R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-03-2006, 12:43 PM   #6211
Tech Master
 
Join Date: Oct 2002
Location: MN
Posts: 1,090
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

yea my servo saver went to hell and started doing that. replaced it and its golden!! thanks for the idea on the diff bolt midnight. that one looks to have a lil more beef to it!
__________________
TEAM GENESIS R/C, Roche P12 2017, Roche F-1, PAINT BY MIKEY
onroad dude is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 01:27 PM   #6212
Tech Elite
 
MR JOLLY's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: MOOD;; feeling good not racing ,saving shed loads of money,lovely Tan i have aswell
Posts: 4,762
Default

Quote:
Originally Posted by Midnight
Has anyone had trouble with their car bumping something and having to adjust the steering trim.
i didn`t use the std saver i got the tried & trusted Kimbrough one
i have had many knocks with bad ass driving & still runs true
__________________
EAMotorsports;;BRCA 27t National 2007 Champ's
FKO4,AdyB fan club !!
saying of the month;;The Past is History, the Future is a Mystery, this Moment is a Gift- that's why it's called The Present.
MR JOLLY is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2006, 08:34 PM   #6213
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2004
Location: Sydney
Posts: 87
Smile STEERING PROBLEM

G'day Midnight,

I had the same problem and was the servo saver. The servo saver could be loose, ie retighten screw or if faulty replace servo saver. Have had this happen before and now always carry a spare.

Hope this solves your problem.

Cheers
Calvin.
caltech1 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2006, 11:54 PM   #6214
Tech Elite
 
Midnight's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Edmond. Oklahoma
Posts: 2,066
Trader Rating: 85 (100%+)
Default

I figured out the trim. It was the servo. This is my first ko and I think im going to have to send it in.

Does anyone know how to get more rear traction? Im running 3 on the block and .5 on the hub.
__________________
RC8T; Losi 2.0B; FT T4; AKA & RB
Hoffman Photography, www.carolinasrc.com
Midnight is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 12:05 AM   #6215
Tech Elite
 
MR JOLLY's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: MOOD;; feeling good not racing ,saving shed loads of money,lovely Tan i have aswell
Posts: 4,762
Default

Quote:
Originally Posted by Midnight
I
Does anyone know how to get more rear traction? Im running 3 on the block and .5 on the hub.
softer springs
softer oil
lower roll centre (less shims on inner pivot point
longer camber link
more droop on front
lay rear shocks down
roll bar on front
raise front roll centre (add shims to inner pivot point

that`s just for starters
__________________
EAMotorsports;;BRCA 27t National 2007 Champ's
FKO4,AdyB fan club !!
saying of the month;;The Past is History, the Future is a Mystery, this Moment is a Gift- that's why it's called The Present.
MR JOLLY is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 12:24 AM   #6216
Tech Elite
 
Midnight's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Edmond. Oklahoma
Posts: 2,066
Trader Rating: 85 (100%+)
Default

Thanks Mr.Jolly. Im running losi 50 in front and 45w in rear. I was thinking of going to 40 in front and 35 in rear. Im also using xray 17.5 in front and 15 in rear. I forgot to mention Im running 2 hole piston all the way around and 2nd hole out on the hub.

Can you also help me by telling me what does kick up in the front does. Im running shims under the front end (of car) and no shims on the rear end (of car).
Thanks in advance.
__________________
RC8T; Losi 2.0B; FT T4; AKA & RB
Hoffman Photography, www.carolinasrc.com
Midnight is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 03:28 PM   #6217
Tech Elite
 
Join Date: Feb 2005
Location: auburn washington
Posts: 2,053
Default

i was just eye balling a bare chassis and a built chassis, has anyone thought about trimming the plastic battery holders so they could be moved closer to the center of the chassis. the front three cells can be moved in farther then the rear three. i use a wire to connect the sets of cells as i also use my batteries in the BX. i will try to post pictures later.
Turtlemaster is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 04:07 PM   #6218
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 84
Send a message via MSN to makytc4
Default

challenge for anyone who can fix my car its bugging me. on fast left hand corners back end spins and on slow rights handers does the same. other way round understeers. and i dont just mean a little drift i mean it does a instant 180

so far i have tried to cure it by

new chassis
new top deck
new hubs wishbone etc
hingepins balljoints all straight none bent
car setup spot on used fastrax setup station (droop ride hight camber toe in wheelbase)
set up on tweak station and weight distribution and car is on the dot.
tried several shells
tried new tires (just incase insert gone or something)
does it at other tracks not just local
no play in wheels but runs very free. no wheels binding anywhere.
all suspension mounts are straight.
akerman is correct both sides.
made sure roll bar works same both ways
diffs rebuilt twice
shock rebuilt twice.
steering balance set on controller.

think thats it

ive tried eveything to the most of my knowledge and i cant find out whats up anyone else got any idea. ive driven worse set up cars and gone better than this

any help apprecited

thanks in advance
makytc4 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 04:09 PM   #6219
Tech Elite
 
Join Date: May 2004
Location: Adelaide..
Posts: 3,414
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via ICQ to v0rtex Send a message via AIM to v0rtex Send a message via MSN to v0rtex
Default

Check the bellcrank posts. They can get bent in an impact and cause the car to be tweaked.

