Xray T4 '13

Old 07-17-2014, 01:27 AM
  #5581  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2014
Location: Western Sydney
Posts: 300
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

+1 for RCMart, prices are reasonable and delivery is more reliable and faster then their competitors, the only better option is to buy a used t4 13 roller and strip it, this is the cheapest way in the long run.
cheers
oldenuff
oldenuff is offline  
Old 07-17-2014, 02:09 AM
  #5582  
Tech Champion
 
tc3team's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: UK
Posts: 6,151
Default

thanks guys, good suggestions

I were wondering if something else would fit. It doesn't bother me if the pin does not have a flat on it, minor issue (imo).
tc3team is offline  
Old 08-10-2014, 03:39 PM
  #5583  
Tech Master
iTrader: (108)
 
M3Roc's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: ★216★
Posts: 1,000
Trader Rating: 108 (100%+)
Default

Can anyone please tell me if the '14 chassis is backwards compatible with the '13 model? I'm looking for a new chassis and found a '14 for a good price but I don't want to buy it and then find out it wont work.

Thanks!
M3Roc is offline  
Old 08-10-2014, 04:16 PM
  #5584  
Tech Addict
 
chasingthepack's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: hanworth uk
Posts: 728
Default

Originally Posted by M3Roc View Post
Can anyone please tell me if the '14 chassis is backwards compatible with the '13 model? I'm looking for a new chassis and found a '14 for a good price but I don't want to buy it and then find out it wont work.

Thanks!
no it wont work, ,you will need the 13 chassis
chasingthepack is offline  
Old 08-10-2014, 04:37 PM
  #5585  
Tech Fanatic
iTrader: (23)
 
Bigz84's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 943
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

Originally Posted by M3Roc View Post
Can anyone please tell me if the '14 chassis is backwards compatible with the '13 model? I'm looking for a new chassis and found a '14 for a good price but I don't want to buy it and then find out it wont work.

Thanks!
Not sure what your trying to do, but I can sell you a RX4 V1 chassis. this chassis has the original suspension mounting plus the newer 14 version. mounting.
Bigz84 is offline  
Old 08-10-2014, 04:51 PM
  #5586  
Tech Master
iTrader: (108)
 
M3Roc's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: ★216★
Posts: 1,000
Trader Rating: 108 (100%+)
Default

I just need a new chassis for my T4'13.. I found one online that's for a T4'14 and I was wondering if the two were backwards compatible.
M3Roc is offline  
Old 08-10-2014, 06:34 PM
  #5587  
Regional Moderator
 
CarbonJoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,664
Default

Go to Xray's web site and download the parts cross reference list. Then you can see for yourself what parts work on which cars.
CarbonJoe is offline  
Old 08-10-2014, 09:48 PM
  #5588  
Tech Master
iTrader: (22)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,428
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Originally Posted by Bigz84 View Post
Not sure what your trying to do, but I can sell you a RX4 V1 chassis. this chassis has the original suspension mounting plus the newer 14 version. mounting.
The RX4 chassis uses Spec-R R1 toe blocks. I've never tried to mount the T4 2014 toe blocks to that chassis and am not sure they will be a direct fit (with correct geometry). However it will work perfectly with with the standard T4 2013 mounting blocks.
Troy Carter is offline  
Old 08-10-2014, 10:01 PM
  #5589  
Tech Fanatic
iTrader: (7)
 
erchn's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Union City, CA
Posts: 847
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by Troy Carter View Post
The RX4 chassis uses Spec-R R1 toe blocks. I've never tried to mount the T4 2014 toe blocks to that chassis and am not sure they will be a direct fit (with correct geometry). However it will work perfectly with with the standard T4 2013 mounting blocks.
The r1 blocks do not fit the '14 chassis. Very very close, but no.
erchn is offline  
Old 08-28-2014, 05:25 PM
  #5590  
Tech Addict
iTrader: (18)
 
anythinggas's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: 3rd rock from the sun
Posts: 659
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

I know that somebody has asked this question, but i can't seem to find a answer. I run the xray T4 on a prepped asphalt track and it just don't handle as good as my T3 most tell me that the shocks are the issue. they say short shocks only work on carpet. is there a way to install the shocks from a T3.
anythinggas is online now  
Old 08-28-2014, 05:56 PM
  #5591  
Tech Fanatic
iTrader: (7)
 
erchn's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Union City, CA
Posts: 847
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Originally Posted by anythinggas View Post
I know that somebody has asked this question, but i can't seem to find a answer. I run the xray T4 on a prepped asphalt track and it just don't handle as good as my T3 most tell me that the shocks are the issue. they say short shocks only work on carpet. is there a way to install the shocks from a T3.
http://www.rctech.net/forum/electric...415-9.html#134
erchn is offline  
Old 09-06-2014, 07:10 AM
  #5592  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2014
Location: Western Sydney
Posts: 300
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

hi guys, short shocks long shocks is a preference thing and should not hinder you on asphalt, i run my t4 13 on asphalt on a large track and trust me it works, your t4 is just missing something in the setup, whats the problem with it ? does it not turn as well or does it spin out to easily?, or does it not rotate mid corner as well?, there are solutions to all these problems the trick is just finding them, i went through this for months when i first got my t4 13, i could not get it to turn but eventually i found a way. and now i couldn't be happier
cheers
oldenuff
oldenuff is offline  
Old 09-06-2014, 11:01 PM
  #5593  
Tech Elite
iTrader: (36)
 
metalnut's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Location: Seattle
Posts: 2,726
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

My T4'13 took a pretty good beating this summer on asphalt. I'm considering replacing the chassis, but I'm wondering what my options are. I know CSO has a few options, RSD has a conversion (out of stock), and I think Arrowmax has something too. Finding things in stock is proving challenging. Any thoughts on which way I should go? I don't think I want aluminum.
metalnut is offline  
Old 09-07-2014, 12:33 AM
  #5594  
Tech Regular
iTrader: (2)
 
Join Date: Feb 2014
Location: Western Sydney
Posts: 300
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

hi guys, i tried the arrowmax chassis and it was great until it was involved in a nasty prang, not sure if the genuine would have been better off, maybe but not sure, have not tried the cso but judging by some of their other stuff i would not trust it, best bet is to trowel through the for sale sections and try find a good used chassis or roller, but one like that may take time.
cheers
oldenuff
oldenuff is offline  
Old 09-07-2014, 11:14 AM
  #5595  
Tech Master
iTrader: (22)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,428
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Email Reflex about an RX4 chassis. They just got their own router so they can make one on demand nkw and it is a good chassis with or without their tow block conversion.
Troy Carter is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.