R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-29-2005, 11:00 AM   #1
Tech Master
 
rctoyguy's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Clay, Alabama
Posts: 1,110
Trader Rating: 21 (100%+)
Default Spektrum System - Any Comments before I take the plunge?

I really want one of the Spektrum systems, but a buddy of mine that is much more "in the know" than I am says that he has heard of a lot of problems with them.

I guess I am looking for reassurance that it is a stable system and/or any problems that people have to make me hold off on the purchase. It'll be going in a JR R-1 Pro.
__________________
----
Jeff
rctoyguy is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 11:21 AM   #2
Tech Rookie
 
Join Date: May 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to toolfreek Send a message via Yahoo to toolfreek
Default

there were problems with the first batch, and horizon is fixing those problems. Both Bentley and I ran Spektrums in our 3pk at the first state points race and both of us agreed we will not go back.
toolfreek is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 11:27 AM   #3
Tech Master
 
rctoyguy's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Clay, Alabama
Posts: 1,110
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

LOL - I didn't expect a reply from a "local" - LOL... I PM'd Bentley to see how he still likes his - I didn't realize you had one too.
__________________
----
Jeff
rctoyguy is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 11:28 AM   #4
Tech Elite
 
rocketron's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: palm desert
Posts: 2,266
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

i have been using one in my JR R1 for over a month and have not had a single problem. also have a second receiver that also is working without issue.

one of the best things done.....
rocketron is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 11:41 AM   #5
Tech Master
 
1fastdude's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Sinsinnati
Posts: 1,938
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

The system is fine. There were a few hiccups with the first batch's, but that has been remedied since. If you don't have an R-1 yet wait for a little while JR is coming out with their new radio.
__________________
★RCAmerica •Xray •Hudy •BSR •Absolute Hobbyz •Gravity RC •PROTOform •Avid •TQ Racing Wire •C & M Motorsports ★
1fastdude is online now   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 11:43 AM   #6
Tech Champion
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally posted by 1fastdude
If you don't have an R-1 yet wait for a little while JR is coming out with their new radio.
Or you could just get it now, it's called a Helios
__________________
Official member of The Guild of Calamitous Intent and proud supporter of Conjectural Technologies.
Serpent S411 LE kit #192
RCTech #361
Matt Howard is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 12:03 PM   #7
Tech Master
 
rctoyguy's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Clay, Alabama
Posts: 1,110
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

How can you tell if one is from the first batch or not? I have been looking for them on eBay since Horizon shows them as out of stock.
__________________
----
Jeff
rctoyguy is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 12:06 PM   #8
Tech Master
 
rctoyguy's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Clay, Alabama
Posts: 1,110
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Better question - any idea where I can get one that is known to be from a "good" batch?
__________________
----
Jeff
rctoyguy is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 12:07 PM   #9
Tech Master
 
1fastdude's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Sinsinnati
Posts: 1,938
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Well the first batch have all been corrected by now. The Helios does not have a synthesized module!!
__________________
★RCAmerica •Xray •Hudy •BSR •Absolute Hobbyz •Gravity RC •PROTOform •Avid •TQ Racing Wire •C & M Motorsports ★
1fastdude is online now   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 12:10 PM   #10
Tech Rookie
 
Join Date: May 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to toolfreek Send a message via Yahoo to toolfreek
Default

Quote:
Originally posted by rctoyguy
How can you tell if one is from the first batch or not? I have been looking for them on eBay since Horizon shows them as out of stock.
If it takes more than a second or two to bind up with the transmitter, then it is probably a bad one. Its actually a software error, and horizon will reprogram it for you if it is bad. Both Brian's and mine bound almost instantaneously, so i would assume all of the bad units are out of the way. Good luck finding extra recievers right now, though, as last i checked they are in pretty short supply unless you want to get ripped on ebay.
toolfreek is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 12:11 PM   #11
Tech Rookie
 
Join Date: May 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to toolfreek Send a message via Yahoo to toolfreek
Default

Quote:
Originally posted by rctoyguy
Better question - any idea where I can get one that is known to be from a "good" batch?
Hobbytown USA in huntsville (we only have the 3pk ones though)
toolfreek is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 12:11 PM   #12
Tech Master
 
rctoyguy's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Clay, Alabama
Posts: 1,110
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

The one I am looking at is "new in sealed box" - but how could I find out if it is good - I mean, it could have been sitting on a shelf as a "bad" one for a while.
__________________
----
Jeff
rctoyguy is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 12:12 PM   #13
Tech Master
 
rctoyguy's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Clay, Alabama
Posts: 1,110
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

That don't help- Gotta be for an R-1 -

I am going to put the spektrum RX in the big X-ray, and I guess I just swap modules back to crystals for the Mini, M-18, and Mini-T --- at least until I can come up with more RXs.
__________________
----
Jeff
rctoyguy is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 12:16 PM   #14
Tech Rookie
 
Join Date: May 2004
Posts: 7
Send a message via AIM to toolfreek Send a message via Yahoo to toolfreek
Default

Quote:
Originally posted by rctoyguy
That don't help- Gotta be for an R-1 -

I am going to put the spektrum RX in the big X-ray, and I guess I just swap modules back to crystals for the Mini, M-18, and Mini-T --- at least until I can come up with more RXs.
thats what i have to do now for my gas car and revo...may be why you didnt know i had it, as i only ran gas they day you were up.

as for how to tell while it is in the box, i dont know.
toolfreek is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2005, 12:39 PM   #15
Tech Master
 
rctoyguy's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Clay, Alabama
Posts: 1,110
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

toolfreek - you got PM
__________________
----
Jeff
rctoyguy is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The effect of Driveshaft plunge TryHard Electric Off-Road 0 08-01-2008 03:34 PM
Spektrum system for M8 or M11 Outlaw 44 R/C Items: For Sale/Trade 3 11-13-2007 07:06 AM
KO helios with new spektrum pro system +extra spektrum module vintagetamiya R/C Items: For Sale/Trade 2 10-02-2007 09:33 AM
Looking for Comments on the Spektrum Lap Counting Telemetry Module Tsquare Electric On-Road 5 03-11-2007 07:19 PM
wtb spektrum pro system m8 urvaius R/C Items: Wanted to Buy 0 11-29-2006 03:17 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:30 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net