You can also leave out 2 topdeck screws at a time to see if it fixes the problem, for example the two that attach the topdeck to the front bulkheads. then the two that attach to the bellcrank posts. Car might not handle fantastic when you do it but it will tell you where the tweak is.

Also check your hingepin blocks too. They can get bent as well and cause tweak.
__________________
;)
v0rtex is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 04:59 PM   #6220
Tech Elite
 
VooDooPH's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philippines
Posts: 3,715
Trader Rating: 18 (100%+)
Send a message via Yahoo to VooDooPH
Default

had a similar problem once... found out i had the center pulley put in the wrong way. after puting it back the right way, handling was fixed.
__________________
[TRF418][TB-04Pro][FF-03Pro][M-05v2][TRF102][F-104 WGP][TT-01R TypeE]
[Cross CF-01'08][Yokomo R12][Team C TC02Evo][Team C T8E v3]
VooDooPH is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 05:33 PM   #6221
Tech Elite
 
olhipster1's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Asgard
Posts: 3,994
Trader Rating: 98 (100%+)
Send a message via Yahoo to olhipster1
Default rear ball joints

also check the rear ball joints...
if you're using the long type...sometimes they get a bit bent...and will cause the rear to become a bit unstable...had that happen to me a few times...
bent ball joint or sometimes they strip out the upright (if you're using the aluminums in the rear)
olhipster1 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 07:19 PM   #6222
Tech Addict
 
chubbspeterson's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Ridgemont
Posts: 518
Default

YOKOMO SD LCG "Tommy Kraimer Edition" CAR FOR SALE ON RC TECH!!!!
__________________
Mike Demone
7-Eleven, National Accounts Manager
Ridgemont, CA, 90026
"I vowed to never let this happen.."
chubbspeterson is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2006, 09:34 PM   #6223
Tech Master
 
pcar951's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Cow Town
Posts: 1,705
Trader Rating: 19 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by makytc4
challenge for anyone who can fix my car its bugging me. on fast left hand corners back end spins and on slow rights handers does the same. other way round understeers. and i dont just mean a little drift i mean it does a instant 180

so far i have tried to cure it by

new chassis
new top deck
new hubs wishbone etc
hingepins balljoints all straight none bent
car setup spot on used fastrax setup station (droop ride hight camber toe in wheelbase)
set up on tweak station and weight distribution and car is on the dot.
tried several shells
tried new tires (just incase insert gone or something)
does it at other tracks not just local
no play in wheels but runs very free. no wheels binding anywhere.
all suspension mounts are straight.
akerman is correct both sides.
made sure roll bar works same both ways
diffs rebuilt twice
shock rebuilt twice.
steering balance set on controller.

think thats it

ive tried eveything to the most of my knowledge and i cant find out whats up anyone else got any idea. ive driven worse set up cars and gone better than this

any help apprecited

thanks in advance
Have you checked for a cracked or faulty bearing?
__________________
Jim Chapman
PM Hobbycraft | RCAmerica | Xray | Hudy | Reds Racing
pcar951 is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2006, 03:51 AM   #6224
Tech Regular
 
Ali Graham's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Manchester, UK
Posts: 420
Send a message via MSN to Ali Graham Send a message via Yahoo to Ali Graham
Default

Hi
Just to let you know, my high-spec BD is still up for sale, and I have decided to go ahead and place it on eBay.
Link here

Thanks
__________________
Mirage Racing | Team Xray | Nosram | Atsushi Hara Racing Products | Team Orion | Hudy | Apex Models | Much More Racing | Exit13 | NinjaGraffix | ali303.8.dtiblog.com
Ali Graham is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2006, 04:07 AM   #6225
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 84
Send a message via MSN to makytc4
Default

checked the steerin posts there straight.
center pulley is right way round.
im using the mx ball joints so i have normal ball joints on hubs with washers under so there ok
. not using alloy hubs or anything cuz they just bend anyway.
had all the bearings out they seem ok.
hinge pin blocks i had a look and look fine.
i did find one but i changed it and made no differnece

cant be that muchmore to try can there
makytc4 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yokomo MR4TC CGM wyl03 Australia For Sale/Trade 0 06-26-2007 04:39 PM
yokomo mr4tc pro racer57 R/C Items: For Sale/Trade 3 10-07-2006 02:34 AM
Looking for Yokomo MR4TC BD1 yyhayyim R/C Items: Wanted to Buy 1 08-24-2006 07:07 PM
yokomo mr4tc i730 R/C Items: For Sale/Trade 0 07-20-2005 02:51 PM
WTB: Yokomo MR4TC SD SSG! DOMOisCOOL R/C Items: Wanted to Buy 2 03-06-2004 08:31 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 09:50 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net