Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
New Novak Brusless System >

New Novak Brusless System

New Novak Brusless System

Old 04-17-2007, 11:15 AM
  #2116  
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2007
Location: Overseas
Posts: 811
Default

I was reading that the new GTB has some lipo cutoff feature. I have not purchased a lipo pack yet, but plan on to. Is there anything I need for my regular GTB in order to run a lipo pack?
silence360 is offline  
Old 04-17-2007, 11:28 AM
  #2117  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
Join Date: Nov 2002
Location: Pasadena, CA
Posts: 2,563
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

No, just remember to pull your car off the track as soon as you see the car slow.

I do believe Novak makes a seperate kill switch too that won't allow you to run the pack past a certain voltage. You may want to look into that
DOTMAN is offline  
Old 04-17-2007, 11:42 AM
  #2118  
Company Representative
 
Join Date: Jun 2005
Location: SoCal
Posts: 2,891
Default

Protect Your Li-Po Battery Investment

Originally Posted by DOTMAN
No, just remember to pull your car off the track as soon as you see the car slow.

I do believe Novak makes a seperate kill switch too that won't allow you to run the pack past a certain voltage. You may want to look into that
NovakTwo is offline  
Old 04-18-2007, 03:38 AM
  #2119  
Tech Master
iTrader: (23)
 
edwintklee's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: wonderfull place called, MALAYSIA.
Posts: 1,592
Trader Rating: 23 (96%+)
Default

Originally Posted by KoE
rob,

i believe he was referring to his 23T gearing
sorry to cause misunderstanding....5.3 its for my yokomo flt 23T with 6 cells,

i was wondering if using gtb 4.5R, what would be my ratio like?

koe, maybe you can help? at TT what the best ratio for gtb 4.5R

thanks a lot, sorry for my newbie question..
edwintklee is offline  
Old 04-18-2007, 05:28 AM
  #2120  
Tech Master
iTrader: (7)
 
I)arkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Victoria,Aus
Posts: 1,128
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

hey im just wondering if novak is planing to bring out anything better straight after the gtb spektrum spread so i know wether to get that instead
I)arkness is offline  
Old 04-18-2007, 05:48 AM
  #2121  
Tech Fanatic
iTrader: (1)
 
Aluma's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Edinburg TX
Posts: 835
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

hey guys, any of you run the GTB 6.5R on the T4 truck? Is there a special setting for the profile...like min drive,brake, etc... that I should set it at?
Aluma is offline  
Old 04-18-2007, 08:34 AM
  #2122  
Company Representative
 
Join Date: Jun 2005
Location: SoCal
Posts: 2,891
Default

The new Novak GTB Spread Spectrum optimized controllers are for use with spread spectrum radios only.

Originally Posted by I)arkness
hey im just wondering if novak is planing to bring out anything better straight after the gtb spektrum spread so i know wether to get that instead
NovakTwo is offline  
Old 04-18-2007, 08:49 PM
  #2123  
Tech Master
iTrader: (7)
 
I)arkness's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Victoria,Aus
Posts: 1,128
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

yeah i know that i have a spektrum radio system
I)arkness is offline  
Old 04-19-2007, 01:20 AM
  #2124  
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 19
Default

does any1 no if the velociti 3.5r would be suitable with the tt01 chassis and if it doesnt what kind of things should i do to make it suitable?
andy147 is offline  
Old 04-19-2007, 01:34 AM
  #2125  
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 166
Default

Originally Posted by andy147
does any1 no if the velociti 3.5r would be suitable with the tt01 chassis and if it doesnt what kind of things should i do to make it suitable?
will fit , but your car will be undrivable and your plastic shaft will bend as a elastic rubber band everytime you full throtle ( or even not full ..)

even if you replace the drive shaft by the alu one, i dont think you can make the car take turns right, TT01 are not very adjustable and you need to adjust when running as fast as the 3.5 can run
DrKucho is offline  
Old 04-19-2007, 01:50 AM
  #2126  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
rampal's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Madrid, Spain
Posts: 563
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by DrKucho
will fit , but your car will be undrivable and your plastic shaft will bend as a elastic rubber band everytime you full throtle ( or even not full ..)

even if you replace the drive shaft by the alu one, i dont think you can make the car take turns right, TT01 are not very adjustable and you need to adjust when running as fast as the 3.5 can run
Hey dude!!! I've just said that on the other thread!!!

so, have you already decided to send that burned GTB for replacement??
rampal is offline  
Old 04-19-2007, 02:07 AM
  #2127  
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 19
Default

so theres no way of it being possible, for instance upgrading the spur and pinion gears? i currently have a 12 turn motor in there and it seems to go quite well but how much faster is the 3.5r?
andy147 is offline  
Old 04-19-2007, 02:22 AM
  #2128  
Tech Addict
iTrader: (4)
 
rampal's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Madrid, Spain
Posts: 563
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by andy147
so theres no way of it being possible, for instance upgrading the spur and pinion gears? i currently have a 12 turn motor in there and it seems to go quite well but how much faster is the 3.5r?

which 12 turn??? anyway, a 12t brushed motor have a range between 8 and 6 , that you can accomplish with the TT01.... and the tt01 can only use spurs from tamiya, due its shaft... the so called "sweet spot" for the 3.5r is around 10.8, the tt01 cannot make less than 8.35 (the ratio range is 5.72 - 8.35)... nevertheless, if you try 5-cell, perhaps and 8.35 is a good call... with 6-cell I think you shouldn't... unless you want to fry something....

but that's my opinion, you're free to try....

al
rampal is offline  
Old 04-19-2007, 04:16 AM
  #2129  
Tech Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 19
Default

thanks for the help its a Trinity D6 12 turn double competition motor
andy147 is offline  
Old 04-19-2007, 04:34 AM
  #2130  
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 166
Default

Originally Posted by rampal
Hey dude!!! I've just said that on the other thread!!!

so, have you already decided to send that burned GTB for replacement??
LOL!!!! rampalus !!!!, i asked novak for a group global price for my SS, SS+, and GTB , but im afraid that is not possible , i had to try .... LOL

i will send them all to repair anyway i can even use one of the SS for crawling use with BL outrunner motor, i heard that someone is using those motors with really good result as they run so good at very low speed
DrKucho is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service -

Copyright © 2024 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.