R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-10-2012, 08:23 AM   #1
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 25
Default Burnt ESC?

Hey guys. I was trying to calibrate my ESC and some smoke ended coming out. I then let it cool down and then tried calibrating it again. I succeeded following the steps, but the fan dies and the servo is still moving. What just happened?
issuzark is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 08:26 AM   #2
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2008
Location: Richmond, VA
Posts: 405
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Most esc's with a fan run the fan on start up but once they see the esc is not hot it will cut the fan off, so they have a temp switch on the fan. Esc should be good if it still runs the motor.
__________________
VORRA; www.RVAHobbies.com; www.ashfordhobby.com; www.tqwire.com
bgrick is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 08:57 AM   #3
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 25
Default

The motor isn't running. But it runs everything else. So basically everything is still programmable, and yada but the motor is not moving.
issuzark is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 01:13 PM   #4
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2002
Location: CORONA , CALIF.
Posts: 4,054
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

what ESC ?
__________________
Mark Barden .
mb racer is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 04:12 PM   #5
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central Wisconsin USA
Posts: 3,339
Trader Rating: 217 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by issuzark View Post
The motor isn't running. But it runs everything else. So basically everything is still programmable, and yada but the motor is not moving.
All the ESC runs is the motor. Servo is controlled by the receiver and battery combo. You probably smoked it the way it sounds!
Andy Koback is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 07:41 PM   #6
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 25
Default

Hobbyking 100A ESC. I think I did too. And I think I now know why. They set the throttle limit to 0%, and I thought I was calibrating it. So I went full throttle (according to the crappy manual), and tada!
issuzark is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak Havoc Pro SC ESC Thread litlemac26 Electric Off-Road 452 06-04-2014 10:09 PM
New Xerun 150a/80a esc-motor combo's havatitan Electric Off-Road 1447 07-05-2013 10:16 AM
Burnt ESC autostyle Electric On-Road 32 12-21-2007 02:48 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:03 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net