R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Like Tree2Likes
Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-03-2006, 12:15 AM   #5191
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2004
Location: Las Vegas, NV
Posts: 435
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to minijosh Send a message via Yahoo to minijosh
Talking

I enjoyed your short story Big Al. Too bad you don't have an onboard camera to talk us thru the race. I'll be throwing down tomorrow night with my 05 in a black Lexus. Wish me luck.
__________________
http://rccarparts.biz/

Joshua T
minijosh is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 12:24 AM   #5192
Tech Adept
 
Aparatchik's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 190
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Was this at Norcal earlier today? I stopped by to take a look... nice track! Hopefully I can come out for the next one and actually get my rookie chops in
Aparatchik is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 07:49 AM   #5193
Tech Champion
 
Core Creations's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Back in the booth
Posts: 5,743
Trader Rating: 95 (100%+)
Send a message via AIM to Core Creations
Default

Yeah, definitly a change from a 20x20mm esc to this...but yeah, it's seems worth it. I'll just keep the body on (with tinted windows) all the time. I may ask them to turn the lights out when I pull my battery in and out as not to make anyone or myslef nauseous..lol
Quote:
Originally Posted by Darkseid
Man, it hurts just looking at that! LOL

Its a HUGE switch from our mini speedo to that thing...

But from your discription of your first test, it seems worth it.
__________________
Core Creations paint thread

Mini Mafia Kansas Chapter - where the monster minis grow!
Core Creations is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 10:49 AM   #5194
Tech Master
 
big al's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Olympia,Wa
Posts: 1,026
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Was this at Norcal earlier today? I stopped by to take a look... nice track! Hopefully I can come out for the next one and actually get my rookie chops in
Yeah, it was at Norcal. That track really does kick a$$. When you turn marshall , you can see how flat the asphalt is!! I belive they are gonna put the berms in this week, So there won't be any more boards to crash into. It's gonna be a thing of beauty!!--Al
__________________
TA05 gen 1.... the real OG.
I'm not a racer, I just crush a lot.
17.5- Spec-r S1~ Scale Spec- VBC Ghost EVO ~ GT2- TA05 ~ GT3- TB03 ~ F1-F104
Keepin' it real with my M11x
big al is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 11:53 AM   #5195
Regional Moderator
 
Darkseid's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: At my computer, duh...
Posts: 9,033
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CIVIC91
I'll just keep the body on (with tinted windows) all the time. I may ask them to turn the lights out when I pull my battery in and out as not to make anyone or myslef nauseous..lol
__________________
TLR 22...Tamiya F104...
Darkseid is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 11:58 AM   #5196
Tech Adept
 
deadrat's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Singapore
Posts: 180
Default

i'm looking to order a brushless setup for my ta05, can this mega 1 turn brushless setup ( Brushless Motor Speed 600 1 Turn Kv=4050 for 10th & 12th Scale Cars & Trucks Tunned for Power driving RC vehichles combined with a Phoenix Mamba Max 100 Amp ESC. Extended Run time.) fits into the chasis? does this motor size & shaft the same as the tamiya sports tune 540 or the original mabuchi 540 size one? and for cell wise can i use the normal 3300GP 6 cells nimh to power up? any advice is greatly appreciated, thank you...

weight 5.9oz
no load current lo 7.8
m 6
no load rpm/volt 4050
diameter inches 1.42
length inches 1.48
rotor length mm 20
max amps 70

link of the brushless package : http://www.megamotorusa.com/
__________________
Chzin
deadrat is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 01:29 AM   #5197
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2004
Location: Las Vegas, NV
Posts: 435
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to minijosh Send a message via Yahoo to minijosh
Default

Was the 05 suppose to come with a transponder mount? My 04 did but I don't see anything for this car stock.
__________________
http://rccarparts.biz/

Joshua T
minijosh is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 01:33 AM   #5198
Tech Adept
 
shift's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Auckland,New Zealand
Posts: 106
Default

its that plastic thing that says tamiya on it and a hole through one end
shift is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 02:08 AM   #5199
Tech Master
 
buboy28's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: manila,philippines
Posts: 1,601
Send a message via AIM to buboy28 Send a message via Yahoo to buboy28
Default

Quote:
Originally Posted by shift
its that plastic thing that says tamiya on it and a hole through one end
YUP,THAT'S IT
buboy28 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 02:23 AM   #5200
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2004
Location: Las Vegas, NV
Posts: 435
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to minijosh Send a message via Yahoo to minijosh
Default

Where does it mount? I thought that thing was a key chain. My TA04 came with 2 mounts then. Here's a quick pic of my car.
Attached Thumbnails
Tamiya TA05 Touring Sedan-dsc00039.jpg   Tamiya TA05 Touring Sedan-dsc00040.jpg   Tamiya TA05 Touring Sedan-dsc00041.jpg   Tamiya TA05 Touring Sedan-dsc00042.jpg  
__________________
http://rccarparts.biz/

Joshua T
minijosh is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 02:24 AM   #5201
Tech Adept
 
shift's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Auckland,New Zealand
Posts: 106
Default

where ever it fits
shift is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 04:01 AM   #5202
Tech Apprentice
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 83
Default

hey, ive been wondering the same thing re. the transponder stay.

can someone post a pic or two of where and how they have it mounted?

cheers
-jimmy
thommo09 is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 04:29 AM   #5203
Tech Rookie
 
hellwheels's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Vxj - Sweden
Posts: 9
Default

here's one more that has been trying to figure it out. please post a pic on it.
hellwheels is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 07:17 AM   #5204
Tech Master
 
Join Date: Jun 2004
Location: United Kingdom
Posts: 1,870
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Double side-tape it to the servo.
DA_cookie_monst is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2006, 08:39 AM   #5205
Tech Addict
 
westerdude42's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bellevue Wa.
Posts: 637
Default

Quote:
Originally Posted by DA_cookie_monst
Double side-tape it to the servo.
Better yet don't use it. You can mount a personal on the front bumper, and if you have the house style put a long body clip under the ones that set your front body height. It will stay secure there and not change the side to side weight of the car.
__________________
Hedgehogs rule!!!
westerdude42 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Tamiya TA05-R (TA05) TCS Legal limbohz R/C Items: For Sale/Trade 5 06-05-2008 08:58 PM
New Tamiya TA05 R touring car/motor/esc! Frost99999 R/C Items: For Sale/Trade 3 08-07-2007 12:24 PM
FWD touring car/sedan hellbilly R/C Items: Wanted to Buy 6 01-12-2007 06:22 PM
Tamiya TA05 full race sedan, Tons of Hop Ups lbckevin R/C Items: For Sale/Trade 13 08-29-2006 03:05 PM
want to buy a touring/sedan car traxxasracer Minnesota and North/South Dakota Racing 7 09-21-2004 06:36 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:00 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net