts: 5,203
Trader Rating: 15 (100%+)
Default brakes????????????

any info is helpful. does all the novak 3.5 and 4.5s has weak full trigge3r brakes. i have a 3pk radio and a 3.5 and 4.5r system and the touring cars won't stop in their tracks if i want them to. the radio brakes is maxed out and i'm set at 10 on the cost drag brake. 100 foot straights come very fast, but have to use the last 1/4 to slow down enough to make a 90 degree turn on a 10 foot wide lane without smacking the pipe. got a 6900 mamba and man does it have brakes. WOW!
touringdriver is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2007, 11:28 PM   #2538
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,999
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by touringdriver View Post
any info is helpful. does all the novak 3.5 and 4.5s has weak full trigge3r brakes. i have a 3pk radio and a 3.5 and 4.5r system and the touring cars won't stop in their tracks if i want them to. the radio brakes is maxed out and i'm set at 10 on the cost drag brake. 100 foot straights come very fast, but have to use the last 1/4 to slow down enough to make a 90 degree turn on a 10 foot wide lane without smacking the pipe. got a 6900 mamba and man does it have brakes. WOW!
are you using a Novak speedo? The problems you are describing is what most of the LRP guys around my track have stated. The brakes faded in the heat for some of them. I didn't have this problem with the GTB. The speedo info would help a little.
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2007, 11:36 PM   #2539
Tech Fanatic
 
Drewdc90's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sunshine Coast Australia
Posts: 828
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by touringdriver View Post
any info is helpful. does all the novak 3.5 and 4.5s has weak full trigge3r brakes. i have a 3pk radio and a 3.5 and 4.5r system and the touring cars won't stop in their tracks if i want them to. the radio brakes is maxed out and i'm set at 10 on the cost drag brake. 100 foot straights come very fast, but have to use the last 1/4 to slow down enough to make a 90 degree turn on a 10 foot wide lane without smacking the pipe. got a 6900 mamba and man does it have brakes. WOW!
I had a similar problem until i got the heat sink sleeve.
__________________
-Xray--Nosram--Orion--Trak Power--Duratrax--Spektrum--Futaba-

Sunshine Coast QLD AUSTRALIA

"If you stand still long enough you'll go backwards"
Drewdc90 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2007, 11:50 PM   #2540
Tech Champion
 
touringdriver's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2007
Location: RICKY RACERVILLE
Posts: 5,203
Trader Rating: 15 (100%+)
Default weak brakes

yes i run the gtb speedos. i also have a 4300 system and it's got awesome braking.
touringdriver is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2007, 11:56 PM   #2541
Tech Fanatic
 
Drewdc90's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Sunshine Coast Australia
Posts: 828
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

It could be a speedo thing as well, the brakes on my GTB SS are better than the brakes on my normal GTB. Take note that the normal GTB is over 6 months old.
__________________
-Xray--Nosram--Orion--Trak Power--Duratrax--Spektrum--Futaba-

Sunshine Coast QLD AUSTRALIA

"If you stand still long enough you'll go backwards"
Drewdc90 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 12:18 AM   #2542
Tech Regular
 
RocketRacer's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Durban South Africa
Posts: 337
Default

i am in the process of getting another brushless setup and cannot decide between a Novak GTB with 4.5R motor and LRP TC Spec and 4.5T motor? which is the better system and why?

does the Novak 4.5 motor in the NOV3001 system come with a sintered rotor??
__________________
RocketRacer
XRay T2'008/Nosram ISTC/Nosram 13.5T Spec

Futaba 3PKS with FASST

>>>Knowledge is Power<<<
RocketRacer is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 12:45 AM   #2543
Tech Addict
 
mazmo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 738
Trader Rating: 4 (100%+)
Default LRP 13.5 motor compatability ????

Hi Guys,

I know some guys are running the LRP 13.5 with the GTB speedy.

Does anyone know whether the LRP wiring harness will plug straight into the GTB ... or is moodification required ??

Thanks
mazmo is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 02:04 AM   #2544
Tech Master
 
Xanavi_R34's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: TAMIYA WORLD
Posts: 1,550
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Hey guys, quick questions here...

Can I setup the GTB brushless system while the wires for the brushless motors (the three colored wires) are connected? Or should I disconnect the wires first and the brushless sensor harness? There is no stated in the manual that I should not connect the wires from esc to BL motor but the sensor harness, yes...
__________________
TAMIYA TRF416

[Tamiya] [Hot Bodies]

[Futaba] [SpeedPassion] [LRP] [YeahRacing] [3Racing] [Imax]
Xanavi_R34 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 02:15 AM   #2545
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2007
Location: Stuart,FL
Posts: 586
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

i have a 4.5 lrp w/gtb plugged right in no problem
chad423 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 02:18 AM   #2546
Tech Master
 
Xanavi_R34's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: TAMIYA WORLD
Posts: 1,550
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

What I mean switching to brushless mode...
__________________
TAMIYA TRF416

[Tamiya] [Hot Bodies]

[Futaba] [SpeedPassion] [LRP] [YeahRacing] [3Racing] [Imax]
Xanavi_R34 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 02:33 AM   #2547
Tech Regular
 
RocketRacer's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Durban South Africa
Posts: 337
Default

disconnect the wires first Xanavi. and remove the sensor cable from the ESC.
__________________
RocketRacer
XRay T2'008/Nosram ISTC/Nosram 13.5T Spec

Futaba 3PKS with FASST

>>>Knowledge is Power<<<
RocketRacer is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 04:22 AM   #2548
Tech Master
 
Xanavi_R34's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: TAMIYA WORLD
Posts: 1,550
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RocketRacer View Post
disconnect the wires first Xanavi. and remove the sensor cable from the ESC.
oh okay sir... Thanks...

One more question guys... Does all the led lights of the GTB ON all the time??? I mean all the 4 leds??? Cause mine are all on all the time while in nuetral... I set it up right though like what the manual says... but it doesn't say anything in the manual about all the leds will be on when in neutral position...
__________________
TAMIYA TRF416

[Tamiya] [Hot Bodies]

[Futaba] [SpeedPassion] [LRP] [YeahRacing] [3Racing] [Imax]
Xanavi_R34 is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 07:12 AM   #2549
Tech Addict
 
mazmo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 738
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by chad423 View Post
i have a 4.5 lrp w/gtb plugged right in no problem
Thanks chad423
mazmo is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2007, 07:39 AM   #2550
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,140
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mazmo View Post
Hi Guys,

I know some guys are running the LRP 13.5 with the GTB speedy.

Does anyone know whether the LRP wiring harness will plug straight into the GTB ... or is moodification required ??

Thanks
Yea, I'm doing it too. LRP 13.5 with Novak GTB, no problems at all. At least the manufacturers are on the same page in that regard.
syndr0me is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak GTB 4-cell Brusless Speed Controller Greg Amendola R/C Items: For Sale/Trade 0 04-16-2008 12:59 PM
WTB: ASSOCIATED B44 W/ BRUSLESS SYSTEM levi m R/C Items: Wanted to Buy 1 02-15-2008 05:27 PM
brusless esc , maybe system jslider R/C Items: Wanted to Buy 1 11-18-2007 05:30 PM
Novak XBR Brusless/Brushed ESC Delyt R/C Items: For Sale/Trade 4 11-15-2007 09:44 AM
Novak 4.5 Brusless System Speedo/4.5 Motor w/Sintered installed mike ivy R/C Items: For Sale/Trade 5 10-25-2006 06:57 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:29 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net