R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-15-2013, 10:13 AM   #1
Tech Master
 
snuvet75's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,406
Trader Rating: 16 (94%+)
Default Tekin RS problem on boost.

Hi. I have had Tekin RS ESC for about 1.5 years. Recently it started not giving the boost anymore. Everytime I put a new battery, it DOES give boost for a couple of labs and then there's no boost anymore. I thought it was a compatibility issue with the new speed passion motor but it's same with different motors. What might that be and how could I possibly fix it?
__________________
Capricorn LAB C03, Capricorn LAB C803, Serpent Project 4X, Serpent Spyder SRX2, Mugen MTC-1
RCTarget, DeSotoRacing
snuvet75 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 11:31 AM   #2
Tech Apprentice
 
Join Date: Apr 2009
Location: Ukraine
Posts: 97
Default

I had the same problem last year. After reinstalled software the problem solved.
B.S. is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 12:13 PM   #3
Tech Master
 
snuvet75's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,406
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

Reinstalling software meaning downloading firmware into ESC or reinstalling software in the computer?? Thinking back, this problem might have happened once I updated the firmware into ESC. Could you elaborate please. Thank you in advance!!
__________________
Capricorn LAB C03, Capricorn LAB C803, Serpent Project 4X, Serpent Spyder SRX2, Mugen MTC-1
RCTarget, DeSotoRacing
snuvet75 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 12:22 PM   #4
Tech Apprentice
 
Join Date: Apr 2009
Location: Ukraine
Posts: 97
Default

Quote:
Originally Posted by snuvet75 View Post
Reinstalling software meaning downloading firmware into ESC or reinstalling software in the computer?? Thinking back, this problem might have happened once I updated the firmware into ESC. Could you elaborate please. Thank you in advance!!
I downloaded firmware into ESC and recalibrate it.
B.S. is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 12:24 PM   #5
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

@snuvet75 What car? battery? Radio? Servo?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 12:52 PM   #6
Tech Master
 
snuvet75's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,406
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
@snuvet75 What car? battery? Radio? Servo?
Xray, new speedpower 2S battery, airtronics, savox. All of these are fine. That much I know. I use a fan for my motor, which I have been doing for a long time. The only change that I recently made on that Tekin ESC was a new speed passion motor and new battery pack. Please advise. Thanks,
__________________
Capricorn LAB C03, Capricorn LAB C803, Serpent Project 4X, Serpent Spyder SRX2, Mugen MTC-1
RCTarget, DeSotoRacing
snuvet75 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2013, 12:52 PM   #7
Tech Master
 
snuvet75's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,406
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

Quote:
Originally Posted by B.S. View Post
I downloaded firmware into ESC and recalibrate it.
Alright I sure will try. Thanks for you help.
__________________
Capricorn LAB C03, Capricorn LAB C803, Serpent Project 4X, Serpent Spyder SRX2, Mugen MTC-1
RCTarget, DeSotoRacing
snuvet75 is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2013, 12:26 PM   #8
Tech Master
 
snuvet75's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,406
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

Fixed the problem by reinstalling the software. I think there was a bug when they updated the software and caused compatibility issue. They should fix it!!
__________________
Capricorn LAB C03, Capricorn LAB C803, Serpent Project 4X, Serpent Spyder SRX2, Mugen MTC-1
RCTarget, DeSotoRacing
snuvet75 is offline   Reply With Quote
Reply



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:02 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net