R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-10-2007, 09:37 AM   #1276
Shop Owner
 
nnick's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2001
Location: Cheapest prices in Europe ;)
Posts: 1,342
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via ICQ to nnick Send a message via MSN to nnick Send a message via Yahoo to nnick Send a message via Skype™ to nnick
Default

Oh yes, it's very beneficial. Next time you charge check temperature of each cell and you will be amazed of the differences (no matter which is the matcher) you see on the cells

ChadL, have you tried the other emails found on http://www.spintec.nl/contact.shtml ?
__________________
Nikolakopoulos Nick
RC RING

The #1 source for all your electric needs www.rcring.eu

Enjoy RCing....
R/C Tech #82
IRT #123

Don't practice until you get it right. Practice until you can't get it wrong

Team Xray T4'17, Team Xray X10'18, TOP Racing Rebel
nnick is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 10:06 AM   #1277
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 31
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Yeah... I am really not looking forward to sending the unit to the Netherlands to get fixed... and having to pay for it.... I have tried the other emails. Not sure the next step.


Chad
ChadL is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 11:24 AM   #1278
Tech Adept
 
mooony's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 117
Default

Quote:
Originally Posted by ChadL View Post
Yeah... I am really not looking forward to sending the unit to the Netherlands to get fixed... and having to pay for it.... I have tried the other emails. Not sure the next step.


Chad
Did you try this email: e.j.jonk at spintec.nl

Just remember many people are on holiday during this period. I am sure Erik will help you out.

Ronald
mooony is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 12:44 PM   #1279
Tech Master
 
Join Date: Mar 2004
Location: Earth
Posts: 1,039
Send a message via ICQ to rcnewb2004
Default

ChadL,

I had the same problem (just a month ago), after you upgrade the firmware, it should say "success" or something at the end.

May I ask if you are using a usb <--> serial connection?

If that's the case, I can tell you that the icc does not like fake serial ports. I have no idea why. I have sent an email to spintec, with no reply regarding that issue.

Try upgrading through a REAL serial port. The icc will upgrade properly when data is sent from a real serial port for some reason...

When it works, you will realize you are not wasting your $ and your old nimh batteries will show you on the track what a great charger this is.
rcnewb2004 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 01:17 PM   #1280
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 31
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

First upgrade was with a PC with a usb to serial converter.. second attempt after the damage was done was with a PC with a real serial port. It will not even show connected on either PC anymore. Says No ICC is connected.

Chad
ChadL is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 03:54 PM   #1281
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 31
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Ok... since the unit is out of warranty.. I direct soldered the pc connection and check everything with a ohm meter... everything is good.. but still no connectivity.. Still no response from spintec.
ChadL is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 04:48 PM   #1282
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 31
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Anyone know what spintec charges to work on there equipment? How long of a turn around they have?????
ChadL is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 07:02 PM   #1283
Tech Master
 
Join Date: Mar 2004
Location: Earth
Posts: 1,039
Send a message via ICQ to rcnewb2004
Default

Maybe try different computers that have successfully upgraded spintec chargers to try yours?
rcnewb2004 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 02:31 AM   #1284
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2003
Location: downunder
Posts: 814
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Hey Chad

I have 2 of these chargers with the newer charger I went to upgrade to the new sotfware when I recieved it, I messed up the connection as I have a new computer (usb to serial port converter).

Had the same just 2 lines in the manual it explains these lines in the download section, it doesn't mean the charger is faulty as my new charger showed these same lines as I stuffed up the download.

I got both chargers to download the latest upgrade through the usb port but it did take time.

I had to switch usb ports(tried all 4) untill I could get the connected sign showing then it still takes awhile to download to the charger.

My thoughts are that it takes longer period of time to upgrade through a usb to serial port converter compared to the older serial port, I have just upgraded my computer from a pentium 2 333mhz to a dualcore 1.86ghz with vista and I felt the new computer was slower to upgrade the ICC.

By the way I am a 40+ computer illiterate fool (as I think of myself) so be patient( that aint easy sometimes).
bjspinner is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 11:53 AM   #1285
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 31
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bjspinner View Post
Hey Chad

I have 2 of these chargers with the newer charger I went to upgrade to the new sotfware when I recieved it, I messed up the connection as I have a new computer (usb to serial port converter).

Had the same just 2 lines in the manual it explains these lines in the download section, it doesn't mean the charger is faulty as my new charger showed these same lines as I stuffed up the download.

I got both chargers to download the latest upgrade through the usb port but it did take time.

I had to switch usb ports(tried all 4) untill I could get the connected sign showing then it still takes awhile to download to the charger.

My thoughts are that it takes longer period of time to upgrade through a usb to serial port converter compared to the older serial port, I have just upgraded my computer from a pentium 2 333mhz to a dualcore 1.86ghz with vista and I felt the new computer was slower to upgrade the ICC.

By the way I am a 40+ computer illiterate fool (as I think of myself) so be patient( that aint easy sometimes).


After the first download died.. I tried upgrading again.. and the computers either witha real serial port or adapter will not even recognize the charger. That is the problem.. Not sure why.. before they would now they wont.. It doesnt even see the charger..

Chad
ChadL is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 02:02 PM   #1286
Tech Master
 
Join Date: Mar 2004
Location: Earth
Posts: 1,039
Send a message via ICQ to rcnewb2004
Default

Chad,

Regarding the computer with the real serial port, are you sure its working?
rcnewb2004 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2007, 04:15 PM   #1287
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2003
Location: downunder
Posts: 814
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Chad

pages back there where a few people who recomended to save the files to the computer first then do the upgrade.

dont know if you installed this way, but this is the way I have been upgrading and only had trouble on a change of computer.
bjspinner is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2007, 12:50 AM   #1288
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 31
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

The serial port does work on the other computer. It is a hardware problem with the charger. Out of recommendations from a few people I decided to order another ICC Charger. I hope to get the first one I bought fixed. I did save the files to the computer and no luck. Just a hardware problem. I hope that Erik will come through and we can get the original fixed.

Thanks for everyones help. I hope the new charger will come through for me.

Chad
ChadL is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 12:12 AM   #1289
Tech Initiate
 
trf junkie's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 20
Default

Hi Guys,

Bit off the topic about the pc connection, but nevertheless a new problem with the charger. I have had it for about 3 month or so and last week whilst cycling my batteries discovered a new problem. After turning on the unit, as soon as I pull the battery lever the screen blanks out, chargers still going but can't see anything. After rebooting it comes up fine but once again after pulling the lever or touching the dial, screen blanks out...
To overcome this problem I had to switch off the charger, install the battery, power up the unit.....SUCKS! not designed that way
Anybody have this problem or possibly advise on whats going on???
Loose connection?...., dry connection?.....or beginning of a expensive disaster?
trf junkie is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2007, 01:14 AM   #1290
Tech Master
 
Join Date: Mar 2004
Location: Earth
Posts: 1,039
Send a message via ICQ to rcnewb2004
Default

hey TRF,

maybe you can try and upgrade the firmware again just to take one variable out of the equation...
rcnewb2004 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spintec ICC Charger MDawson R/C Items: For Sale/Trade 1 01-29-2008 09:05 AM
Spintec ICC charger ioxqq R/C Items: For Sale/Trade 2 07-15-2007 10:53 AM
Spintec ICC charger Dusty Kemp R/C Items: For Sale/Trade 1 10-27-2006 06:33 AM
Spintec Charger Nuno Gancho Electric On-Road 3 07-21-2006 04:32 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:54 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net