Like Tree5Likes

Hot Bodies TCXX

Old 10-31-2012, 08:03 AM
  #406  
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: UK
Posts: 437
Default

When I did it on the TCX I just used 2 of the normal purple 2mm spacers.
cyclonetog is offline  
Old 10-31-2012, 06:17 PM
  #407  
Tech Elite
iTrader: (42)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicago, IL/St.Petersburg,FL
Posts: 2,207
Trader Rating: 42 (96%+)
Default

CAN ANYONE SHARE A GOOD STARTING CARPET SET-UP....THANKS
transplantlife is offline  
Old 10-31-2012, 06:25 PM
  #408  
Tech Rookie
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tynemouth, UK
Posts: 9
Default

Originally Posted by cyclonetog View Post
When I did it on the TCX I just used 2 of the normal purple 2mm spacers.
Ok I tried it thanks. It doesn't seem to make that much difference and at one point I had the motor out 4.5mm. Anyway, I ordered a shorty LIPO today so If I can't get the car 100% balanced with that, I'm going to be a bit upset.

Hey will the TCXX secure a shorty pack very well? or is it not designed for it?
gibletmcshannon is offline  
Old 10-31-2012, 06:28 PM
  #409  
Tech Elite
iTrader: (8)
 
NolanP's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Westmont
Posts: 2,433
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Anyone looking for a TCXX and some spare parts shoot me a PM.
NolanP is offline  
Old 10-31-2012, 06:38 PM
  #410  
Tech Elite
iTrader: (42)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Chicago, IL/St.Petersburg,FL
Posts: 2,207
Trader Rating: 42 (96%+)
Default

Originally Posted by NolanP View Post
Anyone looking for a TCXX and some spare parts shoot me a PM.
nolan why you selling
transplantlife is offline  
Old 10-31-2012, 06:58 PM
  #411  
Tech Elite
iTrader: (8)
 
NolanP's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Westmont
Posts: 2,433
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by transplantlife View Post
nolan why you selling
I don't want to run two different cars.
NolanP is offline  
Old 10-31-2012, 07:01 PM
  #412  
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2012
Location: So Cal
Posts: 33
Default

Ok another noob question. I just want to make sure that I'm doing all this the right way the first time.

Shock building...when building the shocks and making sure they are all exactly the same length, does this mean that I measure them fully extended from top of shock cap to the very bottom of the shock?

Also, do I fill the shock with oil to the very top?
Yukie is offline  
Old 10-31-2012, 07:03 PM
  #413  
Tech Elite
iTrader: (6)
 
Fred Hubbard's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Inglewood, CA
Posts: 2,721
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by Yukie View Post
Ok another noob question. I just want to make sure that I'm doing all this the right way the first time.

Shock building...when building the shocks and making sure they are all exactly the same length, does this mean that I measure them fully extended from top of shock cap to the very bottom of the shock?

Also, do I fill the shock with oil to the very top?
Yes & yes.
Fred Hubbard is offline  
Old 10-31-2012, 07:54 PM
  #414  
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2012
Location: So Cal
Posts: 33
Default

Originally Posted by Fred Hubbard View Post
Yes & yes.
Thanks Fred. In the Jilles Groskamp pro tips video that I just watched where he shows how he rebuilds shocks, he builds them with just a slight amount of rebound. Is this needed? Also should I put the cap on, once the shock is fully filled, with the shock all the way compressed if I don't build the shock with some rebound?

Hopefully this made sense.

Last edited by Yukie; 11-01-2012 at 12:21 AM.
Yukie is offline  
Old 10-31-2012, 11:26 PM
  #415  
Tech Master
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2002
Location: Melbourne, OZ
Posts: 1,059
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

.
JordanC is offline  
Old 11-01-2012, 01:43 AM
  #416  
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2012
Location: UK
Posts: 437
Default

Originally Posted by Yukie View Post
Thanks Fred. In the Jilles Groskamp pro tips video that I just watched where he shows how he rebuilds shocks, he builds them with just a slight amount of rebound. Is this needed? Also should I put the cap on, once the shock is fully filled, with the shock all the way compressed if I don't build the shock with some rebound?

Hopefully this made sense.
Depends where you're running. On carpet a little rebound (about 3mm) seems to help make the car more easy to drive and feels like it has a little more forward traction. On tarmac, generally no rebound seems to give the most grip.

For no rebound, fully compress the shock then fit the bladder and cap before you pull the shaft back out.
cyclonetog is offline  
Old 11-01-2012, 03:08 AM
  #417  
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2012
Location: So Cal
Posts: 33
Default

Originally Posted by cyclonetog View Post
Depends where you're running. On carpet a little rebound (about 3mm) seems to help make the car more easy to drive and feels like it has a little more forward traction. On tarmac, generally no rebound seems to give the most grip.

For no rebound, fully compress the shock then fit the bladder and cap before you pull the shaft back out.
Thank you cyclone.
Yukie is offline  
Old 11-01-2012, 10:25 AM
  #418  
Tech Regular
 
Join Date: May 2009
Posts: 388
Default TCXX

- what brand of spurs best to use on this car for stock racing?

- are double jointed front axles available?
Kensei is offline  
Old 11-01-2012, 10:46 AM
  #419  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Dog Bone's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Calgary, AB
Posts: 1,425
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally Posted by Kensei View Post
- what brand of spurs best to use on this car for stock racing?
I use a HB 93t spur on my TCX; should also work on the TCXX. If I remember correctly, you can only use two screws to hold the spur, but for stock racing, I've never had an issue.
Dog Bone is offline  
Old 11-01-2012, 11:08 AM
  #420  
Tech Elite
iTrader: (8)
 
NolanP's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Westmont
Posts: 2,433
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by Kensei View Post
- what brand of spurs best to use on this car for stock racing?

- are double jointed front axles available?
Yes you can get dcj's although you do need a different outdrive
NolanP is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2021 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.