R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-08-2007, 10:01 AM   #2206
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 27,191
Trader Rating: 182 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Nexus
Once you initially set your GTB w/ the throttle trims using the one-touch programming...

If you switch from a 13.5R to a 4.5R motor or vice versa do you need to do any other reprogramming? I'm just wondering if the default Profile of 1 is fine for any of the brushless motors.


The only reason I ask is because the way I have my GTB mounted in a TA05R I cannot see the LEDs. So after initially doing my throttle settings I'm wondering if I need to view the LEDs at another time. Normally I do not do custom profile settings nor will I be switching from Brushless to Brushed...


Thanks in advance Novak
i run profile #1 in all my novak motors (3.5,4.5,5.5, 10.5 and 13.5) with no problems, i always like to mount the gtb where i can see the LED's
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2007, 10:02 AM   #2207
Tech Lord
 
UN4RACING's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MODIFIED!
Posts: 13,140
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Nexus
Once you initially set your GTB w/ the throttle trims using the one-touch programming...

If you switch from a 13.5R to a 4.5R motor or vice versa do you need to do any other reprogramming? I'm just wondering if the default Profile of 1 is fine for any of the brushless motors.


The only reason I ask is because the way I have my GTB mounted in a TA05R I cannot see the LEDs. So after initially doing my throttle settings I'm wondering if I need to view the LEDs at another time. Normally I do not do custom profile settings nor will I be switching from Brushless to Brushed...


Thanks in advance Novak
I've tried them all and the #1 profile is like the all round setting and the smoothest from bottom end to top end as for me.
From 13.5 to 3.5.
And I think it runs cooler to? (The ESC).
UN4RACING is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2007, 10:19 AM   #2208
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 7,664
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J
i run profile #1 in all my novak motors (3.5,4.5,5.5, 10.5 and 13.5) with no problems, i always like to mount the gtb where i can see the LED's
Yea usually I do but the TA05R is very limited in what you can do with the ESC. Thanks for the info though. I doubleside tape my GTBs so if I really had to pull it out ever to reset the ESC I could re-tape it. I wanted to make sure I didn't need to see the LEDs if I was just swapping motors.

Thanks
__________________
Serpent Racing * Speed Passion * Fantom Racing * Windy City Raceway
Nexus is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2007, 11:10 AM   #2209
Tech Adept
 
diha's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Earth
Posts: 160
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Does anyone knows if the GTB/SS13.5.5 Pro Stock Brushless System (P/N:3013) already come with the new GTB with Lipo cutoff?
diha is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2007, 11:14 AM   #2210
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 27,191
Trader Rating: 182 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by diha
Does anyone knows if the GTB/SS13.5.5 Pro Stock Brushless System (P/N:3013) already come with the new GTB with Lipo cutoff?
i believe this system does!! part #3032
http://www.teamnovak.com/products/br...ems/index.html
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2007, 11:25 AM   #2211
Tech Adept
 
diha's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Earth
Posts: 160
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Marcos.J
i believe this system does!! part #3032
http://www.teamnovak.com/products/br...ems/index.html
Hi Marcos,

Thanks for the info, but I was referring to GTB.
I did enquried with Tower if their GTB/SS13.5 brushless sys come with the new GTB but they are not sure???
diha is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2007, 03:24 PM   #2212
Tech Elite
 
SWTour's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Central Coast...CALIF.
Posts: 2,873
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Charlie,

I got your email about the NEW Test motors, but my return email bounced back.

Just wanted to say THANK YOU and I can't wait to get them on the track and do some testing.

I'm going to guess with that wind combo we're going to be looking at close to a 2100kV or rpm?

Joe Myers

Last edited by SWTour; 05-08-2007 at 04:48 PM.
SWTour is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2007, 04:27 PM   #2213
Tech Adept
 
Join Date: Feb 2007
Location: DC
Posts: 110
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

The new GTB/ss/lipo does not come with any system yet. I just got mine yesterday..awesome looking! Towers 13.5 was not the latest so I bought the ribbed pro 10.5 instead. (do not take that out of context )
Figured I'd end up with a 19t anyway.
catcars is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2007, 09:54 PM   #2214
Tech Champion
 
gashuffer's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: RcVille
Posts: 5,230
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

Help!! I just installed a GTX with a 2-cell smart stop switch and I am setting up the ESC as per directions . It says to hold the button in before i turn on the speed control and wait for the red light to release and I did. But when I let go of the button a amber light appears next to the red light and it wont respone when I pull on my throttle to perform the set up? My steering works but nothing else. I don't have my charger yet for my li-po pack so I am wondering if the smart stop is interferring with this, it's a new pack and should have some sort of charge in it? Do I need to set up the ESC with the stock pack and disengage the smart stop? I just spent so much money on this stuff and it's not working. The sad part is I lost my reciept. HELP!!
__________________
T-Sal
gashuffer is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2007, 10:08 PM   #2215
Tech Champion
 
gashuffer's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: RcVille
Posts: 5,230
Trader Rating: 48 (100%+)
Default

I have steering
__________________
T-Sal
gashuffer is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 08:33 AM   #2216
Company Representative
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jun 2005
Location: SoCal
Posts: 2,891
Default

Suggest e-mailing [email protected] with your questions.

