Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Team Orion Advantage Charger >

Team Orion Advantage Charger

Team Orion Advantage Charger

Old 05-03-2005, 11:57 AM
  #256  
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2001
Location: Bangkok
Posts: 119
Default

first option for advantage
Attached Thumbnails Team Orion Advantage Charger-cimg4138.jpg  
Kingcrab is offline  
Old 05-06-2005, 03:31 PM
  #257  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Guo Chean's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Indiana, PA15701
Posts: 1,492
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

does anyone know did people used step charge for 3000 HV? thanks what is the setting for that? thanks
Guo Chean is offline  
Old 05-06-2005, 03:34 PM
  #258  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Guo Chean's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Indiana, PA15701
Posts: 1,492
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Originally posted by Kingcrab
first option for advantage
which factory came out this option? i had never heard about it???
Guo Chean is offline  
Old 05-07-2005, 10:22 PM
  #259  
Tech Elite
iTrader: (26)
 
CRASH's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,717
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Finally got one of these chargers and got to try it out tonight for the first time. I am extremely impressed.

Used the step charging and it really seemed to make a difference. I guess I am going to have aquire another one of these.

Later,
CRASH is offline  
Old 05-08-2005, 12:55 AM
  #260  
Tech Master
iTrader: (63)
 
ghoppa's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Cincinnati OHIO
Posts: 1,817
Trader Rating: 63 (98%+)
Default

Originally posted by Kingcrab
first option for advantage
Kingcrab,

those are pretty tight.....

"do you got em' in BLUE???"
ghoppa is offline  
Old 05-08-2005, 09:58 AM
  #261  
Tech Elite
iTrader: (3)
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,322
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally posted by CRASH
Finally got one of these chargers and got to try it out tonight for the first time. I am extremely impressed.

Used the step charging and it really seemed to make a difference. I guess I am going to have aquire another one of these.

Later,
CRASH,
what settings did you use for the Step Charge mode?
kewdawg is offline  
Old 05-09-2005, 06:05 AM
  #262  
Tech Elite
iTrader: (26)
 
CRASH's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,717
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

I just used the setup from the Orion web-site for GP3700s.

Worked pretty darn awesome.

Later,
CRASH is offline  
Old 05-09-2005, 06:07 AM
  #263  
Tech Elite
iTrader: (3)
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,322
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally posted by CRASH
I just used the setup from the Orion web-site for GP3700s.

Worked pretty darn awesome.

Later,
Did you use this set-up on 3300's or 3700's?
kewdawg is offline  
Old 05-09-2005, 02:00 PM
  #264  
Tech Elite
iTrader: (26)
 
CRASH's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 2,717
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Originally posted by kewdawg
Did you use this set-up on 3300's or 3700's?
IB3600s and GP3300s

Later,
CRASH is offline  
Old 05-09-2005, 02:14 PM
  #265  
Tech Master
 
raving-monkey's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: yorkshire, england.
Posts: 1,818
Default

Originally posted by Kingcrab
...
i don't fancy putting a set of batteries across 2 pieces of metal.
raving-monkey is offline  
Old 05-09-2005, 03:23 PM
  #266  
Tech Elite
iTrader: (3)
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,322
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally posted by CRASH
IB3600s and GP3300s

Later,
Cool, thanks.
kewdawg is offline  
Old 05-09-2005, 03:25 PM
  #267  
Tech Elite
iTrader: (3)
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,322
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally posted by raving-monkey
i don't fancy putting a set of batteries across 2 pieces of metal.
I knew there was something, just not right, about those holders.
kewdawg is offline  
Old 05-21-2005, 03:12 PM
  #268  
Tech Master
iTrader: (4)
 
Guo Chean's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Indiana, PA15701
Posts: 1,492
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

hey do anyguy know how do i set for the false peak for the 1st ten minute for charging
Guo Chean is offline  
Old 05-25-2005, 01:22 PM
  #269  
Tech Elite
iTrader: (3)
 
kewdawg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Sneederville, USA
Posts: 3,322
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Originally Posted by Guo Chean
hey do anyguy know how do i set for the false peak for the 1st ten minute for charging
The condition of the battery pack, say: a battery that's brand new or hasn't been cycled or used in long time will determine whether the charger will give a false peak. You should cycle these type of batteries a couple of time to wake them up, before you race them. Cycle them, at least, a day before you plan to run them.
kewdawg is offline  
Old 05-31-2005, 12:36 AM
  #270  
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 174
Default

What is the latest setup used at the Reedy race ?
WorldCup2004 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service - Do Not Sell My Personal Information -

Copyright 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.