R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-28-2007, 10:19 PM   #421
Tech Master
 
Big B's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Kent, WA
Posts: 1,170
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by curious mind
hi guys, ive been using my orion advantage for quite sometime in all my racing and Tx packs. and it charges better han my previous charger. But now im planning to get some of those lipo packs. i know the orion can charge lipo bats, but what about balancing? doe it software balance the batts while charging? sorry the manual does not say anything about it. tnx in advance.
Not to speak out of turn here but you need a balancer such as the Team Orion Stability Balancing System ORI62204, but from what I have read if you are planing on using the Orion 4800 or 3200 they dont need to be balanced, now the guys here can either validate that or disregard it
Big B is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2007, 12:06 AM   #422
Tech Master
 
curious mind's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: I never imagine it could be that GOOD!!!
Posts: 1,903
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Big B
Not to speak out of turn here but you need a balancer such as the Team Orion Stability Balancing System ORI62204, but from what I have read if you are planing on using the Orion 4800 or 3200 they dont need to be balanced, now the guys here can either validate that or disregard it

Got this info from other thread, "Although Team Orion states that you dont need to balance charge their cells,
you will greatly improve your performance and longevity when balancing your packs during non-race days."

Will be ordring this balancer from orion in our LHS.
Thanks for the reply Big B. happy racing.
curious mind is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2007, 05:31 AM   #423
Tech Addict
 
Island Losi's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Barbados
Posts: 473
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

could i use a 12Amp power supply to run with charger? im only using it for the charger.
Island Losi is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2007, 01:12 PM   #424
Tech Master
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 1,903
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Island Losi View Post
could i use a 12Amp power supply to run with charger? im only using it for the charger.
yes 12amp is sufficient.

Engtat
EngTat is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2007, 09:20 PM   #425
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,776
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

Is there any way to get the carbon to charge th 2500 mah 3 cell lipo I bought to use in my transmitter?
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2007, 09:24 AM   #426
Tech Elite
 
D Hunt 3's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Durand, IL / Platteville, WI
Posts: 2,225
Trader Rating: 11 (100%+)
Send a message via MSN to D Hunt 3
Default

Quote:
Originally Posted by andrewdoherty View Post
Is there any way to get the carbon to charge th 2500 mah 3 cell lipo I bought to use in my transmitter?
bump...need to know if transmitter lipos can be charged on these.
D Hunt 3 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2007, 12:09 AM   #427
Tech Regular
 
larlee's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 364
Send a message via MSN to larlee Send a message via Yahoo to larlee
Default

what does "ohm" refers to on the charger?
i have checked both of my cells and it says 143 ohm, what does that means?
__________________
TA05 | M03 | DF02 | DF03
larlee is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2007, 06:46 PM   #428
Tech Master
 
Burlap's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 1,277
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via MSN to Burlap
Default

I'm looking at cycling some 4200 cells that I haven't used for a couple of months. Is the default setting shown in the manual for cycling (1amp charge/10amp discharge) fine for the 4200s or should I give it a higher amp charge? And how many cycles should I do?
Burlap is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2007, 06:17 PM   #429
Tech Champion
 
MikeXray's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 5,749
Trader Rating: 73 (100%+)
Default

My charger decided to stop working today, It acts normal, but will not give any current for charging, discharging or motor run in. Anything I can try before sending it back?
__________________
Mike L. Awesomatixusa.com | TQWire.com | Islandraceway.com |JacksonRCracing.com | Horsham RC | Sweepracingusa.com
MikeXray is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2007, 07:07 PM   #430
Moderator
 
pc9840's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Lakeside, CA (San Diego)
Posts: 370
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via ICQ to pc9840 Send a message via AIM to pc9840 Send a message via Yahoo to pc9840
Default Stopped working

The samething happened to my charger yesterday at the track. No current when charging. I changed profiles, charge current, packs, and power supplies. I also tried power cylcling the charger 10 times to reset the software. A couple guys at the track said to try that, although I am not sure if it actually reset anything. I didn't see anything change. I am charging orion 4800 LiPo's and they charged fine on my buddies advantage.
__________________
[email protected] <><
"The minimum wouldn't be the minimum if the minimum wasn't good enough"
pc9840 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 12:26 PM   #431
Tech Legend
 
Wild Cherry's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: TRCR Modified Driver
Posts: 22,595
Default Advantage Charger set-up problem

Quote:
Originally Posted by andrewdoherty View Post
Is there any way to get the carbon to charge th 2500 mah 3 cell lipo I bought to use in my transmitter?
I had the same problem yesterday, I could not enter my cell count for Li-Po ...

On Nk-Ml or Ni-CD no problem changing the cell count ....


Please

What am I doing wrong ?
__________________
Any driver can copy a great set up, a Champion however will steal it .
If Jesus returned as a Rc car he be a Rc10 B5M
George W. Cherry

Last edited by Wild Cherry; 11-12-2007 at 12:39 PM.
Wild Cherry is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 07:10 PM   #432
Moderator
 
pc9840's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Lakeside, CA (San Diego)
Posts: 370
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via ICQ to pc9840 Send a message via AIM to pc9840 Send a message via Yahoo to pc9840
Default Charger

MikeXray -- I contacted orion and was told to just send the charger in.
__________________
[email protected] <><
"The minimum wouldn't be the minimum if the minimum wasn't good enough"
pc9840 is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2007, 07:25 PM   #433
Tech Champion
 
MikeXray's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 5,749
Trader Rating: 73 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by pc9840 View Post
MikeXray -- I contacted orion and was told to just send the charger in.
Thanks, I'll have to do the same.
__________________
Mike L. Awesomatixusa.com | TQWire.com | Islandraceway.com |JacksonRCracing.com | Horsham RC | Sweepracingusa.com
MikeXray is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2007, 08:59 PM   #434
Tech Champion
 
MikeXray's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: New York
Posts: 5,749
Trader Rating: 73 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MikeXray View Post
Thanks, I'll have to do the same.
I sent mine in and got a brand new one back in about a week and a half, excellent service, thanks!
__________________
Mike L. Awesomatixusa.com | TQWire.com | Islandraceway.com |JacksonRCracing.com | Horsham RC | Sweepracingusa.com
MikeXray is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2007, 03:52 PM   #435
Tech Master
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1,056
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

will one of the novak purple power supplies power two of these at once?? I am just going to be charging 4 cell packs at 5 amps a piece?
__________________
Leon McIntosh
PRO-LINE--XRAY--RCAmerica--FX Engines--NitroPro Fuel--Kustom R/C Graphics--Schelle Racing

******* DialedSetups.com ****** Check it out!!!!!
punkracer24 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F/S Team Orion Advantage Charger dragracer72nova R/C Items: For Sale/Trade 5 05-31-2008 12:36 PM
team orion advantage charger lorider75 Radio and Electronics 2 03-24-2008 09:19 PM
Team Orion Advantage Charger J_Longbrake R/C Items: For Sale/Trade 10 12-06-2007 08:09 PM
New Team Orion Advantage Charger Benro Electric On-Road 4 11-14-2005 11:09 AM
Team Orion Charger ( The New Advantage) BCOLEMAN R/C Items: For Sale/Trade 0 04-18-2005 01:22 AM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:49 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net