Quote:
Originally Posted by gashuffer
Help!! I just installed a GTX with a 2-cell smart stop switch and I am setting up the ESC as per directions . It says to hold the button in before i turn on the speed control and wait for the red light to release and I did. But when I let go of the button a amber light appears next to the red light and it wont respone when I pull on my throttle to perform the set up? My steering works but nothing else. I don't have my charger yet for my li-po pack so I am wondering if the smart stop is interferring with this, it's a new pack and should have some sort of charge in it? Do I need to set up the ESC with the stock pack and disengage the smart stop? I just spent so much money on this stuff and it's not working. The sad part is I lost my reciept. HELP!!
NovakTwo is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 09:02 AM   #2217
Tech Elite
 
SWTour's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Central Coast...CALIF.
Posts: 2,873
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

NovakTwo

Not sure if it's fixed or not, but yesterday all the @teamnovak.com emails seemed to get bounced back.
SWTour is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 11:11 AM   #2218
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,106
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by diha
Hi Marcos,

Thanks for the info, but I was referring to GTB.
I did enquried with Tower if their GTB/SS13.5 brushless sys come with the new GTB but they are not sure???
Read below

http://www.teamnovak.com/products/esc/gtb/index.html

"...............In addition, the GTB Brushless/Brush ESC includes Built-in Li-Po Cut-Off Circuitry, which monitors the vehicle’s Lithium Polymer battery pack’s voltage, and prevents the batteries from going below the critical safety voltage level (6.25 volts).........."

However, there is no garantee the place that you are going to buy (or you bought) are the latest batch of GTB that equipped with Lipo-cut off. If you have not bought yet, better purchase one from LHS and have them to test or confirm it in front of you..........I think that is the BEST way to get Novak Brushless system right now cause you will have 2 things to find out...(1) the BL motor are the one with ribbed case and sintered rotor...(2) the GTB with the Li-po Cut off...

Novak SHOULD add a label (sticker) onto the box and calling out these 2 update for customer....or they might already did that. And thats why they have the #1 support regarding the speedo and BL system.
Solara is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 11:18 AM   #2219
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

Quote:
Originally Posted by Solara
Novak SHOULD add a label (sticker) onto the box and calling out these 2 update for customer....or they might already did that. And thats why they have the #1 support regarding the speedo and BL system.
We've already got you covered.
Attached Thumbnails
New Novak Brusless System-gtbboxstickers.jpg  
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2007, 12:16 PM   #2220
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago Illinois USA
Posts: 9,106
Trader Rating: 16 (100%+)
Send a message via ICQ to Solara Send a message via AIM to Solara
Default

Quote:
Originally Posted by Steve Weiss
We've already got you covered.
See, thats why NOVAK is still #1 on my list.....they think ahead (way ahead of me at least...LOL)

Alright...I have my 4.5 ready for some outdoor "OUTRUN"....however, my buddy G12314 jsut told me his horrible story.........what is the take now? I am running my TA05R with 4.5 and the worst thing....4800 LIPO right next to it.....G12314 was very lucky there was someone BRAVE enough to pick up his on fire ZX5 with 3200 LIPO right inside and take care of it...I am not sure there will be anyone @ hobbytown willing to do that, they would rather see my car on fire and explode...

What cause that happened..?
Solara is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak GTB 4-cell Brusless Speed Controller Greg Amendola R/C Items: For Sale/Trade 0 04-16-2008 12:59 PM
WTB: ASSOCIATED B44 W/ BRUSLESS SYSTEM levi m R/C Items: Wanted to Buy 1 02-15-2008 05:27 PM
brusless esc , maybe system jslider R/C Items: Wanted to Buy 1 11-18-2007 05:30 PM
Novak XBR Brusless/Brushed ESC Delyt R/C Items: For Sale/Trade 4 11-15-2007 09:44 AM
Novak 4.5 Brusless System Speedo/4.5 Motor w/Sintered installed mike ivy R/C Items: For Sale/Trade 5 10-25-2006 06:57 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:16 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net