R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-18-2012, 11:34 PM   #1
Tech Rookie
 
Join Date: Jul 2012
Location: Ilinois
Posts: 7
Default Problem with hobbywing esc/motor

Hey, i bought a hobbywing ezrun 9t combo and i seem to be having a problem running them with my tto1-e chassis. The problem is that my car just speeds up slower than it used to, and after a few seconds it takes off and eventually just stalls out. Could i have a bad battery, or did i put too much for the car to handle into it.
sharksoldier117 is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2012, 09:43 AM   #2
Tech Master
 
Join Date: Jun 2008
Location: santa monica / manchester
Posts: 1,273
Default

Sounds like a battery issue.

Just check your running gear is ok as well.

I have seen a TT01 with a 5.5t brushless and it didn't miss a beat, so a 9t will be fine
__________________
http://www.theRcRacer.com/

TRF419, TBEvo6, TT02, VDF, TRF501x, TRF201, TRF101, Mi5, X-Ray T4-13, BD7 2014, A700 Evo, WR-02G
Qatmix is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2012, 11:35 AM   #3
Tech Rookie
 
racespecs's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Nottingham
Posts: 16
Default

Quote:
Originally Posted by sharksoldier117 View Post
Hey, i bought a hobbywing ezrun 9t combo and i seem to be having a problem running them with my tto1-e chassis. The problem is that my car just speeds up slower than it used to, and after a few seconds it takes off and eventually just stalls out. Could i have a bad battery, or did i put too much for the car to handle into it.
Try a different battery also check your radio gear and make sure none of the wires to your motor are loose is your motor getting very hot ? if it is your gearing may be too high this can cause your motor to slowly burn out.
__________________
________________________________________________

---------RC4ME - JQ - Savox - Alpha - Spektrum---------
________________________________________________
racespecs is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2012, 02:31 PM   #4
Tech Master
 
lewis110's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Hallstead, PA
Posts: 1,117
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Also did you calibrate the radio to the esc?
__________________
Hobbywing of North America/FalconSekido www.falconsekido.com
Hobby-Pro USA www.hobbyprousa.com
Dialed RC Hobbies/VP Pro USA www.Dialedhobbies.com
lewis110 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hobbywing ESC Settings ONLY cherry2blost Electric On-Road 300 05-09-2017 03:39 AM
Hobbywing ESC's Drift_Buggy Radio and Electronics 827 03-30-2016 11:43 PM
New Xerun 150a/80a esc-motor combo's havatitan Electric Off-Road 1447 07-05-2013 10:16 AM
Help with hobbywing ESC setup RCveteran Radio and Electronics 19 01-15-2011 05:36 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:52 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net